Nieuws

 • Informatieavond Keizersdijk 14-24 Raamsdonksveer

  Op donderdag 10 september organiseert het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg samen met Sagro, Dura Vermeer en Kikx Development een informatieavond. Deze informatieavond gaat over de sloop en bouw van Keizersdijk 14-24 in Raamsdonksveer. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Groen licht voor realisatie nieuwe supermarkt en dagwinkels in Raamsdonksveer

  Op 26 augustus 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State, dat de centrumontwikkeling van KIKX Development in Raamsdonksveer definitief doorgang mag vinden. De nieuwe Lidl supermarkt plus de zes commerciële ruimten mogen worden gebouwd, zodat het bestaande winkelcentrum een nieuwe impuls krijgt.

  Lees meer
 • Duurzame Duimen

  De Regio West-Brabant (RWB) brengt samen met gemeente Geertruidenberg tussen 1 september en 11 oktober de duurzaamheidsbeweging extra onder de aandacht. Dit doen we door de mogelijkheid om te stemmen op de Duurzame Duimen in de regio. Deelnemende gemeenten hebben duurzame koplopers uit hun gemeenten genomineerd en deze een Duurzame Duim gegeven.

  Lees meer
 • Modder op de weg

  Het oogstseizoenstart is weer in volle gang. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers. Maar ook een periode van kans op verkeersonveiligheid op de wegen rond boerderijen en akkers door modder op de weg.

  Lees meer
 • Vanaf 1 september 2015 vervalt de ondertrouw (huwelijksaangifte)

  Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u een melding (persoonlijk of schriftelijk) van uw voorgenomen huwelijk.

  Lees meer
 • Pas op voor zakkenrollers

  Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, op de markt, tijdens een braderie, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Daarbij werken zij vaak in duo's of teams.

  Lees meer
 • Kopje erbij – de scholen zijn weer begonnen

  De vakantie is bijna voorbij, de scholen starten op 31 augustus. Kinderen maken in de spits weer deel uit van het verkeer. Automobilisten, let op de jongere verkeersdeelnemers!

  Lees meer
 • Gemeente Geertruidenberg HARTVEILIG

  Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan iedereen overkomen. Als er binnen 6 minuten na een hartstilstand gereanimeerd wordt, is de kans op overleving voor het slachtoffer veel groter (50 tot 70% in plaats van nu 5 tot 10%). Het is daarom heel belangrijk om hulp dichtbij huis te hebben. Initiatiefnemer Ilse van Haren constateert in 2013 dat slechts 10 Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) 24 uur beschikbaar zijn in de 3 kernen van de gemeente Geertruidenberg. Bij een hartstilstand is het echter heel erg gewenst dat binnen 6 minuten een AED en een opgeleide vrijwilliger bij het slachtoffer aanwezig zijn, om de reanimatie te starten. Een goede spreiding, bereikbaarheid en beschikbaarheid van AED’s en vrijwilligers binnen de gemeente is dus letterlijk van levensbelang.

  Lees meer