Trouwlocaties

In de gemeente kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan op bijna elke gewenste locatie. Daarnaast kent de gemeente een aantal standaardlocaties waaruit u kunt kiezen.

De locaties in onze gemeente
omschrijving afbeelding

Gemeentehuis Raamsdonksveer

In het gemeentehuis aan de Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer zijn twee trouwlocaties:

  1. De B&W-kamer in het oude gedeelte van het gemeentehuis is een goede keuze als u met een kleiner gezelschap bent. Deze kamer heeft een stijlvolle, nostalgische uitstraling. 
  2. De Raadzaal is een moderne zaal die vooral geschikt is voor gezelschappen van meer dan 40 personen. 
Gemeentehuis Raamsdonksveer

Oude Stadhuis Geertruidenberg

Voor de gemeentelijke herindeling (1997) was de gemeente Geertruidenberg gehuisvest in het oude stadhuis op de historische Markt 36. Bruidsparen en partners kunnen hier nog steeds trouwen; en zo even terug naar het verleden. Deze locatie is geschikt voor kleinere gezelschappen en is helaas verminderd toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Meer informatie kunt u krijgen bij Monumentaal Geertruidenberg B.V., mail: info@simoniscollection.nl.

Oude Stadhuis Geertruidenberg

Lambertuskerk Raamsdonk

U kunt ook kiezen voor de stijlvolle Lambertuskerk aan de Kerklaan in het landelijk gelegen Raamsdonk. Deze locatie biedt uitgebreide mogelijkheden, zowel voor de plechtigheid als voor een receptie of feest achteraf. Meer informatie kunt u krijgen bij Stichting Lambertuskerk in Raamsdonk, tel. 0162-51 52 86, mail: info@lambertuskerkraamsdonk.nl.

Lambertuskerk Raamsdonk

Geertruidskerk Geertruidenberg

Het ja-woord geven in de Geertruidskerk aan de historische Markt? Ook dat is mogelijk. De kerk heeft een sfeervolle binnenruimte  en een mooie tuin.  Van een ingetogen ceremonie tot een spetterend feest. De mogelijkheden zijn groot. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Behoud Geertruidskerk via 0162–518473 of secretariaat@geertruidskerk.info.


Geertruidskerk Geertruidenberg

Bijzonder huis

Soms kan een (bruids)paar niet naar een trouwlocatie komen, bijvoorbeeld als een van beiden ernstig ziek is. Dan kunt u het huwelijk of de partnerschapsregistratie laten voltrekken in een zogeheten 'bijzonder huis', bijvoorbeeld een ziekenhuis. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand komt dan naar u toe.

In de gemeente Geertruidenberg mag u bijna overal trouwen. De locatie moet:

  • openbaar zijn
  • ​brandveilig zijn
  • representatief zijn
  • een aparte ruimte hebben voor de trouwambtenaar
  • een sanitaire ruimte hebben

Het kan nodig zijn om andere vergunningen aan te vragen (bijvoorbeeld een evenementenvergunning of een horecavergunning). Ook kan het zijn dat de brandweer de locatie komt toetsen. De extra kosten die deze vergunningen/keuringen met zich meebrengen komen voor rekening van de aanvrager.

Kosten

De kosten van een huwelijk op een locatie naar eigen keuze bedragen in 2022 € 208,00 op doordeweekse dagen en € 415,50 op zaterdag. 

Locatie doorgeven

U kunt de locatie van eigen keuze doorgeven via het formulier 'Melden voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap'. Dit is ook het formulier dat u invult om uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap aan ons door te geven. 

Heeft u vragen over een trouwlocatie? Of wilt u een van de trouwlocaties bezichtigen?

Neem dan contact op met de Gemeentewinkel via 14 0162 of info@geertruidenberg.nl