Dombosch Werkt!

Industrieterrein Dombosch

Minder en overzichtelijke regels, meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk en vertrouwen als uitgangspunt. Dat is waar de Omgevingswet voor staat. Het doel van een initiatief in de fysieke leefomgeving moet centraal staan in plaats van de vraag 'mag het wel?'. Om ervaring op te doen met het anders denken en werken is het Experiment Dombosch opgestart. Samen met onder andere de VOG, kijken hoe we het Omgevingsplan voor bedrijventerrein Dombosch volgens de nieuwe richtlijnen kunnen vormgeven. Een uitdaging waarvoor we samen aan de lat staan.

Pop-up kantoor

We willen ondernemers en andere belanghebbenden vanaf de start betrekken bij het nieuwe omgevingsplan voor Dombosch. Dus komen we met het pop-up kantoor naar hen toe, op het bedrijventerrein. Het pop-up kantoor is gevestigd bij Alfa Accountants aan de Barbeelweg. Iedere vrijdag kunt u binnenlopen om vragen te stellen Dombosch Werkt!of informatie te delen. Want we willen dat het nieuwe omgevingsplan Dombosch straks werkt voor iedereen!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op bedrijventerrein Dombosch? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

 • Tips voor participatie

  De gemeente Geertruidenberg staat 10 september op het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag. Tijdens dit festival presenteren verschillende overheidsorganen projecten aan elkaar om van elkaar te leren en ideeën op te doen.

  Wij presenteren het project Dombosch werkt! We vertellen hoe we tot dit project zijn gekomen. En we geven inzicht in het participatietraject over Dombosch werkt! Wij zijn erachter gekomen dat participatie niet altijd even gemakkelijk gaat. Daarom hebben we alvast een aantal tips geformuleerd. Misschien heb je er iets aan.

  Lees meer
 • Zon, zomer en goede ideeën - een ideale combinatie

  Wist u dat de beste ideeën vaak ontstaan als u niets aan uw hoofd heeft? Als u uw gedachten lekker kunt laten gaan, zonder belemmeringen? De zomervakantie is hier de ideale tijd voor. Laat uw gedachten dus gerust nog eens gaan over de toekomstmogelijkheden van bedrijventerrein Dombosch.

  Lees meer
 • Waardevolle aandachtspunten inwoners en ondernemers op 22 mei

  Op 22 mei namen inwoners, ondernemers en geïnteresseerden deel aan de verdiepingsbijeenkomst over de toekomst van bedrijventerrein Dombosch. De avond was een vervolg op de drukbezochte bijeenkomsten op 7 en 8 mei. De deelnemers bogen zich in groepjes over een kaart van Dombosch. Vier thema’s stonden centraal: Dombosch A-locatie, Innovatie, Gezond & Veilig en Energieneutraal.

  De presentatie van de verdiepingsavond op 22 mei kunt u onderaan deze pagina downloaden.

  Lees meer
 • Veel nieuwe ideeën tijdens de bijeenkomsten op 7 en 8 mei

  Op maandag 7 mei en dinsdag 8 mei gingen we met ondernemers, omwonenden en belangstellenden in gesprek over de toekomst van bedrijventerreinen Dombosch I en II. Welke wensen en ideeën leven er, waar liggen kansen en hoe zou het bedrijventerrein zich moeten ontwikkelen? Beide avonden gaven ons veel input.

  Lees meer
 • Wat is het Experiment Dombosch?

  Waar mag op het bedrijventerrein wel en waar mag niet gebouwd worden? Hoe bieden we ruimte aan nieuwe ontwikkelingen, zonder dat dit ten koste gaat van de omgevingskwaliteit? En, welke welstandscriteria gelden er als we gaan bouwen of laten we alles los? Op deze vragen gaat het Omgevingsplan Dombosch antwoord geven.

  Lees meer