Nieuws

 • Jan van Lith waarnemend wethouder

  Jan van Lith neemt tijdelijk de taken van wethouder Bert van den Kieboom waar. Van den Kieboom herstelt momenteel van een burn-out.

  Lees meer
 • Veranderingen Persoons Gebonden Budget

  Krijgt u ondersteuning, bijvoorbeeld hulp in het huishouden, en heeft  u een Persoons Gebonden Budget (PGB) om dit zelf te regelen? Dan gaat er vanaf volgend jaar wat voor u veranderen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat vanaf 1 januari 2015 uw PGB beheren.

  Lees meer
 • Ook Geertruidenberg doet mee aan de Nacht van de Nacht

  De gemeente Geertruidenberg wil duurzaam omgaan met haar verlichting. We gebruiken bijvoorbeeld LED-lampen. We willen deze duurzaamheid een extra impuls geven met de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht doven een groot aantal gebouwen en locaties in Nederland hun verlichting.

  Lees meer
 • Bladkorven

  De herfst is net begonnen.... De bladeren, die in de lente en zomer als grote luchtfilters fungeerden, beginnen nu prachtige herfstkleuren te vertonen. Omdat de bladeren al gauw beginnen te vallen, worden in week 42 bladkorven geplaatst op diverse vaste plaatsen in onze gemeente. De korven blijven tot half december staan.

  Lees meer
 • De Doeklas

  Vandaag, woensdag 8 oktober, is in Made de DoeKlas geopend. Dit is gedaan door wethouder dhr A. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, en wethouder dhr H. Kuijpers, gemeente Drimmelen. Op originele wijze werden zij door leerlingen van deze klas, dwars door het lint de locatie ingereden.

  Lees meer
 • Doet u mee in de Donorweek: ja of nee?

  Volgende week start de Donorweek. De partners van deze campagne vragen u om uw keuze – Donor Ja of Nee - vast te leggen in het Donorregister. Want Nederland heeft meer donoren nodig.

  Lees meer
 • Doe de zonnescan!

  Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? En woont u in de provincie Noord-Brabant? Maak dan gebruik van de Zonnescan Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant.

  Lees meer
 • Kinderboekenweek

  De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar. Dit wordt groots gevierd. Tot en met 12 oktober zijn er in bibliotheek Theek 5 veel activiteiten voor kinderen.
  Alle activiteiten zijn gratis.

  Lees meer
 • De week van de veiligheid

  De nationale Week van de Veiligheid is in volle gang. Het doel is om aandacht te besteden aan preventie. Dit jaar is het thema gericht op ondernemers en hun personeel: 'Minder cash, wel zo veilig'.

  Lees meer
 • Sluitende begroting met ambities voor de toekomst

  De eerste begroting van de nieuwe coalitie in gemeente Geertruidenberg is structureel sluitend. Dat geldt ook voor de meerjarenramingen voor 2016, 2017 en 2018. Het coalitieprogramma ‘Uitnodiging voor de toekomst’ staat aan de basis van deze begroting.

  Lees meer
 • Uitreiking Penning van verdienste

  De heer C. Heesters heeft een Penning van Verdienste ontvangen. Burgemeester drs. W. van Hees heeft deze uitgereikt op 30 september.

  Lees meer
 • Shotgun op de Kermis in Geertruidenberg

  Van vrijdag 3 tot en met dinsdag 7 oktober is het kermis in Geertruidenberg. Er valt weer genoeg te doen. Naast de vele attracties, is op zondag 5 oktober het Shotgun-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland op de Kermis aanwezig. Daarnaast is er op dinsdag 7 oktober een loterij. Bij aankoop van een kaartje wordt een lotje uitgedeeld.

  Lees meer
 • Ontwikkelingen in het centrum van Raamsdonksveer

  Afgelopen donderdag heeft de raad ingestemd met de concept-overeenkomst die wethouder Van Oort sloot met dhr. Kieboom. In deze overeenkomst worden de plannen vastgelegd voor een aantal ontwikkelingen in het centrum van Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Raadsvergadering 2 oktober

  Tijdens de raadsvergadering van 25 september zijn niet alle geplande onderwerpen behandeld. Deze onderwerpen worden behandeld tijdens de vergadering van 2 oktober om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere de verbreding A27/reconstructie knooppunt Hooipolder. Aansluitend worden de agendapunten van de Discussieraad van 2 oktober besproken. 

   

 • Omgevingsloket online tijdelijk niet bereikbaar

  Op dinsdag 30 september kunt u www.omgevingsloket.nl de hele dag niet gebruiken.

  Lees meer
 • Monument ter nagedachtenis aan ambtenaar A.H.M.J Brejaart

  Op woensdag 24 september 2014 heeft Burgemeester Van Hees de officiële 1e steen gelegd van het monument ter nagedachtenis aan de ambtenaar A.H.M.J. Brejaart die op 23 augustus 1944 tijdens de uitoefening van zijn ambt werd neergeschoten.

  Lees meer
 • Werkzaamheden A59

  Rijkswaterstaat voert van 26 tot 30 september onderhoudswerkzaamheden uit aan de A59. Verder gaat oprit 23 Werkendam naar de A27 dicht in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 oktober wegens onderhoud.

  Lees meer
 • Cursus "Omgaan met Dementie"

  Op woensdag 8 oktober a.s. start HOOM met een cursus "Omgaan met Dementie" voor mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Kleurwedstrijd

  Tijdens de open dag van de brandweerkazerne op 6 september konden kinderen hun ingekleurde kleurplaat inleveren. Uit alle ingeleverde kleurplaten zijn drie winnaars gekozen.

  Lees meer
 • Informatieavond verbreding A27

  Op de A27 tussen Houten en het knooppunt Hooipolder stroomt het verkeer niet goed door. Rijkswaterstaat onderzocht welke maatregelen die de doorstroming op dit traject kunnen verbeteren. Er zijn meerdere varianten voor aanpassing van de A27 gemaakt.

  Lees meer
 • Instabiele muur bij begraafplaats uit voorzorg neergehaald

  Tijdens groenonderhoud aan de muur van de begraafplaats in Geertruidenberg werd bij het verwijderen van hedera (klimop) geconstateerd dat de muur in slechte staat verkeert. Er loopt een scheur over de muur. Omdat de leerlingen van de naastgelegen basisscholen (De Biekorf/Het Schrijverke) in Geertruidenberg langs deze weg naar school fietsen heeft de gemeente er uit voorzorg voor gekozen het deel van de muur dat in slechte staat verkeert neer te halen. De school laat de leerlingen tijdelijk langs de voorkant  komen en sluit de achteringang af.

 • Centrumplan

  Afgelopen maandag, 15 september, is begonnen met de werkzaamheden van het tweede gedeelte van het centrumplan. Momenteel wordt de Vrijheidstraat gereconstrueerd. Na de carnaval wordt begonnen met de werkzaamheden aan de Haven, tussen Gangboord en de kiosk.

  Lees meer
 • Steekproef objectkenmerken woningen

  Ieder jaar ontvangen huiseigenaren een aanslag/beschikking op basis van de WOZ-waarde van hun huis. De gemeente wil geen te hoge WOZ-waardes opleggen aan de burgers.

  Lees meer
 • Komt u een Broodje Brandweer eten?

  De Brandweer in Brabant organiseert in de maanden oktober en november een lunch voor iedereen van 65 jaar en ouder, die zelfstandig woont. Kom een broodje bij de brandweer eten!

  Lees meer
 • Explosie Amercentrale in Geertruidenberg

  Woensdagmiddag 10 september ca. 12.45 uur heeft er een explosie plaatsgevonden in de Amercentrale in Geertruidenberg.

   Donderdag 11 september Nablussen brand gaat vandaag door.

  19.20 Sein brand meester. Hulpverleningsdiensten schalen af. De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken toedracht explosie/brand.

  17.45 uur Brandweer krijgt steeds meer grip en controle op brand bij Amercentrale in Geertruidenberg. Echter nog niet brand-meester.

  16.30 uur Meetploegen brandweer meten GEEN verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen. Volgens Essent komt de stroomvoorziening voor Nederland niet in gevaar door dit incident.

  16.00 uur Hoogwerker en blusboten zijn ingezet voor het blussen van de brand.

  15.10 uur Brand nog niet onder controle.

  14.30 uur Op dit moment zijn er geen gevaarlijke stoffen in het spel. Het gaat om biomassa. Wel veel rookontwikkeling. Rook is nooit gezond, daarom het advies: houd ramen en deuren gesloten en zet ventilatiesystemen uit.

   

   

 • Promotieteam BOB op Veerse dag

  Op zaterdag 13 september staat het BOB-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland op de Veerse Dag in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Weekendafsluitingen A27 Gorinchem-Werkendam

  Rijkswaterstaat voert in de drie weekenden van september onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 richting Breda.

  Lees meer
 • Explosie Amercentrale

  Bij de Amercentrale in Geertruidenberg zijn woensdag 10 september om 12.45 uur bij een explosie vier biomassasilo’s beschadigd geraakt. Door de explosie is brand onstaan. Er zijn geen gewonden of vermisten. De oorzaak van het incident is een ontploffing van een transportband. De brandweer was snel ter plaatse. Door de brand is de constructie waar de vier silo’s in staan instabiel geworden. Donderdag 11 september wordt de hele dag nageblust.

 • Politie waarschuwt voor babbeltrucs

  Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor.

  Lees meer
 • Werkzaamheden centrum – fase 2

  Op 15 september start aannemer Rasenberg met de uitvoering van de werkzaamheden aan het centrumplan fase 2. Deze fase betreft de Vrijheidstraat en een deel van de Haven. Het gaat om het gedeelte Haven tussen Gangboord en de Kiosk.

  Lees meer
 • Levering gemeentegids

  In de week van 1 tot en met 7 september vindt de huis-aan-huis verspreiding van de gemeentegids plaats.

  Lees meer
 • Modder op de weg

  Het oogstseizoen is weer in volle gang. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers. Maar ook een periode van kans op verkeersonveiligheid op de wegen rond boerderijen en akkers.

  Lees meer
 • Weekendafsluitingen A27 Gorinchem-Werkendam

  Rijkswaterstaat voert in de vier weekenden van september onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 richting Breda.

  Lees meer
 • Drankverstrekking tijdens Veerse Dag

  Op 12 en 13 september 2014 vindt het evenement Veerse Dag plaats. De horecaondernemers die een terras exploiteren gelegen binnen, dan wel direct grenzend aan het evenementengebied, mogen op 12 september 2014 van 18.00 uur tot 24.00 uur en op 13 september 2014 van 10.00 uur tot 19.00 uur geen drank verstrekken in ‘normaal’ glas en/of blik.

  Lees meer
 • Doe mee met burendag op 26, 27 en 28 september 2014

  Het is weer zover, burendag is in aantocht. Ook dit jaar organiseren het Oranjefonds en Douwe Egberts op 26, 27 en 28 september 2014 een feestelijke dag.

  Lees meer
 • Laadpalen voor elektrische auto’s in de openbare ruimte

  Rijden in een elektrische auto is zuinig, schoon en comfortabel. Veel Nederlanders weten dat. We zien dan ook steeds meer elektrische auto’s op de weg. Helaas is het opladen van deze auto’s niet voor iedereen even gemakkelijk.

  Lees meer
 • Historisch onderzoek doen naar eigen familie of woonomgeving?

  Het kan bij het Regionaal Archief Tilburg. Regionaal Archief Tilburg bewaart de historische informatie van de aangesloten gemeenten met hun kerkdorpen.

  Lees meer
 • Voorkom ongevallen en doe mee aan de praktijkdag

  Hoe lang heb jij je rijbewijs? Je kunt natuurlijk prima autorijden! Maar hoe moet je handelen bij een onverwachte situatie of bij die ene verkeersregel? Kortom, hoe kun je nog alerter en behendiger worden achter het stuur? Vergroot je rijskills. Doe mee aan de praktijkdag!

  Lees meer
 • Tip van de buitengewoon opsporingsambtenaar

  Wilt u in de (na)zomer nog lekker in uw tuin zitten, maar wordt het al wat frisser? Een vuurkorf is leuk en gezellig. Maar overlast van uw vuurkorf is voor uw buren minder prettig. Kijk voor u de korf aansteekt even hoe de wind staat. Gebruik alleen droog en schoon hout. Dat oude verrotte kozijn kunt u naar de milieustraat brengen.

  Lees meer
 • Oproep afmelden papieren Telefoongids & Gouden Gids

  Binnenkort wordt de Telefoongids/Gouden Gids weer verspreid. Onze gemeente vindt duurzaamheid belangrijk. Wij vragen u daarom om zich bij de uitgever van de gids af te melden als u de papieren gids niet meer wilt ontvangen.

  Lees meer
 • 77.000 euro voor kunstroute Halvezolenlijn

  De provincie Noord-Brabant geeft de gemeenten Waalwijk, Heusden en Geertruidenberg 77.000 euro subsidie voor het verder realiseren van een kunstroute langs de Halvezolenlijn. De drie gemeenten kregen begin augustus dat positieve bericht, nadat het subsidieverzoek in april dit jaar was ingediend. Het geld komt uit de Subsidieregeling Cultureel Erfgoed Noord-Brabant, Erfgoed in context.

  Lees meer
 • Opening Gemeentewerf en Brandweerkazerne

  Op vrijdag 5 september openen burgemeester W. van Hees en voormalig burgemeester M.J.A. Meijer de nieuwe gemeentewerf en brandweerkazerne.  Namens de brandweer Midden- en West-Brabant spreekt clustercommandant J. Pot.

  Lees meer
 • Kopje erbij – de scholen zijn weer begonnen

  Lees meer
 • Maak uw eigen poster voor Open Monumentendag

  Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 is het weer Open Monumentendag. Duizenden trotse eigenaren zetten dan de deuren van hun monument gratis open voor bezoekers. Doe ook dit jaar (weer) mee aan Open Monumentendag en maak uw eigen poster.

  Lees meer
 • Wie maakt de mooiste kerstkaart?

  Uw foto als kerstkaart van de gemeente Geertruidenberg? Maak een foto in onze gemeente en maak kans op een leuke prijs!

  Lees meer
 • Puntjes op de 'i' in centrum Raamsdonksveer

  Komende twee weken, vanaf 20 augustus, wordt er door de aannemer op het Heereplein, Hoofdstraat en Anker herstelwerk uitgevoerd.

  Lees meer
 • Voorkom een boete; verkeersregels centrum

  Het centrum van Raamsdonksveer is volledig vernieuwd. De Hoofdstraat, het Anker en het Heereplein hebben een ware metamorfose ondergaan. Bij de vernieuwing van het centrum horen ook een aantal nieuwe verkeersregels. Verkeersborden maken de nieuwe situatie duidelijk. Ook zetten we de regels graag voor u op een rijtje:

  Lees meer
 • Inbrekers hebben geen vakantie

  Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De website www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

  Lees meer
 • Werkzaamheden in de gemeente Geertruidenberg

  De bouwvak is weer bijna voorbij. Vanaf 18 augustus starten we met verschillende werkzaamheden of we pakken deze weer op. Graag informeren we u kort over de verschillende projecten. Als u meer wilt weten, dan kunt u over een aantal projecten informatie vinden op de gemeentelijke website.

