• Milieustraat

Op zaterdag 27 april is de Milieustraat gesloten in verband met Koningsdag.

• Drie lintjes uitgereikt

Op vrijdag 26 april kregen drie bijzondere inwoners een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De Nederlandse vlag hangt halfstok en om 20.00 uur is het twee minuten stil. In de verschillende kernen wordt een krans gelegd door de burgemeester en de wethouders. De verdeling is hierbij als volgt.

• Brabant investeert in Zuiderwaterlinie

De komende jaren investeert de provincie Noord-Brabant ruim twee miljoen euro in projecten binnen de Zuiderwaterlinie. Het gaat in totaal om negentien projecten, die samen de Zuiderwaterlinie als samenhangend geheel verder moeten versterken.

• Bezoek de Watermarkt tijdens de Week van ons water

Van 10 tot en met 19 mei is het de Week van ons water. Ook de gemeente Geertruidenberg doet mee. Samen met Waterschap de Brabantse Delta, Martens kunststoffen en de Praxis organiseren we op zaterdag 18 mei de Watermarkt. Het thema van dit jaar is ‘Te droog, te nat, doe jij ook wat?’. De Watermarkt is van 10.00 tot 16.00 uur bij de Praxis aan de Bliek in Raamsdonskveer. U bent van harte welkom!

• Stoeptegel los? Meld het in de BuitenBeter-app

Is er in uw straat iets kapot,  heeft u een opmerking over een speeltuin bij u in de buurt of over het groenonderhoud? Meld dit via de BuitenBeter-app. Via deze app kunt u makkelijk een melding doorgeven met daarbij een foto en een locatie. De melding komt dan bij uw wijkteam terecht. Het wijkteam is verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen in uw wijk.

• Wat vindt u van onze website?

De gemeente werkt aan een nieuwe website. Wij willen de informatie op deze website zo goed en duidelijk mogelijk aanbieden. Wij horen daarom graag weten wat u van de huidige website vindt. U kunt uw mening geven via onze online enquête. De verbeterpunten nemen we mee in de ontwikkeling van de nieuwe website.

• Bezoek het Langer Fit-festival!

Zo lang u fit en gezond bent, staat u midden in het leven. U kunt gaan en staan waar u wilt, u ontmoet mensen en u woont heerlijk in uw vertrouwde omgeving. Maar als u ouder wordt, is dat niet vanzelfsprekend. Door voldoende te bewegen en gezond te eten kunt u uw toekomst een stuk gemakkelijker maken. Tijdens het Langer Fit-festival op 15, 16 en 17 mei krijgt u allerlei tips. Kom gezellig even langs. Wij zorgen voor muziek, een kop koffie, een lekker hapje en nieuwe ideeën!

• Huldiging sportkampioenen

Op woensdag 26 juni huldigt de gemeente Geertruidenberg haar jeugdige sportkampioenen tot 18 jaar. De huldiging vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis (bij mooi weer in achtertuin) van 16.00 tot 17.30 uur. (16.00 – 16.45 groep 1 en 16.45 – 17.30 groep 2)

• Brand Oeverkruid Raamsdonksveer

Maandagavond heeft er een grote brand gewoed aan het Oeverkruid in Raamsdonksveer. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

• Een gratis zwemabonnement voor uw kind? Zo werkt het!

Dit schooljaar verstrekt de gemeente Geertruidenberg een gratis zwemabonnement aan alle basisschoolkinderen tot en met groep acht. Graag leggen we uit hoe het werkt.

• 1 April start wegwerkzaamheden Burgemeester Moonshof Raamsdonk

Vanaf 1 april start de aannemer met het aanleggen van de bestrating van de Burgemeester Moonshof. Ook wordt een waterbuffer onder de weg aangelegd en een deel van de bestaande weg gereinigd.