Stand van zaken werkzaamheden Markt-Brandestraat

Geertruidenberg bezit één van de mooiste marktpleinen van Nederland. Een Markt waar we het maximale uit willen halen en waarvan we de aantrekkingskracht willen vergroten. Daarom zijn we enige tijd geleden gestart met werkzaamheden. De werkzaamheden hebben vanwege de Vestingstedendagen even stil gelegen, maar zijn daarna, op dinsdag 6 juni, direct weer hervat.

Markt

Op dit moment worden op de Markt de laatste vierkante meters natuursteenkeien aangelegd en gevoegd. De verwachting is dat deze werkzaamheden aan het eind van deze week zijn afgerond. Daarna worden de klinkers onder de knotlinden gereinigd en opnieuw bezand. Daarom mag er deze periode tijdelijk niet geparkeerd worden onder de knotlinden. Doordat het voegmiddel van de natuursteenkeien twee weken nodig heeft om uit te harden, verwachten we aan het eind van week 26 of het begin van week 27 de Markt volledig open te kunnen stellen voor verkeer.

Brandestraat

De reconstructiewerkzaamheden in de Brandestraat worden gefaseerd uitgevoerd. De straat wordt dan ook in gedeelten afgesloten voor verkeer. De fasering van de werkzaamheden is als volgt:

  1. Er is gestart met het gedeelte tussen de Markt en de Kerkstraat. Naar verwachting zijn de werkzaamheden omstreeks week 27 gereed.
  2. Daarna volgt het gedeelte tussen de Kerkstraat en Gasthuisstraat. Gelijktijdig wordt ook de inzinkbare paal bij de aansluiting met de Kerkstraat-Havendijkstraat gerealiseerd. De uitvoeringstijd bedraagt ongeveer twee weken.
  3. Als laatste, naar verwachting vanaf week 29, wordt de kruising Brandestraat-Plantsoen-Gasthuistraat heringericht. Het gedeelte vanaf het Plantsoen tot aan Havendijkstraat sluiten we af voor verkeer. Hiervoor worden ter plaatse omleidingsroutes aangegeven. 

Het streven is om de werkzaamheden voor de bouwvak af te ronden. Hierbij zijn we wel afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang. Kijk voor meer informatie op de projectpagina van de Markt.

Markt Geertruidenberg