  Lees meer
 • Workshops Crowdfunding van Biesbosch Streeknetwerk

  Werkt u aan een nieuw project? Overweegt u crowdfunding voor een deel van uw budget? Kom dan naar de workshop van Biesbosch Streeknetwerk op 3 september.

  Lees meer
 • Grote brand in Breda Mijkenbroek

  Sinds maandagmiddag woedt er een brand bij Destra Data aan de Mijkenbroek in Breda. Ook in de gemeente Geertruidenberg was de rook te zien. De brand is inmiddels onder controle. Het nablussen duurt nog enkele uren.

  Informatie over de brand vindt u via:

 • Advies voor vakantiegangers

  Het water in de leidingen in huis staat soms wekenlang stil tijdens de zomervakantie. Dit kan de smaak en de geur van het water negatief beinvloeden.

  Lees meer
 • Ophalen/aanvragen rijbewijzen dinsdag 12 augustus

  Dinsdag 12 augustus is aanvragen en afhalen rijbewijzen niet mogelijk tussen 08.30 en 10.30 u. Ook spoedaanvragen van maandag 11 augustus kunnen dinsdag pas na 10.30 u opgehaald worden. Dit in verband met werkzaamheden van RDW.

 • Omgevingsalert App

  Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van vergunningaanvragen in uw buurt? Met de Omgevingsalert App kunt u de actuele vergunningaanvragen in de gemeente Geertruidenberg zien.

  Lees meer
 • Biesboschstreeknetwerk: De mooiste streken maak je samen

  Heeft u een idee, plan of initiatief dat onze regio verder brengt? Op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid, water(linies), natuur, toerisme of landbouw? Of een vernieuwende combinatie daarvan? Neem dan contact op met het Biesboschstreeknetwerk.

  Lees meer
 • Geen Langstraat en Nieuwsbrief in week 31

  Deze week verschijnt er geen editie van de Langstraat. In plaats daarvan ontvangt u de Zomerkrant. Deze staat vol met recreatietips, dagjes uit en bezienswaardigheden in uw regio. De gemeente stuurt ook geen digitale Nieuwsbrief uit. U kunt kijken op onze website voor het actuele nieuws. In week 32 verschijnen de Langstraat en de Nieuwsbrief weer, zoals gebruikelijk op donderdag.

 • Informatiebijeenkomst jeugdzorg op 27 augustus

  Op 27 augustus houdt de regio West Brabant Oost (WBO) een bijeenkomst over de inkoopstrategie jeugdzorg. De bijeenkomst is van 17.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in Sporthal De Drie Linden,  Heisprong 15, Prinsenbeek. Bent u werkzaam in de jeugdhulpverlening, dan bent u van harte uitgenodigd.

  Lees meer
 • Over op IBAN

  Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA). Overal binnen Europa kunnen we straks op dezelfde manier betalen. Daarom gaat heel Nederland over op IBAN (International Bank Account Number).

  Lees meer
 • Zwemwater

  Zoekt u ook graag verkoeling aan het water tijdens deze warme dagen? Het zwemseizoen duurt nog tot 30 augustus. Heeft u zin in een verfrissende duik? Bezoek onze lokale zwembaden De Ganzewiel en De Schans.

  Lees meer
 • Dag van nationale rouw

  Premier Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven. De gemeente Geertruidenberg leeft mee met alle slachtoffers en hun nabestaanden.

  De eerste slachtoffers komen 's middags om 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Daar wordt dan één minuut stilte gehouden, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte.

  In navolging van alle gebouwen van de rijksoverheid hangt ook in de gemeente Geertruidenberg de vlag halfstok. Om 16:00 uur houden we een minuut stilte.

 • Uw caravan op de openbare weg

  Gaat u deze zomer kamperen? U wilt misschien uw caravan of vouwwagen voor de deur parkeren. Zodat u deze makkelijk kan inladen. U mag uw caravan, vouw- of aanhangwagen maximaal drie dagen voor de deur parkeren. Probeer zo veel mogelijk om overlast voor de buren te beperken. Ook als u terugkomt van vakantie geldt dat uw vouwwagen of caravan maximaal drie dagen voor de deur mag staan.

  Lees meer
 • Condoleanceregister

  Wilt u uw medeleven betuigen met de slachtoffers van vlucht KL4103/MH017 naar Kuala Lumpur, dan kunt u dat doen via het condoléance-register op www.condoleance.nl

 • Wear if you care

  Jongeren raken door verhalen te delen

  Wear if you care! is onderdeel van de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’. Op indringende wijze laten twee jongeren zien dat zij staan voor Nul verkeersdoden.

  Lees meer
 • Geen nepwapen als vakantiesouvenir

  Het is zo verleidelijk. Een nepwapen, bolletjespistool of een zogenaamde BB-gun dat op vakantie is gekocht, meenemen als ‘souvenir’. Veel jongeren beseffen niet dat het in bezit hebben van een nepwapen in Nederland verboden is. Het kan een forse boete en zelfs celstraf opleveren. 

  Lees meer
 • Werkzaamheden parkeerplaats Rembrandtlaan

  Op vrijdag 4 juli is gestart met fase II van de werkzaamheden aan de parkeerplaats aan de Rembrandtlaan. In deze fase wordt het losse materiaal uit de rijbaan bij de seniorenwoningen en rondom het fruithuisje vervangen door gebakken klinkers.

  Lees meer
 • E-mail CJIB

  Heeft u onlangs een e-mail ontvangen van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau)? Gooi deze dan weg. Er zijn oplichters aan het werk. Het CJIB stuurt boetes altijd per post.

  Lees meer
 • Vraag de burenkaart aan als u op vakantie gaat

  De vakantieperiode breekt weer aan. Traditioneel neemt dan het aantal woninginbraken weer toe. U kunt zelf maatregelen nemen om een inbraak te voorkomen.

  Lees meer
 • Verruiming geluidsnormen tijdens WK voetbal

  Het Nederlands elftal heeft inmiddels de halve finale behaald van de Wereldkampioenschappen voetbal 2014. Veel inwoners van onze gemeente volgen de wedstrijden van het kampioenschap in horecagelegenheden. De wedstrijden vinden laat in de avond plaats.

  Lees meer
 • Lokale veteranendag 2014

  Vrijdag 4 juli 2014 organiseerde de gemeente Geertruidenberg delokale veteranendag. 70 bezoekers wisselden verhalen en ervaringen uit en genoten van de traditionele 'blauwe hap'.

  Lees meer
 • Steekproef objectkenmerken bedrijven, kantoren en winkels

  Ieder jaar ontvangen eigenaren en gebruikers van niet-woningen een aanslag/beschikking op basis van de WOZ-waarde van hun pand. De gemeente wil geen te hoge WOZ-waardes opleggen.

  Lees meer
 • Gezocht: vrijwilligers buurtbemiddeling

  Op 2 juli ontvingen 8 mensen het certificaat Buurtbemiddeling uit handen van burgemeester Willemijn van Hees.

  Lees meer
 • Blauwalgen in de vestinggrachten in Geertruidenberg

  Waterschap Brabantse Delta constateert blauwalgen in de vestinggrachten in Geertruidenberg. Blauwalgen zijn bacteriën die giftige stoffen afscheiden. Mensen en dieren kunnen jeuk krijgen bij contact met het water of buikkrampen wanneer zij het water binnenkrijgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden.

  Lees meer
 • Compensatie eigen risico vervalt in 2014

  Het kabinet heeft de regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang van dit jaar afgeschaft. Dat betekent dat deze compensatie dit jaar niet meer wordt uitbetaald.

  Lees meer
 • Geen weekmarkt

  In verband met de kermis is er op dinsdag 1 juli geen weekmarkt in Raamsdonksveer.

 • Brabantse gemeenten maken afspraken met Bureau Jeugdzorg

  Alle 67 Brabantse gemeenten en Bureau Jeugdzorg hebben afspraken gemaakt over de overdracht van een deel van de taken van Bureau Jeugdzorg van provincie naar gemeenten. Uitgangspunt is dat de overdracht, op 1 januari 2015, voor jeugdigen die jeugdzorg ontvangen, geruisloos verloopt. 

  Lees meer
 • Een zomer VOL verleidingen

  Onlangs trapten ‘Think Before You Drink’ (alcoholpreventie) en “Sense” (seksuele veiligheid) hun zomeractie af.

  Lees meer
 • Renovatie riool Dordtsestraat/Havendijkstraat

  Een deel van het rioolstelsel in de Dordtsestraat en de Havendijkstraat is in slechte staat. Dit maakt een renovatie noodzakelijk. De gemeente grijpt deze gelegenheid aan om de wegen en trottoirs opnieuw te bestraten.

  Lees meer
 • Geluidsoverlast en feesten

  Het is altijd gezellig om samen met de straat een groot feest te geven. En de geslaagden van het voortgezet onderwijs hebben ook graag een feestje. 

  Lees meer
 • De “klusjesman” – trap er niet in

  Oplichters die bij u aanbellen en zich voorstellen als klusjesmannen. Ze vragen of ze bij u klussen mogen verrichten. Dit kan gaan om reparatiewerkzaamheden. Of klussen in de tuin. Vaak zijn het mensen die Engels spreken.

  Lees meer
 • Kadernota 2015

  De gemeenteraad en het college van de gemeente Geertruidenberg bespreken de Kadernota 2015. Zij doen dit op donderdag 3 juli vanaf 16.00 uur.

  Lees meer
 • Bijeenkomst inkoop jeugdzorg op 24 juni gaat niet door

  De bijeenkomst met jeugd en ouder over inkoop jeugdzorg op 24 juni gaat niet door. Jongeren en ouders die zich hadden aangemeld voor deze bijeenkomst ontvangen hierover persoonlijk bericht.

  Lees meer
 • HOOM zoekt vrijwilligers!

  Inloopochtend woensdag 25 juni 2014 bij De Schattelijn in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Panoramafoto's

  Eind juni/begin juli ziet u deze auto door uw gemeente rijden. CycloMedia maakt met speciaal uitgeruste voertuigen 360 graden panaromafoto’s vanaf de openbare weg.

  Lees meer
 • Werkzaamheden centrum Raamdonksveer

  Graag geven we u een update over de vernieuwing van het Raamsdonksveerse centrum:

  Lees meer
 • Oproep aan Veteranen in Geertruidenberg

  Afgelopen jaar ontving de gemeente Geertruidenberg een groep van ongeveer 50 veteranen tijdens de lokale Veteranendag van Geertruidenberg. Diverse mooie verhalen en anekdotes zijn deze dag tijdens de tafelgesprekken verteld.

  Lees meer
 • Inloopavond Elisabethstraat Geertruidenberg

  We voeren rioolwerkzaamheden uit in een deel van de Elisabethstraat.

  Lees meer
 • Vragen aan de gemeente? Bel 14 0162 (zonder kengetal)

  Heeft u een vraag of melding aan de gemeente? Bel dan 14 0162.

  Lees meer
 • Bijeenkomst gouden bruidsparen

  In 1964 gaven 72 bruidsparen uit de gemeente Geertruidenberg elkaar het ja-woord.  Dit jaar vieren zij hun 50-jarig huwelijk. Op 12 juni organiseerde de gemeente speciaal voor hen een feestelijke bijeenkomst.  

  Lees meer
 • Gezocht: vrijwilligers buurtbemiddeling

  We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een rol willen spelen bij buurtbemiddeling. Deze vrijwilligers helpen buren die een conflict hebben opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Door samen te zoeken naar een geschikte oplossing voorkomen de vrijwilligers dat kleine conflicten uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Informatieavond bestemmingsplan Keizersdijk 14-24 Raamsdonksveer

  Op woensdag 2 juli aanstaande organiseert het college van burgemeester en wethouders een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp- omgevingsvergunning Keizersdijk 14-24 in Raamsdonksveer. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Op deze avond krijgt u een toelichting op het bouwplan en de procedure. Daarnaast heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

  Lees meer
 • Kermis Raamsdonksveer

  De kermis in Raamsdonksveer staat weer voor de deur. Van vrijdag 27 juni tot en met  dinsdag 1 juli is het weer groot feest op de grootste kermis van onze gemeente. En er valt weer te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen.

  Lees meer
 • Wilt u meedenken over inkoop Jeugdzorg?

  Jongeren en ouders worden uitgenodigd om mee te denken over de inkoop van Jeugdzorg. 24 Juni a.s. wordt hierover in Expodium in Oosterhout om 16.00 uur een interactieve bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst horen wij graag van jongeren en hun ouders waarop we bij de zorginkoop moeten letten. 

  Lees meer
 • Bestuurlijke aanbesteding transitie AWBZ

  Op 27 mei 2014 vond de kick-off voor de bestuurlijke aanbesteding in het kader van de transitie AWBZ plaats. Een belangrijke doelstelling van deze aanbesteding is de realisatie van goede ondersteuning voor onze (kwetsbare) inwoners.

  Lees meer
 • Inzameling oud papier

  In de wijk Achter de Hoeven in Raamsdonksveer is afgelopen vrijdag geen oud papier opgehaald. In deze wijk wordt op woensdag 11 juni het oud papier ingezameld. 

 • Burgernet, NL-Alert en Amber Alert

  Er zijn diverse manieren om u op de hoogte te brengen van een noodsituatie in uw omgeving. De namen Burgernet, NL-Alert en Amber Alert zeggen u waarschijnlijk wel iets. Maar weet u ook wat het is?

  Lees meer
 • Kent u het online Omgevingsloket al?

  In het Omgevingsloket – www.omgevingsloket.nl - kunt u één aanvraag doen voor een omgevingsvergunning, een watervergunning en/of melding. Als burger kunt u het Omgevingsloket gebruiken. U logt in met uw DigiD-code. Ook bedrijven kunnen in het loket vergunningen aanvragen of een melding doen.

  Lees meer
 • Denk mee over de communicatie rond de veranderingen in de zorg

  Er wordt steeds meer duidelijk over de invulling van de nieuwe taken die gemeenten krijgen op het gebied van de zorg. Per 1 januari 2015 nemen gemeenten een groot deel van de uitvoering van Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) over van de rijksoverheid. Dat betekent dat er het nodige gaat veranderen. Daarover gaan de gemeenten in 2014 steeds meer informatie aan inwoners en cliënten geven.

