Derde editie Fiets Telweek

Op maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang meten we hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om routes te beoordelen en ervaringen te delen. Doet u ook mee?

Verrijken van fietsdata

Met de vernieuwde Fiets Tel-app kunnen we nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Nieuw is dat deelnemers dit jaar persoonlijke ervaringen kunnen delen en zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger en comfortabeler fietsnetwerk. Dit levert een nog completer beeld op van de verkeerssituatie. Deelnemers die hiervan gebruiken maken, krijgen hiervoor een uitgebreider dashboard in de app waarop ze ook informatie over hun eigen ritten kunnen inzien en terugzien, maar dit hoeft niet. U kunt ook gewoon meedoen en tellen zoals voorheen. De app begint automatisch met meten als u op de fiets stapt.

Fietst u mee?

Fiets TelweekMeten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Daarom roepen we alle fietsers op om mee te doen en de Fiets Tel-app te downloaden. Hiermee maakt u bovendien kans op mooie prijzen, zoals een 50 Rains-jas, een Garmin-fietscomputer of een Batavus Brite E-go. U kunt de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden via Google Play of de Apple Store. Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl.