• Gemeentenieuws vanaf januari in Het Kanton

Het gemeentenieuws van Geertruidenberg kunt u vanaf januari vinden in het Kanton. Op deze pagina vindt u wekelijks het actueel nieuws en de bekendmakingen van onze gemeente. De gemeentepagina verschijnt voor het eerst op woensdag 9 januari.

• Mantelzorgwaardering Geertruidenberg 2018 nog aan te vragen tot eind december

Wij willen ook dit jaar weer graag de vele mantelzorgers een blijk van waardering geven door middel van de uitgifte van een geldbedrag of cadeaubonnen.

• Geertruidenberg zoekt nieuwe burgemeester

De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Momenteel wordt deze functie waargenomen door burgemeester Jan Luteijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester medio september 2019 wordt benoemd.

• Knallend het nieuwe jaar in? Houd rekening met elkaar!

Het is bijna zover. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van feestjes met als klap op de vuurpijl de jaarwisseling. Al jaar en dag hoort daar vuurwerk bij. Naast de vrolijkheid die vuurwerk met zich meebrengt, zijn er helaas ook risico’s aan gebonden. Ook kan overlast ontstaan door het afsteken ervan. Houd rekening met elkaar!

• Zuidelijk zoekgebied voor 150 kV-hoogspanningsverbinding

De bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbinding, die door Geertruidenberg en Raamsdonksveer loopt, komt ondergronds te liggen. Op 29 november besprak de gemeenteraad de diverse zoekgebieden waar de ondergrondse verbinding komt te liggen. De gemeenteraad koos voor het zuidelijk zoekgebied. Op onderstaande kaart ziet u welk deel van onze gemeente hiermee wordt bedoeld.  We voeren dit project samen uit met Tennet.

• Afvalkalender 2019

Binnenkort ontvangt u weer de afvalkalender voor 2019 in de brievenbus. Op deze kalender staan alle inzameldagen voor restafval, GFT, verpakkingsafval, textiel en oud papier die voor u van toepassing zijn. Wilt u de afvalkalender digitaal inzien? Ga dan naar www.mijnafvalwijzer.nl. Ook kunt de app Afvalwijzer downloaden. Deze app is beschikbaar voor Android en IOS.

• Ophaaldagen restafval rond Kerst

In twee wijken (route D en F) wijzigt vanwege de Kerstdagen de ophaaldag voor het restafval.

• In route D halen we het restafval niet op Eerste Kerstdag op, maar op de zaterdag voor Kerst (zaterdag 22 december).
    • In route F halen we het restafval niet op Tweede Kerstdag op, maar op de zaterdag na Kerst (zaterdag 29 december).

Meer informatie over de afvalinzameling kunt u vinden op www.geertruidenberg.nl/afvalkalender.

• Gewijzigde openingstijden

Op donderdag 20 december is het gemeentehuis om 15.30 uur gesloten vanwege een personeelsbijeenkomst.

• Deeltaxi tijdens de feestdagen

Wilt u lekker naar familie of vrienden om de feestdagen door te brengen? Bel dan de Deeltaxi. Tijdens de feestdagen rijdt de Deeltaxi op de volgende dagen:

• Tijdens de Kerstdagen (24, 25 en 26 december) tot 1.30 uur ’s nachts.
    • Op oudejaarsavond en -nacht tot 22.00 uur en tussen 00.45 en 2.00 uur. De deeltaxicentrale bij PZN is bereikbaar op dezelfde momenten dat er gereden wordt.
    • Op nieuwjaarsdag van 7.00 tot 01.30 uur.
  • Winnaars bekend!

Zaterdag 24 november kon iedereen een bezoek brengen aan de open dag van het gemeentehuis. Het was een druk bezochte, gezellige middag. Tijdens de open dag konden bezoekers stemmen op de mooiste ingezonden foto voor de kerstfotowedstrijd. De jeugdige bezoekers konden ook deelnemen aan een wedstrijd. Zij werden uitgedaagd om het mooiste plekje in de gemeente te omschrijven. De winnaars zijn inmiddels bekend!

• Meld uw vereniging op tijd aan!

Bent u als vereniging bekend met het project Sjors Sportief en Sjors Creatief van de Buurtsportcoach? Met dit project laten we basisschoolleerlingen op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met het sportieve en culturele aanbod in de gemeente. Het afgelopen jaar was een groot succes met meer dan 2000 inschrijvingen. De Buurtsportcoach nodigt uw sportvereniging of club uit om (weer) deel te nemen aan Sjors Sportief & Sjors Creatief. Ook kunt u uw vereniging aanmelden voor een nieuw project: Try Out!

• Daagt u ons uit?

Denkt u dat u iets anders, beter, slimmer en/of goedkoper kunt organiseren dan de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning? Dan kunt u nu gebruik maken van het Right to Challenge sociaal domein. U daagt ons uit met een goed initiatief in het sociaal domein. Wij geven u de mogelijkheid om, voor een periode van minimaal één jaar, de taken over te nemen en uit te voeren. U kunt tot eind 2018 uw initiatief indienen.

• Meer zorgverzekering voor minder geld

Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben wij samen met zorgverzekeraars VGZ en CZ een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket. Hiermee willen wij u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn! Deze verzekering is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

• Aanvraag mantelzorgwaardering

Zorgt u voor een gezin of familielid, een buurvrouw, een vriend of iemand anders in uw directe omgeving die zorg- of hulpbehoevend is? Doet u dit u structureel, al minstens drie maanden aaneengesloten en minimaal acht uur per week? En krijgt u daar niet voor betaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.