  Lees meer
 • De raad komt naar u toe deze zomer…

  Op woensdag 11 juni trekt de gemeenteraad, vergezeld door het college, er vanaf 19.30 uur op uit met de fiets. Ze bezoeken de drie kernen Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Receptie oud-wethouders Verschuren en Van den Belt

  Op woensdag 4 juni nemen Lida Verschuren-van Strien en Ruud van den Belt afscheid als wethouder van de gemeente Geertruidenberg. Het gemeentebestuur biedt hen als waardering een afscheidsbijeenkomst aan. Deze bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De oud-wethouders vinden het erg leuk om persoonlijk afscheid van u te nemen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. 

 • De “Babbeltruc” - Trap er niet in

  Kent u de babbeltruc al? Wees hier alert op! Iemand belt bij u aan. Hij/zij stelt zich voor als medewerker van thuiszorg, een energiebedrijf, nieuwe buurtgenoot, gemeenteambtenaar of politieagent. En hij/zij vraagt om binnen te mogen komen. Het is echter niet de persoon die u denkt binnen te laten, maar een oplichter. Eenmaal binnen zorgt deze oplichter dat u afgeleid wordt. Wanneer hij/zij weg is, ontdekt u dat uw tas weg is. Of u wordt door deze persoon gedwongen om uw pinpas met code af te staan.

  Lees meer
 • NL-Alert controlebericht

  Op maandag 2 juni rond 12.00 uur zendt NL-Alert een landelijk controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of u uw mobiel juist heeft ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

  Lees meer
 • Uitslag gemeente Geertruidenberg - Europese verkiezingen 2014

  De stemmen in de gemeente Geertruidenberg zijn geteld. Dit is de uitslag:

  Lees meer
 • Op zoek naar raadsstukken? Download de app

  Bent u op zoek naar de agenda van een gemeenteraadsvergadering? Of zoekt u stukken die besproken zijn? Natuurlijk kunt u dan terecht op www.geertruidenberg.nl > bestuur/organisatie. Maar u kunt de openbare raadsinformatie ook op uw iPad of iPhone raadplegen. RaadDigitaal is een speciaal ontwikkelde app voor de iPad, waarmee we de openbare raadsinformatie publiceren.

  Lees meer
 • Tussentijdse opkomstcijfers Europese verkiezingen

  De opkomstcijfers voor de Europese verkiezingen van 22 mei 2014

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonk

  De kermis in Raamsdonk staat weer voor de deur! Dit jaar begint deze kermis op zaterdag 31 mei en eindigt hij op dinsdag 3 juni. Het is een heel leuke en gezellige kermis, die staat opgesteld aan De Oude Melkhaven.

  Lees meer
 • Ondertekening coalitie-overeenkomst

  Op dinsdag 20 mei  presenteerde formateur Jan van Lith de coalitie-overeenkomst 2014-2018. Na een toelichting op het  formatieproces, tekenden de fractievoorzitters Jan van Brummelen (U3K), Minie van de Weerd (GroenLinks) en vervangend voorzitter Adriaan de Jongh (CDA) de coalitie-overeenkomst 2014-2018

  Lees meer
 • Installatie wethouders

  Na de presentatie van de coalitie-overeenkomst 'Uitnodiging voor de toekomst' op 20 mei, zijn drie nieuwe wethouders geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2014-2018. De nieuwe wethouders zijn Bert van den Kieboom (U3K), Kevin van Oort (GL/D66) en Adriaan de Jong (CDA). 

  Lees meer
 • 2 Juni beperkte dienstverlening gemeente vanwege interne verhuizing

  Door een interne verhuizing in het Gemeentehuis is de dienstverlening van de gemeente op maandag 2 juni beperkt. Vanaf 3 juni is de dienstverlening weer als normaal.

  Lees meer
 • Eenvoudig digitaal producten aanvragen

  De gemeente Geertruidenberg maakt het aanvragen van digitale producten nog eenvoudiger voor u. Uw aanvraagformulier is al gedeeltelijk ingevuld, doordat u inlogt met uw DigiD-code.

  Lees meer
 • Presentatie coalitie-overeenkomst en installatie wethouders/raadsleden

  Op dinsdag 20 mei om 20.30 presenteert formateur Jan van Lith de coalitie-overeenkomst aan de raad. De presentatie vindt plaats in de Raadszaal in het Gemeentehuis in Raamsdonksveer. Inwoners zijn van harte welkom om deze presentatie bij te wonen.

  Lees meer
 • Alcohol en Tabak? Pas vanaf 18 jaar!

  Sinds de jaarwisseling is er nogal wat veranderd voor jongeren op het gebied van alcohol en tabak. Per 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar.

  Lees meer
 • Dinsdagmiddag geen uitgifte documenten

  Op dinsdagmiddag 13 mei vanaf 13.30 tot 17.00 worden er geen paspoorten, identiteitsbewijzen of rijbewijzen uitgegeven.

  Lees meer
 • Verkeershinder op A16, A27 en A59 op 16-19 en 23-26 mei

  Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit op de A16 in het weekend van vrijdag 16 mei tot maandag 19 mei. Ook van vrijdag 23 mei tot maandag 26 mei wordt daar gewerkt.

  Lees meer
 • Zwemwater App

  Afgelopen week lanceerden de waterschappen van Nederland de Zwemwater App. Hierin staan actuele gegevens van 800 zwemlocaties. Met de Zwemwater App kunt u precies zien waar u in uw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vindt u er ook andere handige weetjes, zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vindt u snel een veilige buitenzwemplek bij u in de buurt. Download de Zwemwater App in de stores (Apple en Android).

  Lees meer
 • Een inbraakvrije zomer!

  De temperatuur stijgt. Open ramen en deuren zorgen voor verkoeling. Een inbreker ziet zijn kans. Als een dief in de nacht sluipt hij binnen en slaat toe. De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gelukkig kunt u zelf ook veel doen.

  Lees meer
 • Rondetafelgesprek Dongecentrale op 13 mei

  U bent van harte welkom om deel te nemen aan het rondetafelgesprek op 13 mei 2014. Het thema is de Dongecentrale in Geertruidenberg. Het rondetafelgesprek is een openbare vergadering van de gemeenteraad van Geertruidenberg. Het doel is het verzamelen van informatie over een bepaald onderwerp.

  Lees meer
 • Geertruidenberg ‘Uitnodiging voor de toekomst’: Coalitie-overeenkomst U3K, GL/D66 en CDA

  Uw Drie Kernen (U3K), GroenLinks/D66 (GL/D66) en CDA zijn eruit. Donderdagavond 1 mei bereikten de coalitiepartijen in Geertruidenberg een overeenkomst. De coalitie-overeenkomst heeft als thema ‘Uitnodiging voor de toekomst’. Bert van den Kieboom (U3K), Kevin van Oort (GL/D66) en Adriaan de Jongh (CDA) zijn de beoogd wethouders.

  Lees meer
 • Koninklijke Onderscheidingen: kent u iemand die een lintje verdient?

  Op vrijdag 25 april 2014 vond weer de Lintjesregen plaats. Bij deze “Algemene Gelegenheid” zijn er 12 inwoners (zeven dames en vijf heren) van onze gemeente met een Koninklijke Onderscheiding geëerd. Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap?

  Lees meer
 • Eén plein, drie functies: Het Heereplein

  U heeft het vast al gezien: er wordt hard gewerkt aan het Heereplein in Raamsdonksveer. Het ontwerp biedt ruimte aan de drie belangrijke functies van het plein: eenheid, evenementen en parkeren. Uit de vragen van ‘kijkers’ maken we op dat mensen graag meer willen weten over dit ontwerp. En over het parkeren op het plein. We geven u graag wat achtergrondinformatie:

  Lees meer
 • Dodenherdenking 4 mei

  De burgemeester legt dit jaar een krans in Geertruidenberg. In de overige kernen zullen de wethouders een krans leggen.

  Lees meer
 • Formatiebesprekingen Geertruidenberg constructief

  De onderhandelingen tussen Uw 3 Kernen, GroenLinks/D66 en het CDA verlopen in een positieve en constructieve sfeer. Formateur Jan van Lith verwacht dat de partijen komende week de laatste hand leggen aan het coalitieakkoord.

  Lees meer
 • 12 inwoners van de gemeente Geertruidenberg onderscheiden tijdens jaarlijkse Lintjesregen

  De jaarlijkse lintjesregen vond dit jaar plaats op vrijdag 25 april 2014. Deze dag verrastte burgemeester Willemijn van Hees 12 inwoners van de gemeente Geertruidenberg die benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer
 • GGD en Careyn gaan opvoeders online adviseren

  Vorige week lanceerden de GGD West-Brabant en thuiszorgorganisatie Careyn de website Mijn Kind in Beeld. Ouders en verzorgers vinden hier antwoorden op alle vragen over de groei en ontwikkeling van hun kinderen. Een gratis, deskundig advies dat past bij de specifieke situatie van het kind. “Een website die perfect aansluit bij deze tijd. Je gaat zélf op zoek naar de oplossing voor een probleem”. Dit zegt een van de ouders die de website heeft getest.

  Lees meer
 • Aanpak WOZ in Geertruidenberg succesvol

  Het aantal WOZ-bezwaren in de gemeente Geertruidenberg is in 2014 gemiddeld met bijna 62% gedaald in vergelijking met het jaar ervoor. Vooral het aantal bezwaren via zogenaamde NCNP-bureaus en via makelaars is sterk gedaald. De kwaliteitsslag die de gemeente Geertruidenberg maakte door o.a. de inzet van een taxateur werpt duidelijk zijn vruchten af.

  Lees meer
 • Geertruidenberg financieel gezond

  Gemeente Geertruidenberg heeft de afgelopen college periode voor ruim 15 mln. euro in diverse maatschappelijke voorzieningen geinvesteerd. Bijna alle doelen uit het collegeprogramma 2010-2014 werden behaald. Bovendien wist Geertruidenberg ook 2013 financieel goed af te sluiten. Met een positief resultaat van € 1.363.000 ten opzichte van de begroting. Kortom Geertruidenberg beschikt over een financieel gezonde basis voor de toekomst.

  Lees meer
 • Van één munt naar één betalingssysteem

  Er komt één betalingssysteem voor de euro, Single Euro Payments Area (SEPA). Daarom krijgt iedereen binnen Europa een IBAN en BICnummer.

  Lees meer
 • Afvalbericht: wijziging in ophaaldatum grijze container!

  Let op: er is een wijziging in de ophaaldatum van uw grijze container!

  Feestdag: Tweede paasdag
  Vervallen route: maandag 21 april
  Er wordt ingezameld op: zaterdag 19 april

 • Werkzaamheden vorderen in centrum Raamsdonksveer

  Er wordt al een tijd lang gewerkt in het centrum van Raamsdonksveer. Het streven is dat aan het eind van deze week de bestrating in het Anker klaar is. De winkels blijven bereikbaar.

  Lees meer
 • Formatie Geertruidenberg gaat van start!

  Uw Drie Kernen (U3K) en GroenLinks/D66 (GL/D66) hebben gezamenlijk besloten in Geertruidenberg de formatiefase in te gaan met het CDA. De basis voor dit besluit ligt in het advies van de informateurs Nathalie van Achterberg en Harm Mous

  Lees meer
 • Verbetering bewegwijzering fietsroutes Geertruidenberg

  Toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg maken dagelijks gebruik van het bestaande netwerk van fietsroutes. Een goede bewegwijzering is belangrijk om hier op een goede manier gebruik van te kunnen maken. Daarom heeft het college op 1 april 2014 ingestemd met het nieuwe bewegwijzeringsplan.

  Lees meer
 • Gemeentehuis gesloten

  In verband met de komende feestdagen is het gemeentehuis op onderstaande data gesloten:
  • 5 mei
  • 29 mei + 30 mei
  • 9 juni
   

 • Meldingen openbare ruimte

  Is er in uw straat iets kapot of heeft u een opmerking over een speeltuin bij u in de buurt of over het groenonderhoud?

  Lees meer
 • Halve zolen gezocht!

  De gemeenten Geertruidenberg, Waalwijk en Heusden werken samen met het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur aan de realisatie van een kunst- en erfgoedroute langs de voormalige Halvezolenspoorlijn.

  Lees meer
 • Telefoonnummer milieuklachten

  Voor milieuklachten kunt u tijdens kantooruren bellen met 14 0162. Milieuklachten kunnen in het weekend of 's avonds worden gemeld via: 06-650000296 of 06 - 65025025.

   

 • Wegens succes verlengd: afspraak over WOZ met taxateur

  Heeft u nog vragen over de WOZ-waarde? Het aanbod van de gemeente om, indien nodig, een gratis afspraak te plannen met een taxateur is verlengd tot 12 april. Wilt u van dit aanbod gebruik maken? Neem dan contact met ons op via het algemene nummer van de gemeente: 14 0162.

  Lees meer
 • Invoering blauwe zone

  In 2013 heeft de gemeenteraad het besluit genomen om in het centrum van Raamsdonksveer een blauwe zone in te voeren. Een blauwe zone is een middel om langparkeerders (langer dan 2 uur) te weren van de parkeerterreinen waar alleen kortparkeerders (korter dan 2 uur, winkelend publiek) gewenst zijn. Met de invoering van de blauwe zone beperken we de maximale parkeerduur waardoor langparkeerders gedwongen worden om te parkeren op een alternatieve locatie. Hiermee komt er extra parkeerruimte vrij voor de kortparkeerder.

  Lees meer
 • Eenvoudig digitaal producten aanvragen

  De gemeente Geertruidenberg maakt het aanvragen van digitale producten nog eenvoudiger voor u. Uw aanvraagformulier is al gedeeltelijk ingevuld, doordat u inlogt met uw DigiD-code.

  Lees meer
 • Gemeenteraadsverkiezingen

  Op vrijdag 21 maart vond een vergadering met de leden van het centraal stembureau plaats. Tijdens deze openbare vergadering werd de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart vastgesteld. Op www.geertruidenberg.nl vindt u het proces verbaal en de zetelverdeling per partij.

  Lees meer
 • Verbouwing raadzaal

  Vrijdag 28 maart wordt begonnen met de verbouwing van de raadzaal. Bezoekers van het gemeentehuis kunnen hiervan hinder ondervinden, zoals geluidsoverlast e.d. De entree en de balies van de Gemeentewinkel blijven geopend en normaal bereikbaar.De inventaris van de oude raadzaal is beschikbaar gesteld aan maatschappelijk actieve organisaties of verenigingen.

  Lees meer
 • Langere levertijden paspoorten en identiteitskaarten

  Door de grote aantallen aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten loopt de levertijd van deze documenten momenteel op. 

  De vertraging beperkt zich nog tot 1 dag.  Wij puliceren iedere dag het nieuwe overzicht van het ministerie van BZK over de levertijden. Zo kunt u zelf zien of uw identiteitsdocument al afgehaald kan worden. 

