Appartementencomplex

Bastion met containersWoont u in een appartementencomplex? Dan verandert dit voor u:

  • U krijgt de mogelijkheid om GFT+E-afval (groente- fruit- en tuinafval en etensresten) te scheiden.
  • Het verpakkingsafval ( PMD: plastic, metalen/blik en drankenkartons) zet u niet meer in de groene zakken aan de straat, maar kunt u in een ondergrondse container doen. Op dit moment staan de ondergrondse containers voor verpakkingsafval bij supermarkten. Deze ondergrondse containers verplaatsen we, zodat ze dichter bij de appartementencomplexen staan. U hoeft dan minder ver te lopen.
  • Het restafval blijft u naar de ondergrondse containers brengen zoals u gewend bent.
  • De inzameling van oud papier blijft hetzelfde. 

GFT+E container

Nabij uw appartementencomplex staat een verzamelcontainer waarin u het GFT+E-afval kwijt kunt. Om vervuiling te voorkomen is de container afgesloten. Alleen bewoners van uw complex kunnen de container openen met de nieuwe milieupas. Dit is gratis. De nieuwe milieupas heeft u in juli via de post ontvangen.

Zo werkt de GFT+E container

Houdt uw nieuwe milieupas voor de paslezer. Open de klep en biedt uw afval aan. Doe de klep weer dicht. We rekenen geen tikken voor het gebruik van de GFT+E container.

De restafvalcontainer krijgt een nieuw toegangssysteem

Alle containers voor restafval krijgen een nieuw toegangssysteem. Ook hiervoor gebruikt u de nieuwe milieupas.

Samengevat: de nieuwe milieupas gebruikt u nu voor de GFT+E-container én de container voor restafval. De milieupas heeft u niet nodig voor de milieustraat.

Tikken op de milieupas

De tikken die nu nog op uw pas staan, nemen we over op de nieuwe pas. Vanaf 2022 krijgt u elk jaar 78 tikken waarmee u de container voor restafval kunt openen. U kunt extra tikken bijkopen.

Voorheen kreeg u extra tikken omdat u het GFT+E niet kon scheiden. Deze extra tikken vervallen in 2022 omdat het scheiden van GFT+E gratis is.

PMD-containers

Het verplaatsen van de PMD-containers gebeurt in fases. Als uw wijk aan de beurt is, sturen we u een brief met informatie over waar de container komt te staan en wanneer deze precies geplaatst wordt.

  • Najaar 2021: Geertruidenberg
  • Begin 2022: Raamsdonksveer
  • Voorjaar 2022: Raamsdonk

 

Meer informatie

Kijk voor de meest gestelde vragen bij de Q&A het nieuwe inzamelen.