Sluiten

Nieuws

 • Nieuw- en verbouw Keizersdijk 14 – 24 te Raamsdonksveer definitief begonnen!

  Op dinsdag 21 januari 2014 plaatsten de gemeente Geertruidenberg en KIKX Development enerzijds en Lidl Nederland en KIKX Development anderzijds, de handtekeningen voor de herontwikkeling aan de Keizersdijk 14-24 te Raamsdonksveer. Een belangrijke stap voor de revitalisering van het centrum van Raamsdonksveer was hiermee gezet! Trots op wat wij sindsdien met elkaar hebben bereikt, delen wij u mede dat de realisatie van de nieuwe Lidl-supermarkt en de dagwinkels eind oktober 2015 echt van start is gegaan!

 • Gewijzigde openingstijden feestdagen

  In verband met de feestdagen gelden er op onderstaande data gewijzigde openingstijden in het gemeentehuis.
  Lees meer
 • Gladheidsbestrijding

  In de periode tussen november en april kunnen we gladheid verwachten. Vooral bij temperaturen rond het vriespunt of lager, gecombineerd met vochtige wegen. Als u met de auto weg moet en uw autoruiten zijn bevroren, dan moet u er rekening mee houden dat wegen glad kunnen zijn. Wij hebben als wegbeheerder de zorg voor de kwaliteit van de wegen op het Geertruidenbergse grondgebied.

  Lees meer
 • Politie waarschuwt voor babbeltrucs

  Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Of ze spreken u op straat aan, of in de supermarkt. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen.

  Lees meer
 • 28 november: Dag van de toekomst

  Wilt u meedenken en meepraten over de toekomst van de gemeente Geertruidenberg? Kom dan zaterdag 28 november a.s. naar de ‘Dag van de toekomst’. Wilt u nu al laten weten hoe u de toekomst van de gemeente Geertruidenberg ziet? Vul dan de enquete in!

  Lees meer
 • Meldingen openbare ruimte

  Is er in uw straat iets kapot of heeft u een opmerking over een speeltuin bij u in de buurt of over het groenonderhoud? Ligt er ergens een stoeptegel los, of brandt een lantaarnpaal niet? Meld dit dan aan de gemeente Geertruidenberg, want samen kunnen we onze gemeente schoonhouden.

  Lees meer
 • Vergeet niet op tijd uw schoorsteen te laten vegen

  De winter en de kou komen er weer aan. We gaan de kachel of open haard weer gebruiken.
  Zonder een schoon schoorsteenkanaal kunt u niet veilig stoken. Een vervuild kanaal of een ondeugdelijke constructie kan een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Jaarlijks zijn er in ons land meer dan tweeduizend schoorsteenbranden, die veel schade aanrichten.

  Lees meer
 • Vuurwerkoverlast en -vandalisme

  Jaarlijks veroorzaakt vuurwerk overlast. Bovendien wordt door verkeerd gebruik van vuurwerk veel vernield, met name aan openbare eigendommen. Dit gebeurt niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar ook in de weken daarvoor. Vorige jaarwisseling is in onze gemeente voor ruim €11.000 aan openbare eigendommen vernield in de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Wilt u wekelijks de digitale nieuwsbrief ontvangen?

  Via de nieuwsbrief van de gemeente Geertruidenberg ontvangt u automatisch het nieuws en de bekendmakingen van de gemeente in uw e-mailbox. De nieuwsbrief is gratis en u kunt uw abonnement op ieder moment opzeggen.

  Lees meer
 • NL-Alert controlebericht aangekondigd

  Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Wanneer je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen.

  Lees meer
 • Informatieavond project 'Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak'

  Waterschap Brabantse Delta is gestart met een nieuw project: ‘Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak’. Voor dit project is het waterschap bezig met plannen voor het versterken van de dijken langs de Amertak en de Donge in de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout. Om de omgeving te informeren over dit project, organiseert het waterschap op dinsdag 1 december een eerste informatieavond. Iedereen is welkom.

  Lees meer
 • Meld Misdaad Anoniem

  Het einde van het jaar nadert. Op sommige plaatsen wordt nu al vuurwerk afgestoken. Dit mag niet. Gevaarlijke situaties met vuurwerk kunt u melden via 2 kanalen:

  Lees meer
 • Schoen zetten in het gemeentehuis

  Heeft u een kind van 7 jaar of jonger? En woont u in de gemeente Geertruidenberg? Kinderen uit onze gemeente mogen hun schoen komen zetten bij de schoorsteen in het gemeentehuis!

  Lees meer
 • Acquisitie gemeentegids

  Er verschijnt in 2016 weer een nieuwe gemeentegids. De acquisitie hiervoor is inmiddels begonnen. Als u ondernemer bent, kan het zijn dat u benaderd wordt door Lokaal Totaal. Zij maakt in opdracht van de gemeente de nieuwe gemeentegids.