  Lees meer
 • Geluidshinder van buren

  Geluidshinder van buren is één van de grootste ergernissen. Het is heel vervelend als uw buren zoveel geluid produceren dat u hierdoor niet meer prettig kunt wonen. Vaak is dit probleem op te lossen door een rustig gesprek met elkaar te voeren. Het liefst in een ontspannen sfeer.

  Lees meer
 • Opkomstcijfers gemeenteraadsverkiezingen 2014

  Graag houden wij u vandaag op de hoogte van het opkomstpercentage voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Geertruidenberg. Per stembureau kunt u zien wat de opkomst is.

  Lees meer
 • Gemeenteraadsverkiezingen 2014: de uitslag

  De volledige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. Deze uitslag wijkt niet af van de voorlopige zetelverdeling die op woensdagavond 19 maart werd gepresenteerd. De zetelverdeling is als volgt: U3K 5 zetels, GL/D66: 4 zetels, CDA: 2 zetels , Keerpunt 74: 2 zetels, SP: 2 zetels, VVD: 2 zetels, PS.: 1 zetel , PvdA:1 zetel.

  U kunt het Proces Verbaal van de verkiezingen inzien in de Gemeentewinkel of hieronder downloaden.

  Lees meer
 • 23 maart West-Brabantse molendag

  Vrijwel alle molens in de regio West-Brabant zetten op zondag 23 maart hun deuren open voor het publiek. Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn de molens te bezichtigen. Bij veel molens worden extra activiteiten georganiseerd. Ook de Veerse stellingkorenmolen De Onvermoeide is deze dag geopend. Bij voldoende wind wordt er gemalen. Wilt u meer weten over de werking van molens? Laat u rondleiden door een van de vrijwilligers. Voor een lijst van de andere deelnemende molens en aanvullende informatie kunt u kijken op www.westbrabantsemolens.nl

 • Heeft u de verkiezingskrant ontvangen?

  Bij de Langstraat van 13 maart is de verkiezingskrant gevoegd. In deze krant vindt u nuttige informatie over de gemeenteraadsverkiezingen 2014 in de gemeente Geertruidenberg. Heeft u deze krant niet ontvangen, meld het ons!

 • Geertruidenberg stimuleert muziekonderwijs met 123 Zing

  Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs met muziek in aanraking te laten komen. Kinderen kunnen hier immers hun leven lang plezier van hebben. De gemeente Geertruidenberg gaat daarom samen met Cultuurwerft het muziekonderwijs bij de basisscholen in de gemeente ondersteunen met het 123 Zing programma. 

  Lees meer
 • Blauwalgenoverlast vestinggrachten

  De Veste in Geertruidenberg heeft in de zomerperiode last van blauwalgen. Wij ontvangen regelmatig vragen en klachten van omwonenden over de stankoverlast door deze blauwalgen. Als deze algen in hoge concentraties voorkomen, vormen ze een risico voor de dier- en volksgezondheid. De gemeente Geertruidenberg overlegt met waterschap Brabantse Delta over acties om het probleem structureel aan te pakken.

  Lees meer
 • Senioren en Veiligheid: Tips en informatie

  Op maandag 17 februari heeft er een voorlichtingsbijeenkomst plaatsgevonden in het ontmoetingscentrum ‘de Gertrudisstaete’ in Geertruidenberg. De wijkagente van Geertruidenberg, mevrouw Kim Wauben, heeft een presentatie gegeven over wat senioren zelf aan veiligheid kunnen doen. Hieronder geven we een aantal veiligheidstips die tijdens de presentatie zijn benoemd.

  Lees meer
 • Leerlingen BS de Wilsdonck en BS de Radonkel in aktie op Nationale Boomfeestdag

  Vandaag mocht een groep leerlingen van BS De Wilsdonck en BS de Radonkel helpen bij het planten van 2 moeraseiken en 150 plantjes bij de parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Vragen over uw WOZ waarde?

  Een kleine week geleden heeft u de OZB aanslag ontvangen. Zoals u heeft gelezen in de begeleidende brief en op onze website, heeft de gemeente dit jaar een taxateur beschikbaar. Deze kan, op uw verzoek, een persoonlijk gesprek of een locatiebezoek inplannen.

  Lees meer
 • Uitnodiging lijsttrekkersdebat

  De gemeente Geertruidenberg, BN/De Stem en SLOG nodigen inwoners en ondernemers van de gemeente Geertuidenberg uit voor het verkiezingsdebat op woensdag 12 maart 2014 in Eetcafé Zalencentrum De Witte Leeuw, Prins Hendrikstraat, in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Inloopavond Centrumplan deel II

  Bewoners, eigenaren en ondernemers van panden aan de Hoofdstraat, Het Anker, Heereplein en Haven zijn welkom tijdens een inloopavond op 12 maart.

  Lees meer
 • Bijzondere verhuur

  In de wijk Sandoel heeft Thuisvester een hoekwoning in de verhuur. Deze woning aan de Rietstraat 18 is bijzonder geschikt voor mensen met een beperking; op de begane grond vindt u een extra slaapkamer en badkamer.

  Lees meer
 • Aangeboden: inventaris uit Raadszaal

  De Raadszaal van het gemeentehuis wordt in het voorjaar verbouwd. De gemeente Geertruidenberg ziet graag dat de inventaris opnieuw gebruikt wordt. Daarom stelt ze een gedeelte hiervan beschikbaar aan maatschappelijk actieve organisaties of verenigingen in onze gemeente. Het gaat om 12 raadszaaltafels, 26 rode gestoffeerde fauteuils en de vitrage.

  Lees meer
 • Ontwikkelingen bedrijveninvesteringszone Dombosch (BIZ)

  De draagvlakmeting die in 2011 aan de basis lag van de totstandkoming van de BIZ is niet goed uitgevoerd. Als gevolg hiervan is de Verordening Bedrijveninvesteringszone bedrijventerrein Dombosch niet officieel in werking getreden. De gemeente en het BIZ-bestuur zijn in gesprek om samen tot een goede oplossing te komen voor de korte en lange termijn.

  Lees meer
 • NLdoet op 21 en 22 maart

  Stichtingen, zorginstellingen en scholen opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 21 en 22 maart 2014. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

  Lees meer
 • Start werkzaamheden Heereplein

  Op woensdag 5 maart, na carnaval, starten de werkzaamheden op het Heereplein. Het werk zal tot eind juni duren. Het is een flinke klus, omdat ook het riool vervangen wordt. We voeren het werk in twee fasen uit. Op die manier zijn de bereikbaarheid en het gebruik van het plein zo goed mogelijk te regelen. U kunt de ontwerptekeningen op onze website bekijken voor meer informatie.

  Lees meer
 • Start carnaval 2014

  Aanstaande vrijdag 28 februari is het zover. Dan vindt de officiële start van Carnaval in onze gemeente plaats. Het feest begint al om 10.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
  De jeugdraden van onze drie kernen worden dan ontvangen door burgemeester Van Hees en wethouder Van den Kieboom.

  Lees meer
 • Carnaval: Brandveilig feestvieren

  Carnaval staat voor de deur. Carnaval is leuk en gezellig, maar het is ook goed om stil te staan bij de risico's. Weet u bijvoorbeeld hoe brandbaar uw kostuum is en wat u kunt doen als uw kleding in brand vliegt? Door eenvoudige maatregelen kunt u ervoor zorgen dat het carnavalsfeest veilig verloopt. De brandweer helpt u graag brandveilig feest te vieren.

  Lees meer
 • Uitschrijvingen BRP (voorheen GBA)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om ingevolge artikel 2.2.2 Wet BRP onderstaande perso(o)n(en) uit te schrijven:

  Lees meer
 • Meer over de WOZ-waarde

  Ieder jaar stelt de gemeente opnieuw de WOZ-waarde van alle onroerende zaken vast. Onroerende zaken zijn: woningen en niet-woningen. Onder de categorie niet-woningen vallen onder andere bedrijfspanden, maar ook bibliotheken en transformatorhuisjes.

  Lees meer
 • Openingstijden carnaval

  Vrijdag 28 februari is de gemeentewinkel vanaf 10.00 gesloten in verband met het onthaal van de jeugdprins.

  Lees meer
 • Carnaval voor jongeren: gezellig, veilig en alcoholvrij

  Net als in 2013 werken de horecagelegenheden in Geertruidenberg en de gemeente samen om carnaval een echt feest te laten zijn. Gezellig, veilig, maar ook alcoholvrij voor jongeren onder de 18 jaar.

  Lees meer
 • 1 Maart aanslag gemeentelijke belastingen

  Op 1 maart valt de envelop met de aanslag gemeentelijke belastingen weer bij u in de bus. In deze envelop vindt u ook de WOZ-waarde van uw woning/pand.

  Lees meer
 • Geen aanvraag reisdocumenten mogelijk op 6 en 7 maart

  Op donderdag 6 maart en vrijdag 7 maart is het niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen bij de gemeente Geertruidenberg. De reden hiervan is dat een nieuw model van de documenten wordt ingevoerd.

  Lees meer
 • Op excursie in de Overdiepse Polder - Gaat u mee?

  Waterschap Brabantse Delta organiseert op 4 en 5 september een excursie in de Overdiepse polder. Wilt u onder leiding van een gids het terpenplan van dichtbij bekijken en alle achtergronden horen? Meld u dan aan voor een rondleiding. De rondleiding en het busvervoer ter plaatse zijn gratis.

  Lees meer
 • Werkzaamheden remmingswerken Bergse Brug

  Van week 7 tot en met week 13 vinden werkzaamheden plaats aan de remmingswerken van de Bergse Brug in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Reactie gemeente op vragen en opmerkingen WOZ-bezwaar

  In de media is de laatste tijd veel te doen over bezwaar maken tegen de WOZ. Veel bureaus maken reclame om voor u bezwaar te maken op een no-cure-no-pay basis. Dit kost de gemeente onnodig geld. De gemeente Geertruidenberg heeft daarom dit jaar voor een nieuwe aanpak gekozen. U kunt op een eenvoudige manier uw bezwaar bij ons melden. Formeel bezwaar maken (door u of door een bureau) is dan vaak niet meer nodig. 

  We merken dat er veel vragen gesteld worden over deze nieuwe aanpak, ook door de pers. Hieronder leest u een antwoord van wethouder Van den Belt op deze vragen:

  Lees meer
 • Bijeenkomst Een dagje ouder, maar met een veilig gevoel!

  De gemeente Geertruidenberg, Woningstichting Geertruidenberg, een wijkagente van Geertruidenberg namens de politie en Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg organiseren op 17 februari a.s. de bijeenkomst:

  Een dagje ouder, maar met een veilig gevoel!

  De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor alle senioren vanaf 65 jaar uit de kern Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Bekendmakingen Gemeenteraadsverkiezingen

  Hieronder kunt u de officiële bekendmakingen voor de gemeenteraadsverkiezingen downloaden: Ter inzagelegging kandidaatstellingen, stemmen bij volmacht en de uitnodiging voor de openbare zitting voor de kandidatenlijsten. Ook te downloaden: Ter inzagelegging proces-verbaal en de bekendmaking van de nummering kandidaatlijsten en geldige lijstcombinaties.

  Lees meer
 • Buurtpreventieactie Raamsdonksveer meer dan geslaagd

  Op donderdag 30 januari hebben leden van de twee buurtpreventiegroepen in Raamsdonksveer een preventieronde gelopen. De leden wijzen bewoners tijdens de ronde op openstaande ramen of deuren. Ook melden zij andere verdachte situaties bij de politie. Groep 1 liep de ronde in de Benraatshoef en de Rijvoortshoef. Groep twee nam de Hertogshoef en Hoevendijk voor haar rekening. De avond was zeer succesvol.

  Lees meer
 • Openbare zitting kandidatenlijsten

  Onderstaand kunt u de uitnodiging voor de openbare zitting voor de kandidatenlijsten downloaden.

  Lees meer
 • Bent u het niet eens met de WOZ-waarde?

  Dan is de volgende informatie voor u van belang!

  Lees meer
 • Voorkom inbraak, meld verdachte situaties

  Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert. Een onbekend voertuig dat al enige tijd in de straat stilstaat. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn? U, als bewoner, weet het beste wanneer er iets niet pluis is in uw buurt.

  Lees meer
 • Workshops voor zzp-ers in West-Brabant: kick-off en programma 2014

  Ben jij ZZP-er of doorstartende ondernemer? Wil je werken aan de groei en continuïteit van je bedrijf? Schrijf je dan op www.zzpwestbrabant.nl in voor een van de workshops die dit jaar speciaal voor ZZP-ers worden georganiseerd door heel West-Brabant. Tijdens de Kick-Off van het programma op 28 januari worden alle workshops kort toegelicht.

  Lees meer
 • Informatieavond Centrumplan positief ontvangen

  Afgelopen donderdagavond heeft de informatieavond plaatsgevonden van het Definitief Ontwerp van Centrumplan. Het ging hier om deel II van het plan. Dit gebied bestaat uit de Vrijheidstraat en het deel van de Haven tussen de kiosk en het Gangboord.

  Lees meer
 • Weer aan het werk in het centrum

  Na een onderbreking rond de feestdagen zijn we op 6 januari weer gestart met werkzaamheden aan Het Anker en het Heereplein.

  Lees meer
 • Alcohol en Tabak? Pas vanaf 18 jaar!

  Sinds de jaarwisseling is er nogal wat veranderd voor jongeren op het gebied van alcohol en tabak. Per 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar.

  Lees meer
 • Ondertekening overeenkomst herontwikkeling Keizersdijk

  Dinsdag 21 januari 2014 hebben de gemeente Geertruidenberg en KIKX Development B.V. de overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van de Keizersdijk 14-24 in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Expositie bruggen verbinden

  Van 21 januari tot 21 juli vindt u in de hal van het gemeentehuis de expositie 'Bruggen verbinden'. De expositie bestaat uit een groot aantal foto’s, die met elkaar een bijzonder beeld geven van de geschiedenis van de bruggen over de rivier de Donge, die als een soort slagader tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer meandert.

  Lees meer
 • Rioolreiniging en -inspectie Raamsdonksveer

  Vanaf deze week wordt er ongeveer 20 km hoofdriool in Raamsdonksveer - Sandoel en centrum - gereinigd en geïnspecteerd door de firma Vandervalk+degroot.

  Lees meer
 • Benut je zon: ga ook voor zonne-energie

  Kom op woensdag 12 februari naar de informatieavond over zonnepanelen. Deze informatieavond is onderdeel van de campagne ‘Benut je zon’. De campagne is een samenwerking tussen 20 gemeenten. Deze is erop gericht om meer inwoners in de regio over te laten stappen op duurzame energie.

  Lees meer
 • Centrumplan deel 2: 23 januari informatiebijeenkomst definitief ontwerp

  Op 23 januari organiseren we een bijeenkomst over het definitief ontwerp van deel 2 van het centrumplan. Meer informatie over: informatieavond en tekeningen definitief ontwerp.

