Nieuws en projecten

 • Informatieavond herinrichting Gangboord

  Op maandag 28 augustus starten we met de uitvoering van de herinrichting van het Gangboord. Op dinsdag 22 augustus organiseren we samen met aannemer Schapers & Zn BV een informatieavond hierover. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

 • Werkzaamheden Breetweerlaan gestart

  Op 11 augustus is aannemer Gebr. Van Kessel gestart met wegwerkzaamheden op het traject Breetweerlaan, Doornboom en Essenboom in Raamsdonksveer. Op dit traject wordt onder meer het asfalt vervangen. Dit gebeurt ook op de rotondes aan de Julianalaan en Hoevendijk. Tegelijkertijd nemen we verkeersmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit geldt met name voor fietsers en voetgangers.

 • Informatieavond toekomstvisie oude haven Raamsdonksveer

  De gemeente Geertruidenberg heeft plannen om de Haven in Raamsdonksveer (tussen het Spant en het Gangboord) te herinrichten. Ook liggen er volop kansen voor de gemeentelijk jachthaven, de locatie ‘Marquart’ en het dorpshuis. Om hier op een juiste manier invulling aan te geven, is er een conceptvisie opgesteld. De conceptvisie, genaamd ‘De oude haven van Raamsdonksveer’, wordt op woensdag 23 augustus gepresenteerd. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 22.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (inloop vanaf 19.00 uur). U bent van harte welkom om aanwezig te zijn.

 • Inschrijving MVO-prijs gestart!

  DMVO Prijs Geertruidenberge inschrijftermijn voor de MVO-prijs Geertruidenberg 2017 is van start. Grote, maar zeker ook kleine bedrijven die mee willen doen aan deze tweejaarlijkse wedstrijd, kunnen zich tot 17 september a.s. inschrijven via de website www.mvoprijsgeertruidenberg.nl.

 • Herinrichting Gangboord en Haven

  We werken in het centrum van Raamsdonksveer aan een flinke metamorfose. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de openbare ruimte en hebben Heereplein, Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een nieuwe uitstraling gekregen. De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord en het tweede gedeelte van de Haven (met speelse watervoorziening). Op deze pagina vindt u actuele informatie over het project en de planning.

 • Herinrichting Markt

  De vestingstad Geertruidenberg bezit één van de mooiste marktpleinen van Nederland. Een Markt die door velen wordt omschreven als een pareltje. Een Markt waar we het maximale uit willen halen en waarvan we de aantrekkingskracht willen vergroten. We hebben de ambitie om het centrum van Geertruidenberg levendiger te maken. Daarom is in het voorjaar van 2017 gestart met de herinrichtingswerkzaamheden.

 • Starten als zzp'er?

  Wilt u starten als zzp'er? In de presentatie onderaan dit bericht worden handvatten aangereikt om te starten. Daarnaast organiseren de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout een keer per jaar een startersavond voor zzp'ers.

 • Als lokale ondernemer zaken doen met de gemeente? Meld u aan!

  Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel de gemeente als de partijen die inschrijven zich moeten houden aan regels. Bent u een lokale ondernemer en wilt u graag in aanmerking komen voor een opdracht van de gemeente? Dan nodigen we u graag uit om zich in te schrijven. Er zijn verschillende manieren waarop u uw interesse kenbaar kunt maken.

Archief