• Kent u het wijkbudget al?

Het wijkbudget is een speciaal budget van de gemeente Geertruidenberg. Om aanspraak te maken op dit budget, kunt u een aanvraag indienen. Uw aanvraag moet als doel hebben de leefbaarheid in de wijk te vergroten. In de afgelopen drie jaar werden al veel leuke, gezellige en ook mooie projecten hierdoor gerealiseerd.

• Carnaval voor jongeren

De gemeente Geertruidenberg en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Geertruidenberg werken ook in 2019 samen om carnaval een echt feest te laten zijn. Gezellig, veilig, maar ook alcoholvrij voor jongeren onder de 18 jaar. In samenwerking met de plaatselijke horeca verstrekt  KHN tijdens carnaval polsbandjes aan jongeren van 18 tot en met 25 jaar. De gemeente en de horeca nemen de maatregel omdat tijdens de drukte met carnaval controle op leeftijd lastig is.

• Het gemak van MijnOverheid

Bent u al aangesloten bij MijnOverheid, uw persoonlijke website voor al uw overheidszaken? Via Mijn Overheid ontvangt u post over uw gemeentelijke belastingen, uw kinderbijslag of het verlopen van APK.  Ook ziet u in een oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of bij de gemeente geregistreerd bent. Klopt er iets niet? Dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

• Heb jij talent? Geef je op!

Ben jij onder de 21 jaar en heb jij talent voor op het podium? Bijvoorbeeld omdat je goed kunt dansen, zingen, buikspreken, toneel kunt spelen of omdat je een muziekinstrument speelt? Geef je dan op voor de Young Talent Award! Je kunt alleen meedoen, maar groeps-acts zijn ook welkom om aan deze wedstrijd mee te doen.

• Herbestratingswerkzaamheden fietspaden Heemraadsingel

In december startte aannemingsbedrijf Graaumans met onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden aan de Heemraadsingel in Raamsdonk. De werkzaamheden lagen een tijdje stil. Op donderdag 14 februari pakt de aannemer de werkzaamheden weer op.

• Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld

Geertruidenberg is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar wat voor burgemeester past het beste bij onze gemeente? Het staat omschreven in de profielschets. Albert Smit, voorzitter van de vertrouwenscommissie, overhandigde de profielschets op donderdag 7 februari aan commissaris van de Koning Wim van de Donk. Daarnaast werden ook de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt: Mette Wisselaar en Floris Singeling. Van harte gefeliciteerd!