 • Energie-ambassadeurs: laatste twee weken gratis advies

  Iedereen wil graag leven in een behaaglijk en warm huis. In de winter kan de gasmeter hierdoor overuren maken. Tenzij uw huis energiezuinig is. Het verschil kan al snel oplopen tot 1000 kubieke meter gas per jaar. Globaal is dat 550 euro per jaar.

  Lees meer
 • Uitslag loting kerstboomversnippering

  Op 8 januari zijn in onze gemeente kerstbomen ingezameld.

  Lees meer
 • Jaarwisseling 2013-2014

  De jaarwisseling in onze gemeente is relatief rustig verlopen. De politie meldde dat er enkele incidenten waren waardoor schade is ontstaan aan publieke eigendommen. Denk hierbij aan verkeersborden, afvalbakken en bushaltes.

  Lees meer
 • Wijzigingen reisdocumenten

  De Eerste Kamer heeft eind vorig jaar ingestemd met een wijziging van de Paspoortwet.

  Lees meer
 • Uitschrijvingen GBA

  Onderstaande publicatie betreft beslissingen ingevolge artikel 48 en 83 Wet GBA.

  Lees meer
 • Elektronisch gemeenteblad voor onze verordeningen

  Vanaf 1 januari 2014 is elke gemeente verplicht om zijn algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) te publiceren in een elektronisch gemeenteblad.

  Lees meer
 • Richard Nagtzaam nieuwe gemeentesecretaris Geertruidenberg

  Richard Nagtzaam, de huidige directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening, wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Geertruidenberg. Hij start op 1 februari 2014. Richard Nagtzaam volgt interim-secretaris Jan de Regt op, die vanaf december 2012 de functie tijdelijk vervulde na het vertrek van gemeentesecretaris Ad van Oudheusden.

  Lees meer
 • Verbreding A27 Houten-Hooipolder

  Rijkswaterstaat wil de doorstroming op de belangrijke noord-zuid verbinding A27 Houten-Hooipolder verbeteren. In de zomer van 2013 heeft de minister van Infrastructuur en Milieu drie varianten aangewezen voor nadere uitwerking. In het eerste kwartaal 2014 zal naar verwachting door de minister het voorkeursalternatief worden genomen. De start van de realisatie is voorzien in 2019.

  Lees meer
 • Opening sporthal Dongemond

  Op vrijdag 3 januari opende wethouder Bert van den Kieboom op spectaculaire wijze de nieuwe sporthal Dongemond.

  Lees meer
 • Droge voeten in Geertruidenberg

  De stijgende waterstand kan voor wateroverlast zorgen en daarom verbetert waterschap Brabantse Delta de dijk aan de zuidwestoever van het Oude Maasje, over een lengte van 940 meter.

  Lees meer
 • Hervatting werkzaamheden Centrumplan

  In januari gaat de gemeente verder met de uitvoering van de werkzaamheden in het centrum van Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Burgers en blauw: een gouden duo!

  Erik Kuijpers, wijkagent in Raamsdonksveer: "U weet als geen ander welke personen en voertuigen in uw buurt thuishoren. U weet dus waarschijnlijk ook wie er niet thuishoort. De politie moet het wat plaatselijke kennis betreft van de burgers, van u dus, hebben!"

  Weet u hoe vaak er in uw buurt wordt ingebroken? Voortaan kunt u dit zelf opzoeken op de website van de politie www.politie.nl, via ‘Mijn buurt’. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

  Lees meer
 • Opening Prins Hendrikstraat

  Op donderdag 19 december heeft wethouder Verschuren het werk Reconstructie Prins Hendrikstraat Julianalaan officieel afgerond. 

  Lees meer
 • Klanttevredenheidsonderzoek 2013

  De gemeente Geertruidenberg heeft in 2013 een klantevredenheidsonderzoek uit laten voeren door een extern onderzoeksbureau.

  Lees meer
 • Vuurwerk 2013: de regels

  Het is bijna zover. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van feestjes met als klap op de vuurpijl de jaarwisseling. Al jaar en dag hoort daar vuurwerk bij. Naast de vrolijkheid die vuurwerk met zich meebrengt, kan het ook gevaarlijk zijn. Jaarlijks gebeuren er ongelukken met vuurwerk, waarbij vaak sprake is van illegaal vuurwerk. Denk hierbij aan ongelukken bij het vervoer, opslag en het afsteken van het vuurwerk.

  Lees meer
 • Brandveilige feestdagen

  De feestdagen staan voor de deur en alles wordt in kerstsfeer gebracht. Gezellig al die kerstbomen en versieringen maar in combinatie met warme verlichting, brandende kaarsen en straks natuurlijk het vuurwerk kan het ook gevaarlijke situaties opleveren. Brandweer Midden- en West-Brabant geeft ondernemers, instellingen en burgers tips voor brandveilig versieren en het voorkomen van brand door vuurwerk.

  Brandveilig versieren

  Versieringen maakt Kerst nog feestelijker, maar het brengt ook extra risico’s met zich mee. Hoe kun je alles wel mooi aankleden, maar op een brandveilige manier. Let bij de aanschaf van je materialen goed op of de versiersels ook brandvertragend zijn. Dit staat vermeld op de verpakking. Zorg ervoor dat je versieringen niet vlakbij hittebronnen plaatst, zoals kaarsen, spotjes, lampen of kachels. Wanneer je gaat slapen of niet thuis bent, schakel de kerstverlichting uit en laat geen kaarsen branden. Gebruik je een haspel, rol deze dan volledig af. Voor alles waarbij vuur of hitte aan te pas komt geldt, gebruik je verstand.

  Vuurwerk

  December is natuurlijk ook de maand van het vuurwerk. Afgestoken vuurwerk brengt risico’s op een brand met zich mee. Een afgedwaalde vuurpijl door het openstaand dakraam of vuurwerk dat in een papiercontainer wordt gegooid kan veel schade aanrichten in of aan een bouwwerk. Houdt daarom ramen en deuren gesloten en zorg dat er zo min mogelijk brandbaar materiaal rond uw woning aanwezig is.

  Meer informatie

  Brandweer Midden- en West-Brabant heeft een aantal tips op een rij gezet. Meer tips op www.brandweermwb.nl of via twitter @brandweermwb.

   

 • Afvalinzameling 2014

  In week 51 wordt de afvalkalender 2014 huis-aan-huis verspreid. Hierop staan de inzameldagen voor het rest-, en gft-afval en oud papier.

  Lees meer
 • Kerstboominzameling

  Op woensdag 8 januari zamelt de gemeente kerstbomen in. U kunt dan van 13.00 tot 15.00 uur bomen inleveren op de volgende plaatsen:

  Lees meer
 • Buurtpreventie actiedag

  Op 11 december is de actiedag: ‘1 dag niet!’ gehouden. Het doel van de actiedag is 1 dag geen woninginbraken. Verschillende organisaties zoals gemeenten en politie, maar ook burgers hebben die dag actie gevoerd. In Raamsdonksveer Noord hebben de 2 buurtpreventieteams met ondersteuning van de politie een actie gehouden.

  Lees meer
 • Uitschrijving GBA

  Onderstaande publicatie betreft beslissingen ingevolge artikel 48 en 83 Wet GBA.

  Lees meer
 • Uitreiking Sportkampioenen

  Maandag 16 december werden de jeugdsportkampioenen 2013 gehuldigd in het gemeentehuis. Alle kinderen kregen een medaille en oorkonde voor hun sportieve prestaties uitgereikt door wethouder Van den Kieboom.

  Lees meer
 • Wijzigingen inzameling afval

  Lees meer
 • Bijzondere verhuur

  In de wijk Sandoel heeft Thuisvester een hoekwoning in de verhuur. Deze woning aan de Rietstraat 18 is bijzonder geschikt voor mensen met een beperking; op de begane grond vindt u een extra slaapkamer en badkamer. Uitgebreide informatie over de woning vindt u op http://www.thuisvester.nl/

  Lees meer
 • Wijziging openingstijden gemeentehuis

  In verband met de feestdagen zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast.

  Lees meer
 • Eerste steenlegging nieuwe brandweerkazerne

  Op 12 december wordt de eerste steen van de nieuwe brandweerkazerne en gemeentewerf gelegd.
  De nieuwe kazerne heet straks de Burgemeester Matthieu Meijer Kazerne. Op de eerste steen komen de namen van burgemeester Willemijn van Hees, voormalig burgemeester Matthieu Meijer en wethouder Lida Verschuren.

  Lees meer
 • Eenrichtingsweg Prins Hendrikstraat en Julianalaan

  Onlangs zijn de werkzaamheden aan de Prins Hendrikstraat en Julianalaan afgerond.

  Lees meer
 • Winterfair Geertruidenberg

  Zaterdag 14 december is het zover: de Winterfair Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Acquisitie gemeentegids

  Er verschijnt in 2014 weer een nieuwe gemeentegids. De acquisitie hiervoor is inmiddels begonnen.

  Lees meer
 • Wijzigingen in ophaaldatum groene afvalcontainers

  Er is een wijziging in de ophaaldatums voor de groene afval minicontainer.

  Lees meer
 • Vuurwerkoverlast en vandalisme

  Jaarlijks veroorzaakt vuurwerk overlast. Bovendien wordt door verkeerd gebruik van vuurwerk veel vernield, met name aan openbare eigendommen.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering 2014

  De gemeente Geertruidenberg heeft ook voor 2014 met zorgverzekeraar VGZ een overeenkomst afgesloten voor een collectieve zorgverzekering. Ook in 2014 heeft de gemeente ervoor gekozen om de doelgroep uit te breiden met personen die een (gezins-) inkomen hebben tot 120% van de geldende bijstandsnorm.

  Lees meer
 • Nieuwe aanbieders hulp bij het huishouden bekend

  De gemeente Geertruidenberg heeft nieuwe contracten gesloten met zorgaanbieders die hulp bij het huishouden leveren. Die contracten gaan per 1 januari 2014 in.

  Lees meer
 • Meld misdaad anoniem

  Meld gevaarlijke situaties
  Gevaarlijke situaties met vuurwerk kunt u melden via 2 kanalen:

  Lees meer
 • Gemeente start met baggeren Donge

  Op 18 november 2013 is de gemeente Geertruidenberg gestart met het baggeren van de Donge. Bedrijven hebben er voordeel van als de Donge weer op diepte komt, maar ook voor de pleziervaart is het prettig.

  Lees meer
 • Verkiezingen in 2014

  In 2014 vinden er twee verkiezingen plaats. De verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart 2014 en de Europese verkiezingen op 22 mei 2014.

  Lees meer
 • GGD-onderzoek naar gezondheid jeugd

  Heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar? Dan ontving u in september mogelijk een uitnodiging voor deelname aan de jeugdenquête 2013. De GGD voert dit onderzoek uit namens 18 gemeenten in West-Brabant. Vul de jeugdenquête 2013 ook in. Kijk op www.ggdwestbrabant.nl 

  Lees meer
 • Uitbreiding alcoholverbodsgebieden

  Iedere gemeente kan gebieden in haar gemeente aanwijzen waar het bezit en gebruik van alcoholhoudende drank verboden is. Onlangs heeft het college van B&W besloten om de lijst met de bestaande alcoholverbodsgebieden te herzien.

  Lees meer
 • Donkere dagen en buurtpreventie

  De donkere dagen zijn weer begonnen. Voor veel mensen een gezellige periode met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht. Voor inbrekers een periode waarin ze makkelijker hun werk kunnen doen. Dat zien we in de jaarlijkse stijging van het aantal woninginbraken. Ook in de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Aanpassen fietsoversteek Eendrachtsweg

  Begin dit jaar voerden we een onderzoek uit naar een aantal belangrijke verkeerspunten binnen de gemeente Geertruidenberg. Hieruit bleek dat de fietsoversteek nabij de sportvelden aan de Eendrachtsweg in Raamsdonksveer voor verbetering vatbaar is. We verplaatsen daarom de huidige fietsoversteek richting de rotonde en leggen deze verhoogd aan. Hierdoor remt het autoverkeer af en fietsers zijn beter zichtbaar.

  Lees meer
 • Energieambassadeurs: Energiebesparing loont!

  Huizenbezitters in de regio West-Brabant kunnen een gratis en geheel onafhankelijk energieadvies krijgen. Aanmelden hiervoor kan op de website www.energiemarktplaatswestbrabant.nl

  Lees meer
 • Veeg uw schoorsteen

  De winter en de kou komen er weer aan en we gaan de kachel of open haard weer gebruiken. Zonder een schoon schoorsteenkanaal kunt u niet veilig stoken. Een vervuild kanaal of een ondeugdelijke constructie kan een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.

  Lees meer
 • CJG’s gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg starten samen pilot

  De gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg gaan samenwerken om de nieuwe taken op het terrein van jeugdzorg te realiseren. Naar verwachting worden de gemeenten per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor deze zorg. In januari 2014 start daarom een pilot waarin de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) van beide gemeenten samen gaan werken volgens een nieuwe werkwijze. 

  Lees meer
 • Oprit 18 Oosterhout-Oost en oprit 19 Oosterhout dicht tijdens nachtafsluiting A27

  Rijkswaterstaat voert in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 november onderhoud uit aan de A27. Aanvankelijk zou de A27 die nacht dicht zijn van knooppunt Hooipolder tot afrit 19 Oosterhout in de richting van Breda, maar deze afsluiting is verlengd tot afrit 17 Oosterhout-Zuid. Dat betekent dat oprit 18 Oosterhout-Oost en oprit 19 Oosterhout naar de A27 richting Breda ook zijn afgesloten.

  Lees meer
 • Spelregels afvalcontainers

  De meeste huishoudens zetten wekelijks één van de afvalcontainers aan de straat. Het aanbieden van afvalcontainers is aan regels gebonden, daarom hebben we de spelregels nogmaals op een rijtje gezet.

  Lees meer
 • Cameratoezicht Dombosch I en II

  Op het bedrijventerrein Dombosch I en II vindt naast de fysieke aanwezigheid van een surveillant sinds 2006 publiek cameratoezicht plaats. Op het bedrijventerrein zijn op zeven strategische punten camera-eilanden geplaatst, elk bestaande uit drie camera’s.

  Lees meer
 • Gratis compost

  Inwoners van de gemeente Geertruidenberg kunnen op onderstaande data gratis max. 3 kuub compost ophalen bij groencomposteerinrichting De Hillen, Statendamweg 100 in Oosterhout. Afslag 33 (Oosterhout) van de A59.

  Lees meer
 • Dienstverlening gemeente

  U kunt op verschillende manieren met de gemeente in contact komen. Telefonisch, persoonlijk aan de balie of via internet. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook digitaal.

