Het coronavirus

Het coronavirus houdt ons in de greep. We staan samen voor een enorme opgave. De strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen aangaan. Momenteel komen er steeds nieuwe maatregelen, richtlijnen en hulp, ook vanuit ons. We informeren u hierover zo goed mogelijk.


Informatie coronavirus

Op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wordt u op de hoogte gehouden over de actuele situatie rondom het coronavirus en leest u de laatste berichten. 


De coronamaatregelen 

Lees meer over de maatregelen. Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente.

 


Dashboard coronavirusLaptop

Het dashboard coronavirus is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. 


Regelingen voor ondernemers (inclusief Tozo) en culturele sectorWinkel

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Als blijkt dat de landelijke regelingen niet toereikend zijn voor u, dan kunnen wij samen met u kijken naar een passende oplossing.

 


Aanvragen/melden evenementenEen kind

Er mogen weer evenementen worden georganiseerd. Wel onder voorwaarden. Zorg ervoor dat u zich aan de regels houdt. 


Hulp voor ouderen en kwetsbare inwoners Vrouw met rollator

In onze gemeente zijn er allerlei initiatieven om de kwetsbare inwoners van onze gemeente te ondersteunen. Bijvoorbeeld als u boodschappen nodig heeft, u zelf niet kunt koken of omdat u simpelweg behoefte heeft aan een luisterend oor. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. 

 


Hulp voor gezinnen en kinderen cartoon baby

Soms leidt de coronacrisis tot spanningen. Het is fijn te weten dat er hulp is voor u en uw gezin. We zetten hier de belangrijkste algemene informatie voor u op een rij.

 


Aangepaste dienstverlening 

gemeentehuisIs uw paspoort bijna verlopen? Of wilt u een verhuizing doorgeven? De komende periode passen we onze dienstverlening aan. We handelen zoveel mogelijk zaken telefonisch of digitaal af.

 


Berichten van burgemeester Marian Witte Burgemeester Marian Witte

Burgemeester Marian Witte schrijft regelmatig een boodschap aan alle inwoners van de gemeente Geertruidenberg.

 


geldGeldzaken in balans brengen en houden

Heeft u door de coronacrisis financiële zorgen? Via Startpunt Geldzaken stellen wij geldplannen aan u beschikbaar. Hiermee kunt u uw geldzaken in balans brengen én houden.