Geertruidenberg zoekt historische schepen

De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar enkele historische woonschepen die willen aanmeren aan de Timmersteekade in Geertruidenberg. De gemeente heeft hiervoor minimaal vijf ligplaatsen beschikbaar. Het is de bedoeling inwoners en bezoekers op deze wijze de historie van de stad te laten zien en te laten beleven.

Bewoning toegestaan

De historische woonschepen kunnen aanmeren aan de Timmersteekade en mogen bewoond worden. De schepen hebben bij voorkeur een historische relatie met de gemeente én een schipper die bezoekers graag informeert over de historie. De overige voorwaarden en criteria voor de schepen staan in de woonschepenverordening. Een overzicht van de criteria is hieronder te downloaden. De volledige woonschepenverordening is te vinden op overheid.nl.

Onderdeel van ‘Programma Donge-oevers’

De historische schepen zijn onderdeel van het ‘Programma Donge-oevers’. Dit programma heeft tot doel zowel de leefbaarheid als de toeristische en recreatieve aantrekkingskracht van de gemeente te vergroten.

Neem contact op

Geïnteresseerden nemen contact op met Arnold de Boer, beleidsadviseur, gemeente Geertruidenberg, telefoonnummer 140162 of e-mailadres: a.deboer@geertruidenberg.nl.