  Lees meer
 • Oversteek Stationsweg ter hoogte van Oranjebastion

  De gemeente Geertruidenberg legt een oversteekplaats aan in de Stationsweg in Geertruidenberg. Het doel is om de verkeersveiligheid voor voetgangers te verbeteren. Door deze oversteekplaats kunnen mensen veilig van het Oranjebastion naar het centrum van Geertruidenberg en andersom.

  Lees meer
 • 1-1-2 app

  Heeft u met spoed medische hulp of een ambulance nodig, dan belt u daarvoor het nationale noodnummer 1-1-2.  Bent u in het bezit van een mobiele telefoon? U kunt voortaan ook 1-1-2 bellen met een speciale applicatie (app). Wanneer u op zoek bent naar een huisartsenpost biedt de app ook uitkomst.

  Lees meer
 • 14 november: Informatiebijeenkomst stalbranden

  Donderdag 14 november a.s. organiseren we voor agrariërs een informatiebijeenkomst over ‘Brandveilige stallen voor mens en dier’. De bijeenkomst vindt plaats in Zaal ’t Trefpunt in Made en start om 20.00 uur. De avond is een initiatief van ZLTO en de gemeente Drimmelen. Wethouder Marijke Vos opent de bijeenkomst.

  Lees meer
 • (Ver)bouwen? Laat het uw buren weten

  Heeft u bouw- of verbouwplannen? Gaat u uw woning uitbreiden met een aanbouw, een dakkapel of is uw badkamer aan vervanging toe? Laat het uw buren weten.

  Lees meer
 • Uitschrijving GBA

  Onderstaande publicatie betreft beslissingen ingevolge artikel 48 en 83 Wet GBA.

  Lees meer
 • Omwonenden kiezen speelterrein Pieter Breughelstraat

  Achter de Pieter Breughelstraat in Raamsdonksveer ligt nu nog een braakliggend terrein. Daar komt verandering in. Er komt namelijk een nieuw speelterrein. De omwonenden van dit terrein mochten zelf kiezen welke van drie ontwerpen zij het allerleukst vonden.

  Lees meer
 • Rondetafelgesprek Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

  Op dinsdag 12 november vindt om 20.00 uur een rondetafelgesprek plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Landelijk controlebericht NL-alert

  Op maandag 4 november rond 12.00 uur. Kijk op NL-Alert.nl en stel uw mobiel nu in.

  Lees meer
 • Trapveldje Thorbeckesingel vervalt

  Op 20 september is het park Achter de Hoeven geopend. In dit park is ook een trapveld aangelegd. Het trapveld aan de Thorbeckesingel wordt verwijderd. Het is niet langer in goede staat. Bovendien kan iedereen die wil voetballen, op het nieuwe trapveld in het park terecht.

 • Modder op de weg

  Het oogstseizoen is weer in volle gang. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers. Maar ook een periode van kans op verkeersonveiligheid op de wegen rond boerderijen en akkers.

  Lees meer
 • Benut je zon: invloed van schaduw

  Met het project Benut je ZON kunnen particulieren en bedrijven in de 20 West-Brabantse gemeenten tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen. Op 17 september is in de gemeente Geertruidenberg een informatie-avond georganiseerd. Was u niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn? We beantwoorden de komende tijd via www.benutjezon.nl en via onze website, en de Langstraat enkele van de meestgestelde vragen.

  Lees meer
 • Fiets kwijt? Bezoek de kijkmiddag

  Als u uw fiets kwijt bent en u heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie MWB, dan kunt u op woensdag 30 oktober van 13.00 tot 15.00 uur langskomen bij de gemeentewerf aan de Statenlaan 3-5 in Geertruidenberg. Het is niet nodig om een afspraak te maken. 

  Lees meer
 • Aangetaste beuk Wilhelminaplein/Stationsweg wordt gekapt

  Helaas is de karakteristieke beuk aan de Wilhelminaplein/Stationsweg in Geertruidenberg aangetast door reuzenzwam. Hierdoor ontstaat gevaar voor omvallen/omwaaien. De gemeente Geertruidenberg wil geen onaanvaardbare risico's nemen en gaat de beuk daarom op zéér korte termijn kappen.

  Lees meer
 • Uitschrijving GBA

  Onderstaande publicatie betreft beslissingen ingevolge artikel 48 en 83 Wet GBA.

  Lees meer
 • Campagne 'Ik wil je zien' van start

  Geertruidenberg komt in actie voor nul verkeersdoden

  In het jaar van de fietser focust Noord-Brabant op deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Van alle dodelijke ongevallen is ongeveer 22 procent een fietser. Dit najaar is er bijzondere aandacht voor de fietsverlichting met de landelijke campagne ‘Ik wil je zien’. De campagne is in Noord-Brabant gestart op 23 oktober tijdens de Actiedag voor Nul verkeersdoden. De campagne duurt tot half december.

  Lees meer
 • Burgernet-app beschikbaar

  Sinds het begin van de maand oktober is de Burgernet-App beschikbaar. De app is inmiddels 25.000 keer gedownload! Er zijn apps voor Android en Apple.
  De app is bedoeld om het bereik van Burgernetacties nog meer te vergroten. Als u de app downloadt, dan krijgt u een bericht als er een Burgernetactie in de omgeving wordt gestart. Zo kunnen smartphone gebruikers altijd en overal meehelpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen.

  Lees meer
 • Overleeft u een woningbrand? Doe de test!

  Stel, er zou nu brand in uw huis uitbreken. Zou u het overleven? Doe de test op www.watdoejijbijbrand.nl en binnen 3 minuten heeft u het antwoord. Uiteraard vindt u op deze website ook praktische tips om de risico’s op brand in uw woning zo klein mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Benut je zon: onderhoud zonnepanelen

  Met het project Benut je ZON kunnen particulieren en bedrijven in de 20 West-Brabantse gemeenten tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen. We beantwoorden de komende tijd via www.benutjezon.nl en via onze website, en de Langstraat enkele van de meestgestelde vragen.

  Lees meer
 • Expositie 'Gezichtsbepalende portretfoto’s' verlengd

  In de foto-expositie `Gezichtsbepalende portretfoto’s uit Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk` heeft Hans Mink 49 portretten van bekende én minder bekende inwoners uit de kernen van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk samengebracht. De expositie is al een tijd in het gemeentehuis te zien. Mocht u nog niet in de gelegenheid zijn geweest, dan kunt u nog tot 31 december komen kijken. 

  Lees meer
 • Heeft de gemeente uw juiste adresgegevens?

  Veel mensen geven niet tijdig het juiste adres door aan hun gemeente. Toch is dit erg belangrijk. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar. Zorg er dus voor dat uw gegevens kloppen.

  Lees meer
 • Nieuwbouw brandweerkazerne

  De bouw van de nieuwe Burgemeester Matthieu Meijer kazerne vordert gestaag. Nieuwsgierig? 

  Lees meer
 • Benut je ZON: energie terugleveren

  Met het project Benut je ZON kunnen particulieren en bedrijven in de 20 West-Brabantse gemeenten tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen. Op 17 september is in de gemeente Geertruidenberg een informatie-avond georganiseerd. Was u niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn? We beantwoorden de komende tijd via www.benutjezon.nl en via onze website, en de Langstraat enkele van de meestgestelde vragen.

  Lees meer
 • Huldiging jeugdsportkampioenen

  Op maandag 16 december 2013 huldigt de gemeente Geertruidenberg haar jeugdige sportkampioenen tot 16 jaar op het gemeentehuis. Om deze dag succesvol in te vullen, kunt u uw jeugdige sportkampioenen van het afgelopen seizoen nu aanmelden.

  Lees meer
 • Geertruidenberg gaat voor duurzaam

  Ambtenaren van de Gemeente Geertruidenberg die hun werkweek op een verantwoorde, gezonde en duurzame manier begonnen, wachtte een leuke verrassing. Op maandagochtend 14 oktober werden zij juichend binnengehaald door jongeren van het Dongemond College. Deze zgn. Upgraders leidden de nietsvermoedende fietsers met veel kabaal, champagne en een ‘cameraploeg’ over een heuse rode loper het gemeentehuis binnen.

  Lees meer
 • Uw caravan op de openbare weg

  Wist u dat het in de gemeente Geertruidenberg niet is toegestaan om uw caravan, aanhanger, kampeerwagen etc. langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg te parkeren? Probeer zo veel mogelijk om overlast voor de buren te beperken en houd parkeerplaatsen niet onnodig lang bezet.

  Lees meer
 • Voetjesactie in Raamsdonksveer succesvol

  Afgelopen donderdagavond heeft het buurtpreventieteam Raamsdonksveer-Noord samen met de politie en de gemeente Geertruidenberg een voetjesactie gehouden. Tijdens de voetjesactie worden papieren voetstappen neergelegd bij inbraakgevoelige situaties. Zo wordt geprobeerd om bewoners duidelijk te maken dat dit ook een voetstap van een inbreker had kunnen zijn.

  Lees meer
 • Cursus stoppen-met-roken in Breda

  SineFuma start, in samenwerking met Paramedisch Centrum Heusdenhout, de stoppen-met-roken training ‘Rookvrij! Ook jij?’.

  Lees meer
 • De Dag van de Mantelzorg

  Dit jaar wordt er weer landelijk aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg. Het landelijke thema is: 'Yes we care.' HOOM organiseert in de gemeente Geertruidenberg een ontspannende activiteit voor u als mantelzorger. U vindt de uitnodiging en het prgramma bij dit bericht.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Geweld tegen mensen met publieke taak

  De hele week hebben we aandacht besteed aan verschillende thema's binnen de Week van de Veiligheid. vandaag sluiten we deze campagne af met het thema:

  Geweld tegen mensen met een publieke taak

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Burgernet, dat bent u

  Deze hele week loopt de landelijke campagne de Week van de Veiligheid. Elke dag besteden we aandacht aan een ander thema. Het thema van vandaag is:

  Burgernet

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Buurtpreventie

  Deze hele week loopt de landelijke campagne de Week van de Veiligheid. Elke dag besteden we aandacht aan een ander thema. Het thema van vandaag is:

  Buurtpreventie

  Lees meer
 • Word jij Gast van de Raad?

  Op 19 maart 2014 vinden de verkiezingen voor de gemeenteraad weer plaats. Voor een aantal jongeren in onze gemeente betekent dit dat ze voor het eerst mogen stemmen. Ben je 18 jaar of ouder op de dag van de verkiezingen, dan kun je stemmen op een partij (actief kiesrecht). Ook kun je jezelf als kandidaat verkiesbaar stellen voor volksvertegenwoordiging.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Preventie woninginbraak

  Deze hele week loopt de landelijke campagne de Week van de Veiligheid. Elke dag besteden we aandacht aan een ander thema. Het thema van vandaag is:

  Preventie woninginbraak

  Lees meer
 • Bladkorven

  De herfst is net begonnen.... De bladeren beginnen al prachtige herfstkleuren te vertonen. Omdat de bladeren al gauw beginnen te vallen, worden volgende week bladkorven geplaatst op diverse vaste plaatsen in onze gemeente. De korven blijven tot half december staan.

  Lees meer
 • Verkeersveiligheid rondom Hoge Waai aangepakt

  We gaan de verkeersveiligheid in de omgeving van basisschool De Hoge Waai verbeteren. Hiervoor treffen we een aantal maatregelen.

  Lees meer
 • Wij zijn er voor u!

  Als gemeente zijn wij er voor u! Op basis van uw wensen ontwikkelen wij onze dienstverlening. Zo kunt u veel zaken digitaal regelen, via onze website. U bent dan niet meer afhankelijk van de openingstijden van de Gemeentewinkel. En we maken tijd voor uitgebreide vragen, zoals de aanvraag van een bouwvergunning. Hiervoor kunt u een telefonische afspraak maken. 

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Huiselijk geweld

  Deze hele week loopt de landelijke campagne de Week van de Veiligheid. Elke dag besteden we aandacht aan een ander thema. Vandaag is het thema:

  Huiselijk geweld

  Lees meer
 • Wegversmalling Kerklaan wordt verwijderd

  De wegversmalling aan de Kerklaan in Raamsdonksveer wordt verwijderd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De aanpassing is in het Mobiliteitsplan Geertruidenberg opgenomen. Dit plan is opgesteld in samenspraak met de bewoners, college en gemeenteraad.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid - Veilig ondernemen

  Vandaag is de Week van de Veiligheid gestart. Deze week brengen wij elke dag een ander thema onder uw aandacht. Het thema van vandaag is:

  Veilig ondernemen

  Lees meer
 • De week van de Veiligheid

  Volgende week start de nationale Week van de Veiligheid. Ook de gemeente Geertruidenberg neemt deel aan deze jaarlijks terugkerende themaweek. Het doel is om het thema preventie extra onder de aandacht te brengen. Inwoners en ondernemers hebben zelf een rol en verwoordelijkheid als het gaat om hun eigen veiligheid en die van anderen. De ervaring leert dat in de wintermaanden de criminaliteit stijgt. Vooral het overvalgeweld neemt toe. Daarom is nu hét moment voor deze themaweek.

  Lees meer
 • Vrijwilligersdag 2013

  Ook dit jaar organiseerde de gemeente Geertruidenberg weer een vrijwilligersdag. Dit jaar stond de dag in het teken van het 800 jarig bestaan van de stad Geertruidenberg. Medewerkers van de gemeente trokken er afgelopen donderdag massaal op uit om de handen eens flink uit de mouwen te steken.

  Lees meer
 • Geertruidenberg zoekt enthousiaste ondernemer

  Wie knapt onze raadszaal op?

  De gemeente Geertruidenberg gaat de raadszaal in het gemeentehuis opnieuw inrichten. Daarom zijn we op zoek naar een bedrijf dat dit project met beide handen aan wil pakken. Het gaat om een project van A tot Z; van ontwerp en inrichting tot projectcoördinatie (een zgn. turnkey-project). Heeft u interesse? Laat het ons dan weten.

  Lees meer
 • Run op kennismakingscursussen Sjors Sportief

  Het sportstimuleringssproject ‘Sjors Sportief’ in de gemeente Geertruidenberg heeft deze week een vliegende start gemaakt. Vanaf het startschot op woensdag 25 september om 13.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al 100 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit en na een dag inschrijven staat de teller al op 350!!

  Lees meer
 • Cursus 'Omgaan met dementie'

  HOOM start op 16 oktober a.s. met een cursus "Omgaan met Dementie" voor mantelzorgers. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers die nauw betrokken zijn bij de zorg voor een naaste die lijdt aan dementie. 

  Lees meer
 • Gemeentelijke prijzen uitgereikt

  Tijdens de feestelijke bijeenkomst van De Aanloop in Fort Sint Gertrudis is zaterdagavond een aantal gemeentelijke prijzen uitgereikt. Sam van Hulst had filmpjes gemaakt om winnaars te presenteren aan het publiek. Daarna werd elke winnaar toegesproken door één van de wethouders. Alle prijzen hadden een link met 800 jaar stadsrechten.

