Geertruidenberg zoekt nog één historisch schip

In het voorjaar van 2018 komen er vier historische schepen aan de Timmersteekade in Geertruidenberg te liggen. Met deze schepen wil de gemeente het historische karakter van Geertruidenberg versterken. We zijn nog op zoek naar een vijfde schip. Het gaat hier specifiek om een historisch zeilend bedrijfsvaartuig.

Historisch bedrijfsvaartuig

TimmersteekkadeOnder een historisch bedrijfsvaartuig verstaan we een schip waarmee voorheen bedrijfsmatig werd gevaren. Het schip mag bewoond worden, heeft bij voorkeur een historische relatie met de gemeente en een schipper die bezoekers graag informeert over de achtergrond en historie van het schip.

Interesse?

Wilt u graag meer informatie of bent u benieuwd naar de criteria? Kijk dan in het document onderaan deze pagina. Voor meer informatie en interesse kunt u ook contact opnemen met Arnold de Boer van de gemeente Geertruidenberg via 140162 of a.deboer@geertruidenberg.nl. De inschrijftermijn eindigt op 1 maart 2018.

Programma Donge-oevers

Het terugbrengen van historische schepen is onderdeel van het programma Donge-oevers. Dit programma heeft als  om zowel de leefbaarheid als de toeristische en recreatieve aantrekkingskracht van de gemeente te vergroten. Kijk voor meer informatie over dit programma op informatiepagina over Donge-oevers

Te downloaden: