Positieve beoordeling ondernemersklimaat Geertruidenberg

Dit item is verlopen op 27-07-2017.

In het voorjaar 2017 is onder de ondernemers van Geertruidenberg onderzocht hoe zij het ondernemingsklimaat (Peiling OndernemingsKlimaat/POK) in de gemeente ervaren.

0-meting

Het POK is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe onze ondernemers het ondernemingsklimaat beoordelen. Dit jaar vond dit onderzoek voor de eerste keer plaats in de gemeente Geertruidenberg. Deze meting gebruiken we dan ook als 0-meting.

Prima score Geertruidenberg

Geertruidenberg scoort een rapportcijfer van 6,4 voor het ondernemersklimaat (vergelijkingsgroep 6,2), voor de gemeentelijke dienstverlening 6,1 (vergelijkingsgroep 6,0) en de mogelijkheid om met medewerkers in contact te komen een 6,7 (vergelijkingsgroep 6,0). In de bijgevoegde factsheet staan de uitkomsten.

Verbeterpunten

“Ten opzichte van de vergelijkingsgroep heeft Geertruidenberg een prima score”, aldus een tevreden wethouder Van den Kieboom (Economische zaken). “Natuurlijk zijn er nog punten voor verbetering. Zo dient de gemeente meer inspanningen te plegen voor ZZP-ers en op het terrein van leegstand.” Op deze onderwerpen zet de gemeente de komende jaren in.