  Lees meer
 • Project Sjors Sportief gestart

  Uitreiking boekje Sjors Sportief door wethouder Van den KieboomMet de overhandiging van het eerste programmaboekje op basisschool De Wilsdonck is het project Sjors Sportief gestart. De gemeente Geertruidenberg wenst alle basisschoolleerlingen een sportief schooljaar toe.

  Lees meer
 • Feestweekend

  21 september 2013, 800 jaar stadsrechten Geertruidenberg.

  Afgelopen zaterdag was het zover. In de Geertruidskerk stonden we stil bij het verleden en de toekomst van de stad en de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Kermis in Geertruidenberg

  De kermis in Geertruidenberg staat weer voor de deur. Van vrijdag 4 oktober tot en met dinsdag 8 oktober 2013 kunt u weer feesten geblazen op de markt in Geertruidenberg. Er valt weer veel te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen. Een greep uit de vele attracties: draaimolen, lucky cranes, rupsbaan, cake walk, para jump, autoscooter en buggybaan.

  Lees meer
 • Afsluiting toerit A27 richting Breda

  Op donderdagnacht 26 september 2013 tussen 21.00 uur en 06.00 uur worden asfaltwerkzaamheden uitgevoerd aan de toerit vanaf de Maasdijk naar de A27 richting Breda.

  Lees meer
 • Werkzaamheden kruising Maasdijk - Steurweg

  Donderdagnacht 26 september 2013 vinden er asfaltwerkzaamheden plaats op de kruising van de Maasdijk en de Steurweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21.00 en 06.00 uur.

  Lees meer
 • Opening park Achter de Hoeven

  Vanmiddag heeft wethouder Lida Verschuren park Achter de Hoeven geopend.

  Lees meer
 • Hoe tevreden bent u?

  Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners tevreden zijn over onze dienstverlening. Daarom voeren wij regelmatig onderzoek uit, zodat wij inzicht hebben op welke punten het goed gaat en waar het beter kan. In de periode 30 september tot en met 18 oktober wordt een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Wij hopen op uw medewerking.

  Lees meer
 • GGD houdt soa-inloopspreekuur voor jongeren

  De GGD West Brabant organiseert samen met de andere GGD’s in Brabant en Zeeland een gratis soa-inloopspreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij kunnen zich melden op donderdag 26 september.

  Lees meer
 • 800 jaar stadsrechten: kom ook!

  Zaterdag 21 september 2013, 15.00 uur, Geertruidskerk Geertruidenberg: Dé officiële viering van 800 jaar stadsrechten Geertruidenberg! En u kunt erbij zijn!

  Lees meer
 • Is de Roemer Visscherstraat de leukste straat van Nederland?

  De Roemer Visscherstraat is nog altijd in de race voor de titel 'De leukste straat van Nederland'.  Deze verkiezing wordt georganiseerd door Soapbox en 100%NL. Zij vinden het belangrijk dat buren en straatgenoten elkaar (leren) kennen. Het doel van deze actie is dan ook om alle straten in Nederland nog leuker, veiliger en gezelliger te maken.

  Lees meer
 • Inzage ontwerpverordening en ontwerp structuurvisie

  Vanaf vrijdag 13 september kunt u gedurende 4 weken de ontwerpverordening Ruimte 2014 en de ontwerp Structuurvisie partiële herziening inzien in het provinciehuis in 's Hertogenbosch of hieronder downloaden.

  Lees meer
 • Afsluiting viaduct Oosterhoutseweg (Boterdijk)

  Heijmans voert in opdracht van Rijkswaterstaat van maandag 23 september tot en met donderdag 26 september 2013 onderhoudswerkzaamheden uit aan viaduct Boterdijk (Oosterhoutseweg).

  Lees meer
 • Chip in uw identiteitsbewijs

  In uw paspoort of identiteitskaart is een (onzichtbare) chip opgenomen. Deze chip bevat uw persoonsgegevens. Dit zijn onder andere uw naam, foto, burgerservicenummer en vingerafdrukken. De gegevens in de chip zijn gelijk aan de gegevens in uw legitimatiebewijs. Elke instantie kan met een documentlezer de chip in uw identiteitsbewijs uitlezen. Dit is niet verboden.

  Lees meer
 • Benut je zon: ga ook voor zonne-energie

  Als u ook de zon wilt benutten, nodigen wij u van harte uit om op dinsdag 17 september de informatieavond over zonnepanelen bij te wonen. Deze informatieavond is onderdeel van de campagne ‘Benut je zon’. Deze campagne is een samenwerking tussen 20 gemeenten en is erop gericht om meer inwoners in de regio over te laten stappen op duurzamen energie.

  Lees meer
 • Enquête over Zondagopenstelling winkels

  De gemeente Geertruidenberg wil graag weten hoe u denkt over de zondagopenstelling van winkels in de gemeente. Bent u bewoner van onze gemeente? Doe dan mee aan het onderzoek. Geef uw mening door het invullen van een vragenlijst.

  Lees meer
 • Cursus Raadsoriëntatie, iets voor u?

  Bent u geïnteresseerd in lokale politiek? En wilt u weten wat er komt kijken bij het besturen van een gemeente? Dan nodigt de gemeenteraad u graag uit voor de cursus Raadsoriëntatie. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats in oktober, november en december.

  Lees meer
 • Ligt de leukste straat van Nederland in Raamsdonksveer?

  De Roemer Visscherstraat in Raamsdonksveer is genomineerd voor de titel 'Leukste straat van Nederland'. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Soapbox en 100%NL. Zij vinden het belangrijk dat buren en straatgenoten elkaar (leren) kennen. Het doel van deze actie is dan ook om alle straten in Nederland nog leuker, veiliger en gezelliger te maken.

  Lees meer
 • Promoteam 'Jongeren op gezond gewicht' op Veerse Dag

  Op zaterdag 14 september is het promoteam “Jongeren op gezond gewicht” aanwezig op de Veerse Dag.
  Medewerkers van het team verleiden jongeren om in beweging te komen. Er worden mini-Marsjes uitgedeeld. In ruil hiervoor moeten de aanwezigen de uitdaging aangaan enkele minuten touwtje te springen om energie te verbranden.

  Lees meer
 • Drankverstrekking tijdens Veerse Dag

  Op 13 en 14 september 2013 vindt het evenement Veerse Dag plaats. De horecaondernemers die een terras exploiteren gelegen binnen, dan wel direct grenzend aan het evenementengebied, mogen op 13 september 2013 van 18.00 uur tot 24.00 uur en op 14 september 2013 van 10.00 uur tot 19.00 uur geen drank verstrekken in ‘normaal’ glas en/of blik. Drank mag uitsluitend in plastic bekers of veiligheidsglas worden aangeboden.

  Lees meer
 • Doe mee aan de Brabantse Dorpen Derby

  Kan de gemeente Geertruidenberg leuker, beter en leefbaarder worden door meer beweging of sport? Kun je daar een mooi project voor bedenken? Doe dan mee met de Brabantse Dorpen Derby!

  Lees meer
 • Opening Park Achter de Hoeven Raamsdonkveer

  Op vrijdag 20 september om 16.00 uur opent wethouder Lida Verschuren het “Park Achter de Hoeven” in Raamsdonkveer. Zij zal de eerste aftrap doen op het nieuwe trapveldje aan de Academielaan.
  U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Geertruidenberg doet mee aan landelijke Burgernetcampagne

  Vandaag, 6 september, gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. Ook gemeente Geertruidenberg doet mee. Burgemeester Willemijn van Hees roept alle inwoners van Geertruidenberg op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl. “Samen kunnen we onze gemeente nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat de politie de inbrekers kan oppakken. En vermiste personen worden teruggevonden.” 

  Lees meer
 • Geertruidenberg zet buurtbemiddeling in tegen burenruzies

  In de gemeente Geertruidenberg is het aantal burenruzies in vergelijking met andere middelkleine gemeenten hoog. Per 1.000 inwoners zijn 7 inwoners betrokken bij een burenruzie. In vergelijkbare gemeenten gaat het om 3 per 1.000 inwoners. Burenruzies escaleren bovendien steeds vaker. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk hier op korte termijn iets aan te doen. Daarom is op 3 september besloten voor een nieuwe aanpak van burenruzies. In het laatste kwartaal van 2013 start een pilot buurtbemiddeling. Doel van buurtbemiddeling is beginnende burenruzies in de kiem te smoren, escalatie te voorkomen en het woonplezier van de betrokkenen te verbeteren.

  Lees meer
 • Start project buurtpreventie in Raamsdonksveer-Noord

  De gemeente Geertruidenberg, politie, woningcorporatie Thuisvester en wijkraad Raamsdonksveer-Noord organiseren op 12 september een informatieavond. De partijen willen met bewoners van Raamsdonksveer-Noord van gedachten wisselen over het eerste buurtpreventieproject in de gemeente. 

  Lees meer
 • Vaste plek voor kunstwerk watersnoodramp

  Op 28 augustus 2013 kreeg het kunstwerk ter nagedachtenis aan de watersnoodramp van
  60 jaar geleden een vaste plek. Op de hoek van de Kartuizerstraat en Sandoel is voortaan voor iedereen zichtbaar hoe het water in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 Raamsdonksveer binnen stroomde. Een officiële onthulling van het kunstwerk door burgemeester Van Hees volgt in oktober van dit jaar.

  Lees meer
 • Wij zoeken een voorzitter voor de Cliëntenraad Sociale Zekerheid

  In verband met verhuizing van de huidige voorzitter, zoeken wij op korte termijn een nieuwe voorzitter voor de Cliëntenraad. 

  Lees meer
 • Voortgang restauratie Fort Lunette

  Lees meer
 • De gemeente werkt aan groenrenovatie in uw buurt

  De gemeente gaat op verschillende locaties binnen de gemeente het groen opknappen. Wilt u hierover mee denken? En heeft u zelf goede ideeën? Laat ons dit dan voor 20 september 2013 weten.

  Lees meer
 • Waterloket online

  De gemeente is het eerste aanspreekpunt wanneer burgers of ondernemers vragen hebben over water. Met water bedoelen we water in de breedste zin van het woord; dus van riolering tot drinkwater, van zwemwater tot wateroverlast.

  Lees meer
 • Foto's Amerstreekspelen

  Op dinsdag 3 september worden de Amerstreekspelen op het Sportpark in Raamsdonksveer gehouden. De projectgroep ‘Onze jeugd op gezond gewicht’ speelt tijdens deze dag het Calorieënspel. Zij doet dit met de basisschooljeugd van onze gemeente. Het spel is bekend van het televisieprogramma De Lijf Show. De projectgroep, waar ook de gemeente Geertruidenberg deel van uit maakt, wil de jeugd stimuleren om meer te bewegen en gezonder te eten.

  Lees meer
 • Bijeenkomsten gemeenteraad in september

  In september staan de volgende vergaderingen van de raad gepland:

  Lees meer
 • Veilig op de fiets naar de sportvelden

  De oversteek naar de sportvelden (Eendrachtsweg, Raamsdonksveer) voor fietsers moet veiliger worden. Dat heeft het college van B&W van Geertruidenberg op 13 augustus besloten. De bestaande voorrangssituatie is juridisch onjuist en zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties.

  Lees meer
 • Afsluiting Lange Broekstraat Raamsdonksveer

  Vanaf maandag 26 augustus is de Lange Broekstraat in Raamsdonk afgesloten voor (doorgaand) verkeer.

  Lees meer
 • Vragen aan de gemeente?

  Het kan voorkomen dat u een vraag heeft aan de gemeente. Of misschien heeft u een klacht? Uw gemeente staat hiervoor open! De gemeente Geertruidenberg doet er namelijk alles aan om vragen en klachten op een goede manier te behandelen. Soms verwijzen wij u naar de instantie die op uw vraag antwoord moet geven, maar vaak kunnen wij u zelf prima van dienst zijn.

  Lees meer
 • Feestje buiten de deur? Voorkom dat inbrekers bij u thuis feest vieren!

  Op zaterdag 24 augustus is het grote Volksfeest in het kader van 800 jaar Geertruidenberg. Met alle inwoners van de gemeente vieren we feest. Dit heeft uitgebreid in de krant gestaan. Inbrekers lezen deze berichten ook. 

  Lees meer
 • Sjors Sportief project Gemeente Geertruidenberg krijgt vervolg

  Ook dit schooljaar zal sportproject Sjors Sportief weer starten. Het is bedoeld voor alle bassisschoolkinderen uit de groepen 3 tot en met 8 binnen onze gemeente. Meld uw vereniging of activiteit ook aan als u deze groep kinderen ook enthousiast wilt maken!

  Lees meer
 • Storing DigiD

  16-08-2013 12.00 u Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op de website van DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. Dit betekent dat ook op deze website digitale aanvragen/meldingen met DigiD niet mogelijk zijn. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

  Lees meer
 • Werk aan de weg: Prins Hendrikstraat en Julianalaan

  Afgelopen donderdag 8 augustus heeft wethouder Lida Verschuren het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Prins Hendrikstraat en Julianalaan in Raamsdonksveer. Firma Schapers & Zn BV is op 5 augustus al gestart met de uitvoering van de wegwerkzaamheden. De bewoners van beide straten zijn vooraf nauw betrokken bij het nieuwe ontwerp voor de straten. 

  Lees meer
 • 24 augustus: feest voor iedereen!

  De voorbereidingen voor hét volksfeest voor 800 jaar stad Geertruidenberg zijn in volle gang. Op 24 augustus is het zover: het EGLO Licht Festival. U komt toch ook?!

  Lees meer
 • Regionaal zonnepanelenproject van start

  Begin september start de wervingscampagne “Benut je ZON” die minstens 1000 huishoudens en bedrijven over de streep moet trekken om een zonnepanelensysteem aan te schaffen. De gemeente Geertruidenberg neemt ook deel aan dit project. Komt u op dinsdag 17 september ook naar de informatieavond op het gemeentehuis in Raamsdonksveer?

  Lees meer
 • Kopje erbij – de scholen zijn weer begonnen

  De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Kinderen maken in de spits weer deel uit van het verkeer. Automobilisten, let op de jongere verkeersdeelnemers!

  Lees meer
 • Echtpaar Oome uit Raamsdonk 65 jaar getrouwd

  Op woensdag 14 augustus heeft burgemeester Van Hees een bezoek gebracht aan het echtpaar Oome uit Raamsdonk.  Zij waren op 20 juli 65 jaar getrouwd.

  Lees meer
 • Condoleance Prins Friso

  Wilt u Prinses Mabel en de koninklijke familie condoleren met het overlijden van Prins Friso? U kunt uw medeleven tonen via het digitale condoleanceregister.

 • Loket MEE in Gemeentewinkel

  MEE Brabant Noord heeft een loket in de Gemeentewinkel. Iedere donderdag van 9 tot 11 uur is een consulent van MEE aanwezig om persoonlijk vragen te beantwoorden. U kunt de consulent op donderdagochtend ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 14 0162.

