Op vakantie? Let op de geldigheid van uw paspoort!

Heeft u plannen om deze zomervakantie nog naar het buitenland te gaan? Let dan goed op de geldigheid van uw paspoort! Vraag tijdig een nieuw paspoort aan en voorkom extra kosten.

Maak een afspraak

Voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart moet u een afspraak maken. Dit kan online via onze website, telefonisch via 14 0162 of tijdens openingstijden aan de balie. Op deze pagina vindt u wat u allemaal moet meenemen naar uw afspraak.

Hoe lang duurt het?

Uw nieuwe reisdocument is binnen vijf werkdagen klaar. Voor het afhalen hoeft u geen afspraak te maken. Soms heeft u geen tijd om die vijf werkdagen te wachten. Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u uw paspoort voor 12.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag na 9.30 uur ophalen. Heeft u uw reisdocument nog dezelfde dag nodig? Neem dan contact op met de Marechaussee om te kijken of u een nooddocument kunt aanvragen.

Kosten

De kosten voor het aanvragen van een paspoort bedragen € 64,75 voor volwassenen en € 51,45 voor kinderen tot achttien jaar. Voor het aanvragen van een identiteitskaart zijn de kosten € 50,65 voor volwassenen en € 28,60 voor kinderen. Gaat het om een spoedaanvraag? Dan kost dit € 47,55 extra, dus bovenop de kosten van uw reisdocument.