Afvalkalender en afvalapp

afvalophaalroutes 2017

In de gemeente Geertruidenberg kunt u uw afval gescheiden aanbieden.

Restafval, GFT en verpakkingsafval

De ophaalroutes voor restafval, GFT (groente, fruit- en tuinafval) en verpakkingsafval (plastic, drankenkartons en blik) veranderen in 2017. Ophaalroutes zijn anders ingedeeld en frequenties zijn aangepast. Klik op de kaart bovenaan de pagina om te zien binnen welke ophaalroute uw straat valt. Twijfelt u in welke route uw straat valt, dan kunt achterop elke afvalkalender (onderaan deze pagina te downloaden) alle straatnamen per route terugvinden.

De kliko met restafval halen we in 2017 1 x per 4 weken bij u op. GFT halen we in de maanden mei tot en met oktober elke week bij u op. In de overige maanden blijft dit 1 x per 14 dagen in de oneven weken. Verpakkingsafval blijven we ook 1 x per 14 dagen ophalen, op dezelfde dag als de GFT. Wat niet verandert, is de dag waarop u de kliko aan de straat zet. Stel, u biedt altijd op maandag de kliko aan, dan blijft dit in 2017 de maandag. Voor exacte data verwijzen wij u naar de afvalkalenders die u onderaan deze pagina kunt downloaden. 

Meer weten over 'hoe' u uw afval kunt aanbieden? Kijk dan eens op de webpagina Afval aanbieden.

Oud papier

De routes voor oud papier veranderen niet. Zie voor de ophaaldagen en routes de afvalkalender oud papier 2017 die u onderaan de pagina kunt downloaden.

Hoe werkt het?

  1. Wilt u weten wanneer u welke kliko aan de weg kunt zetten of wanneer de zakken met verpakkingsafval worden opgehaald? U kunt de kaart  bovenaan de pagina aanklikken om te vergroten. Zo ziet u de verschillende ophaalroutes voor restafval, GFT en verpakkingsafval. Kijk welke route op uw adres van toepassing is.
  2. Elke route heeft een eigen afvalkalender. U kunt de afvalkalender die bij uw route hoort downloaden en eventueel uitprinten. U vindt deze onderaan de pagina.
  3. Heeft u geen printer? Haal dan een print van de afvalkalender bij de receptie van het gemeentehuis.

Nieuwe afvalapp per 1 januari 2018

AfvalappVanaf 1 januari 2018 werken we met de nieuwe app de Afvalwijzer. De oude app, Recyclemanager, komt daarmee te vervallen. Met de AfvalWijzer kunt u via uw mobiele telefoon en Ipad eenvoudig en snel de afvalkalender inzien. De app is  beschikbaar voor Android en IOS. Ook kunt u vanaf 1 januari de afvalkalender raadplegen via de website www.mijnafvalwijzer.nl.

 

Download de Afvalkalenders per route