Week van ons water in het teken van “Water in en om het huis!”

Door de klimaatveranderingen krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Tijdens een flinke hoosbui valt er vaker en meer regen in korte tijd. Dit leidt tot de nodige wateroverlast. Zo kan de versnelde afvoer van regenwater leiden tot overbelasting van het riool. In het kader van de landelijke Week van ons water vindt er op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei een watermarkt plaats bij de Praxis in Raamsdonksveer.

Watermarkt Iedereen is op vrijdag 11 mei van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om deze watermarkt te bezoeken. De markt vindt plaats bij de vestiging van Praxis in Raamsdonksveer. Het thema van de watermarkt is ‘‘Water in en om het huis’. Zo krijgt u informatie over het opvangen van regenwater en hergebruik en hoe u een verstopping in de riolering kan voorkomen. Ook worden er tips uitgedeeld om wateroverlast tegen te gaan en hoe u de waterhuishouding en luchtkwaliteit kan verbeteren.

Ontmoet Buurman en Buurman 

Ook kunt u zich laten informeren over de klimaatregelen die de gemeente komende jaren in de buurt gaat uitvoeren. De watermarkt heeft zowel voor de kinderen als volwassenen genoeg te bieden.

Zo is er een watertafelspel en een speurtocht met interessante weetjes over water en riolering. Daarnaast vindt er een meet & greet met de kinderact Buurman en Buurman plaats op zaterdag 12 mei om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Kinderen kunnen zich op zaterdag 12 mei tussen 11.00 en 15.00 uur laten schminken. Tegen inlevering van de kleurplaat, die de kinderen op school hebben meegekregen, ontvangen zij iets lekkers.

Wie wint de regenton?

Na afloop van de watermarkt verloten we een fraaie regenton. Geïnteresseerden kunnen  hiervoor een bon invullen en op deze watermarkt inleveren. Deze bon kunt u uit de flyer (PDF) knippen, die u via onderstaande link kunt downloaden. 

Te downloaden: