Briefstemmen

Als u 70 jaar of ouder bent kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. 

Wie mogen er per brief stemmen?

Iedere kiezer die geboren is op of voor 17 maart 1950 mag per brief stemmen.

Wat heb ik nodig om per brief te kunnen stemmen?

Alles wat u nodig heeft, ontvangt u thuis:

  • Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck.
  • Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop, maar daarin een briefstembiljet met een envelop, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen

Heeft u uw stempluspas op 3 maart niet ontvangen of bent u uw stempluspas kwijt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en vraag een vervangende stempluspas aan. Dat kan tot vrijdag 12 maart om 17.00 uur. Neem ook contact met ons op als u op 11 maart de tweede envelop niet ontvangen heeft. U kunt ons bereiken op 14 0162.

Hoe kan ik per brief stemmen?

U volgt de volgende stappen:

  • U vult het stembiljet in. Dat mag met iedere kleur, dus niet per se met rood. Vult u het stembiljet met pen in? Let er dan op dat de inkt niet vlekt.
  • U stopt het ingevulde briefstembiljet in de stembiljet-envelop en sluit de envelop.
  • U ondertekent uw stempluspas. 
  • U stopt uw ondertekende stempluspas en de gesloten stembiljet-envelop in de retourenvelop. Vervolgens kunt u deze envelop per post verzenden, of afgeven bij het gemeentehuis.

Uw briefstem moet voor woensdag 17 maart 21.00 uur bij de gemeente aanwezig zijn. Verstuurt u uw briefstem per post? Doe dit dan vóór vrijdag 12 maart 2021 17.00 uur.

Mag ik ook in een stembureau stemmen?

Natuurlijk mag u ook in een stembureau stemmen. Neemt u dan uw stempluspas mee naar het stembureau. U krijgt dan een stembiljet dat u in het stemhokje kunt invullen.