Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld

Geertruidenberg is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar wat voor burgemeester past het beste bij onze gemeente? Het staat omschreven in de profielschets. Albert Smit, voorzitter van de vertrouwenscommissie, overhandigde de profielschets op donderdag 7 februari aan commissaris van de Koning Wim van de Donk. Daarnaast werden ook de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt: Mette Wisselaar en Floris Singeling. Van harte gefeliciteerd!

Wat voor burgemeester willen inwoners?

Albert Smit, commissaris van de Koning Wim van de Donk en de winnaars van de fotowedstrijdEind 2018 hielden wij een enquête waarbij u kon aangeven wat u belangrijk vindt aan een nieuwe burgemeester. Ook was er een tekenwedstrijd, waren er gesprekken met jongeren van het Dongemond college en hielden de raadsleden straatinterviews.  De uitkomsten van deze activiteiten zijn gebundeld en vormden de basis voor het opstellen van een profielschets. Bent u ook benieuwd? U kunt de profielschets onderaan deze pagina downloaden.

Hoe nu verder?

De vacature voor burgemeester staat open van 14 februari tot 7 maart. De vertrouwenscommissie voert in mei twee rondes gesprekken met de kandidaten. In een besloten raadsvergadering in juni behandelt de gemeenteraad het officiële verslag van de vertrouwenscommissie. De raad neemt vervolgens een besluit over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken. Op diezelfde avond wordt de naam van de aanbevolen kandidaat openbaar gemaakt. De benoeming van de nieuwe burgemeester is in september.