Nieuws en projecten

 • Draagvlakmeting Bedrijveninvesteringszone Dombosch

  Stichting BIZ Dombosch wil op bedrijventerrein Dombosch een bedrijveninvesteringszone (BIZ) realiseren. Bij een Bedrijveninvesteringszone betalen ondernemers in een gebied heffing waarmee zij vervolgens gezamenlijk kunnen investeren in een veilige bedrijfsomgeving. Hiervoor stelde de gemeenteraad op 28 september 2017 de Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018 vast. De verordening treedt pas in werking als de formele draagvlakmeting positief is. Dit betekent dat we ondernemers vragen een stem uit te brengen voor het wel of niet instellen van een bedrijveninvesteringszone.

 • Nieuwe regels voor inkopen en aanbestedingen

  Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure waarbij zowel de gemeente als de partijen die zich inschrijven, zich moeten houden aan bepaalde regels. Op 19 september 2017 heeft het college van B&W nieuwe regels voor inkopen en aanbestedingen vastgesteld.

 • Werkzaamheden Gangboord fase 2

  Eind september startte aannemer Schapers & Zn. B.V. met de herinrichtingswerkzaamheden van het project Gangboord in Raamsdonksveer. Het project is opgedeeld in zes verschillende fasen. De werkzaamheden van fase 1, die plaatsvinden in de Hoofdstraat vanaf huisnummer 29 (zijkant Bruna) tot aan het Gangboord, ronden we zaterdag 14 oktober af. Maandag 16 oktober start fase 2 van het project. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het aanleggen van nieuwe bestrating, beplanting en het vervangen van de openbare verlichting. 

 • Nacht van de Nacht

  Duurzaam GeertruidenbergAls gemeente gaan we duurzaam om met onze verlichting. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Zo gebruiken we straatverlichting met een lange levensduur (zo’n 4.000 stuks), gebruiken we bij vervanging alleen nog maar LED-lampen met dimmers (inmiddels zo’n 1.000 stuks)  en gaat verlichting op doorgaande wegen buiten de bebouwde kom gedeeltelijk uit na 23.00 uur. We verlichten alleen waar het nodig is.

 • Kunnen wij u van dienst zijn?

  Startende ondernemers dragen enorm bij aan de economische groei in deze regio. Als ondernemer heb je met veel verschillende aspecten te maken. Van sales tot belastingen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Als gemeenten zijn we trots op onze ondernemers. Daarom  organiseren wij drie workshops waarbij je als jonge ondernemer kunt leren van de ‘oude rotten’ uit het vak.

 • Start acquisitie gemeentegids 2018-2019

  Deze week start de acquisitie voor de (papieren) Gemeentegids 2018-2019. De acquisitie wordt gedaan door de heer Toon van der Heijden namens Lokaal Totaal. 

 • Tijdelijke afsluiting Werfkampenseweg

  Vanochtend, dinsdag 29 augustus, zijn enkele vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden langs de Werfkampenseweg in Raamsdonksveer. De Werfkampenseweg wordt vandaag vanaf 12 en 13 uur tijdelijk afgesloten om de vaten op te ruimen.

 • Herinrichting Gangboord en Haven

  We werken in het centrum van Raamsdonksveer aan een flinke metamorfose. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de openbare ruimte en hebben Heereplein, Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een nieuwe uitstraling gekregen. De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord en het tweede gedeelte van de Haven (met speelse watervoorziening). Op deze pagina vindt u actuele informatie over het project en de planning.

 • Starten als zzp'er?

  Wilt u starten als zzp'er? In de presentatie onderaan dit bericht worden handvatten aangereikt om te starten. Daarnaast organiseren de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout een keer per jaar een startersavond voor zzp'ers.

 • Als lokale ondernemer zaken doen met de gemeente? Meld u aan!

  Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel de gemeente als de partijen die inschrijven zich moeten houden aan regels. Bent u een lokale ondernemer en wilt u graag in aanmerking komen voor een opdracht van de gemeente? Dan nodigen we u graag uit om zich in te schrijven. Er zijn verschillende manieren waarop u uw interesse kenbaar kunt maken.

Archief