  Lees meer
 • Inbrekers slaan toe

  Heeft u vorige week ook zo genoten van het mooie weer? En de ramen en deuren opengezet om het lekker te laten doorwaaien?  Inbrekers hebben in de afgelopen weken volop geprofiteerd van die open ramen en deuren!

  Lees meer
 • Uw caravan op de openbare weg

  Gaat u deze zomer kamperen? U wilt misschien uw caravan of vouwwagen voor de deur parkeren. Zodat u deze makkelijk kan inladen.
  U mag uw caravan, vouw- of aanhangwagen maximaal drie dagen voor de deur parkeren. Probeer zo veel mogelijk om overlast voor de buren te beperken. Ook als u terugkomt van vakantie geldt dat uw vouwwagen of caravan maximaal drie dagen voor de deur mag staan.
   

  Lees meer
 • College verheugd over aangepaste koers sanering WSG

  Vandaag (dinsdag 30 juli 2013) werd bekend dat Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) besloten heeft de saneringsstrategie van stichting WSG aan te passen. De focus ligt niet meer op overdracht van bezit en opheffing op korte termijn van de in financiële problemen geraakte woningcorporatie. In plaats daarvan ligt er een saneringsplan dat WSG, in eerste instantie vijf jaar, de tijd geeft om orde op zaken te stellen en op te gaan in een andere woningcorporatie, of eventueel met aanvullende steun of maatregelen zelfstandig door te gaan. Het college van de gemeente Geertruidenberg is zeer verheugd over het besluit van CFV. De gemeente heeft zich in de afgelopen periode continu ingezet voor het volkshuisvestelijk voortbestaan van WSG.

  Lees meer
 • Blauwalg ook in vijver Lijsterbesstraat/Omschoorweg

  Waterschap Brabantse Delta constateert blauwalgen in de vijver op de hoek van de Lijsterbesstraat en de Omschoorweg in Raamsdonksveer. Blauwalgen zijn bacteriën die giftige stoffen afscheiden. Mensen en dieren kunnen jeuk krijgen bij contact met het water of buikkrampen wanneer zij het water binnenkrijgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden.

  Lees meer
 • Zwemwater

  Zoekt u ook graag verkoeling aan het water tijdens deze warme dagen? Het zwemseizoen duurt nog tot 1 oktober. Heeft u zin in een verfrissende duik? Bezoek onze lokale zwembaden De Ganzewiel en De Schans. Wilt u in de natuur zwemmen, raadpleeg de zwemwaterlijst op www.brabant.nl (zoekterm zwemwater) voor uw bezoek aan open zwemwaterlocaties. Bekijk de kaart op www.zwemwater.nl om te zien voor welke zwemlocaties een waarschuwing of een zwemverbod geldt.

  Lees meer
 • Blauwalgen in de vestinggrachten

  In de vestinggrachten zijn blauwalgen aangetroffen. Blauwalgen komen van nature voor in zoet water en zijn in principe altijd aanwezig. Onder bepaalde omstandigheden kan een explosieve groei van blauwalgen optreden. De bacterie is pas schadelijk als er teveel van is. Er ontstaat dan een groene laag op het water.

  Lees meer
 • Oproep verkeersregelaars Volksfeest

  De organisatie van het Volksfeest Eglo licht festival aan de Donge is op zoek naar vrijwillige verkeersregelaars. U moet beschikbaar zijn in de middag en avond van zaterdag 24 augustus. De organisatie heeft 13 verkeersregelaars nodig. Wij zijn alleen op zoek naar mensen die een geldige instructieverklaring hebben. Voor 24 augustus worden namelijk géén instructieavonden meer gegeven.

  Lees meer
 • Start zomercampagne ‘Think before you drink’

  De zomercampagne van het regionale alcoholmatigingsproject ‘Think before you drink’ gaat van start. De campagne heet ‘Wat kies jij?’ en wil jongeren meer bewust maken van de schadelijke gevolgen van alcohol.

  Lees meer
 • Expositie 'gezichtsbepalende' beroepen en sporten

  Vanaf maandag 1 juli vindt u in de gangen van het gemeentehuis foto's van bekende en minder bekende personen in onze gemeente. Het is een overzicht van wat plaatsgenoten zoal bezighoudt.

  Lees meer
 • Onderzoek Samenwerking Amerstreekgemeenten afgerond

  In september 2012 hebben de drie gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout aangekondigd een onderzoek te laten doen naar samenwerking tussen de drie gemeenten. Op 2 juli 2013 heeft KplusV het definitieve onderzoeksrapport aan de colleges gepresenteerd. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd als advies. Het is niet vanzelfsprekend dat de colleges dit advies overnemen.

  Lees meer
 • Benoeming nieuwe wethouder

  Donderdagavond 27 juni, aan het eind van de raadsvergadering, werd Dhr. Bert van den Kieboom benoemd als wethouder van de gemeente Geertruidenberg. De beëdiging vindt plaats op donderdag 11 juli.

  Lees meer
 • Woningbouw Raamsdonk

  De gemeente wil in de toekomst woningbouw mogelijk maken in het gebied tussen de Wim Boonsstraat en de oude spoorlijn in Raamsdonk. Als eerste stap zijn we op dit moment bezig met het opstellen van een stedenbouwkundige visie. Twee keer heeft de gemeente een informatieavond gehouden, op 13 mei en op 12 juni.

  Lees meer
 • In Memoriam Ad van Onzenoort

  Ad van Onzenoort, oud-wethouder van de gemeente Geertruidenberg is op 25 juni 2013 overleden. Ad is 83 jaar geworden.

  Lees meer
 • Meld uw vakantie bij de politie

  Als u op zomervakantie gaat, meld dan een week voor uw vertrek uw vakantie bij de politie. Via 0900-8844. U kunt ook een formulier invullen op het politiebureau.

  Lees meer
 • Benoeming wethouder

  Donderdagavond 27 juni, aan het eind van de raadsvergadering, werd Dhr. Bert van den Kieboom benoemd als wethouder van de gemeente Geertruidenberg. De beëdiging vindt later plaats. De precieze datum is op dit moment nog niet bekend.

 • Oud-wethouder Ad van Onzenoort overleden

  Ad van Onzenoort, oud-wethouder van de gemeente Geertruidenberg, is op 25 juni 2013 overleden. Van Onzenoort is 83 jaar geworden.

  Lees meer
 • Openbare vergadering commissie Naamgeving gaat niet door

  De openbare vergadering van de commissie Naamgeving, die op 4 juli stond gepland, gaat niet door.

   

 • Bijeenkomst 50-jarige huwelijksparen

  In 1963 hebben vijfenvijftig echtparen uit de gemeente Geertruidenberg hun jawoord gegeven. Dit jaar vieren zij  hun 50-jarig huwelijk.  Donderdag 13 juni bezochten vierendertig echtparen een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. 

  Lees meer
 • Kermis Raamsdonksveer

  De kermis in Raamdsonksveer staat weer voor de deur. De kermis is ieder dag open van twee uur 's middags tot middernacht, met uitzondering van de opening op vrijdagmiddag om vier uur door wethouder Verschuren. De kermis duurt tot en met dinsdag twee juli.

  Kinderen die mee willen doen met de ballonnenwedstrijd kunnen vrijdagmiddag 28 juni om 15.45 uur gratis een ballon komen halen op het kermisterrein.

  Lees meer
 • Naam nieuwe wethouder bekend

  Bert van den Kieboom (55) is de opvolger van wethouder Albert Smit. Coalitiepartijen CDA en Keerpunt 74 kunnen zich vinden in de voordracht van Van den Kieboom door zijn partij UwDrieKernen. Van den Kieboom wordt binnenkort geïnstalleerd als wethouder. Een precieze datum is op dit moment nog niet bekend.

  Lees meer
 • Dienstverlening gemeente

  Contact met de gemeente kan op velerlei manieren. Telefonisch, persoonlijk aan de balie of via internet. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook digitaal.

  Lees meer
 • Veteranendag 2013

  Afgelopen woensdag 12 juni ontving burgemeester Van Hees de veteranen uit de kernen Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk.  Tijdens deze middag deelden de veteranen hun verhalen en ervaringen met elkaar.  Vanaf maandag 24 juni kunnen de veteranen de groepsfoto die deze middag gemaakt is gratis afhalen. Dit kan bij de receptiebalie in het gemeentehuis in Raamsdonksveer.

   

  Lees meer
 • Zomers feestje in uw buurt of straat?

  In de zomer is iedereen lekker veel buiten. Buurtbewoners zoeken elkaar meer op en organiseren gezellige buurt- en straatfeestjes. Soms heeft u een vergunning nodig en soms is een schriftelijke melding voldoende.

  Lees meer
 • Kadernota 2014

  Op donderdag 27 juni wordt onder andere de Kadernota behandeld in een openbare raadsvergadering.

  Lees meer
 • Gemeenteraad en college Geertruidenberg distantiëren zich van uitspraken wethouder Smit

  De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg distantiëren zich van de uitspraken van wethouder Smit. Zij zijn het niet eens met het onjuiste en eenzijdige beeld dat de wethouder nu schetst in diverse media. De wethouder liegt en schendt hiermee de integriteit van het openbaar bestuur. De gemeenteraad en het college van b&w is zwaar teleurgesteld en vindt dat hij misbruik maakt van de situatie. 

  Lees meer
 • Wethouder Smit biedt zijn ontslag aan

  “Drie jaar geleden ben ik vol enthousiasme, motivatie en plezier begonnen aan mijn termijn als wethouder bij de mooie gemeente Geertruidenberg. Helaas, moet ik u meedelen dat ik vandaag mijn ontslagbrief heb ingeleverd bij de gemeenteraad. 

  Lees meer
 • Persverklaring door burgemeester Van Hees

  Ontslag wethouder Smit

  Op 4 maart 2013 heeft een ambtenaar een klacht ingediend over ongewenst, seksueel getint, gedrag van wethouder Albert Smit. Ook omvat de klacht intimidatie door het lekken van vertrouwelijke informatie en kwaadspreken/roddelen over collega’s. De klacht is onderzocht en niet gegrond verklaard. Toch heeft wethouder Smit, op basis van de uitkomsten van het rapport, besloten zijn ontslag in te dienen.

  Lees meer
 • Op reis in de zomervakantie?

  Vergeet dan niet op tijd uw paspoort en/of identiteitskaart en die van uw gezinsleden te vernieuwen!

  Lees meer
 • 1-1-2-hulpverleningsapp

  Heeft u met spoed medische hulp of een ambulance nodig, dan belt u daarvoor het nationale noodnummer 1-1-2. Bent u in het bezit van een mobiele telefoon? Dan kunt u voortaan ook 1-1-2 bellen met een speciale applicatie (app).

  Lees meer
 • Praat mee in Raamsdonk

  De gemeente organiseert op woensdag 12 juni een informatieavond in Raamsdonk over de toekomst van het gebied tussen de Wim Boonsstraat en de oude spoorlijn in Raamsdonk. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom. De gemeente nodigt nadrukkelijk ook mensen uit die in de komende jaren op deze locatie misschien een woning willen kopen, huren of bouwen. De avond begint om 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk.

  Lees meer
 • College Geertruidenberg maakt collegeperiode af

  Het college van B&W van Geertruidenberg heeft besloten de lopende collegeperiode af te maken. Voorlopig wordt gewerkt volgens de huidige portefeuilleverdeling en de afgesproken vervangingsregeling.

  Lees meer
 • Voor-elkaar-dag 2013

  Ieder jaar organiseert de gemeente Geertruidenberg een teamdag voor het personeel. Ook dit jaar staat de personeelsdag in het teken van vrijwilligerswerk. Heeft u ideeën voor een vrijwilligersproject bij uw organisatie/vereniging? Vul dan voor 22 juni het inschrijfformulier in. Het thema dit jaar is '800 jaar voor elkaar'.

  Lees meer
 • Oorkonde van Verdienste voor drie stadsgidsen

  Op vrijdag 31 mei ontvingen mevrouw H.W.M. Verschuuren-van Groezen, mevrouw W.M. van den Heijkant-Joosen en dhr. J.A. van Gils persoonlijk een gemeentelijke ‘Oorkonde van Verdienste’ van wethouder Lida Verschuren. De uitreiking vond plaats in het oude stadhuis in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Motie van wantrouwen tegen wethouder Quirijnen aangenomen

  Donderdag 30 mei, tijdens de besluitvormende raad, heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Geertruidenberg een motie van wantrouwen tegen wethouder Wim Quirijnen gesteund. Aanleiding voor de motie van wantrouwen waren de resultaten uit het rapport ‘Raadsonderzoek Dongeburgh en Bouwen binnen strakke Contouren’.

 • Rapport raadsonderzoek ‘Dongeburgh’ en ‘Bouwen binnen Strakke Contouren’

  Het rapport geeft een reconstructie van de ontwikkelingen, thema’s en knelpunten die in de projecten ‘Dongeburgh’ en ‘Bouwen binnen Strakke Contouren’ (BBSC) een rol hebben gespeeld. Daarnaast geeft deze rapportage een analyse van de wijze waarop de gemeente met deze ontwikkelingen en knelpunten is omgegaan. Tot slot bevat deze rapportage, op basis van de feiten en bevindingen een aantal beoordelingen en wegingen.

  Lees meer
 • Burgernet, dat bent u!

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Met als doel de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

  Lees meer
 • Historisch stripboek 800 jaar Geertruidenberg

  Ter gelegenheid van de viering van 800 jaar stadsrechten presenteerde de Stichting Boek en Drukwerk 800 jaar Geertruidenberg op donderdag 30 mei het educatieve historische stripboek ‘De raadselachtige reis van Geert Uytdenberghe’ uit. Eric Heuvel, winnaar van de Stripschapsprijs, schreef het scenario en maakte de tekeningen. Het stripboek wordt gratis beschikbaar gesteld aan de basisscholen in de gemeente.

  Lees meer
 • Wat mag er in de kunststofcontainer?

  Regelmatig plaatsen bewoners in en naast de ondergrondse kunststofcontainers afval dat daar niet in thuis hoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om gebruiksvoorwerpen zoals tuinstoelen en speelgoed.

  Lees meer
 • Bedrijven Investeringszone

  Sinds een Bedrijven Investeringszone (BIZ) voor bedrijventerrein Dombosch een feit is, is Stichting BIZ aan de slag gegaan.

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonk

  De kermis in Raamsdonk staat weer voor de deur! Dit jaar begint de kermis op zaterdag 1 juni en eindigt hij op dinsdag 4 juni. De gezellige kermis staat opgesteld aan De Oude Melkhaven.

  Lees meer
 • Lintjesregen 2014

  Elk jaar krijgt een aantal actieve burgers een Koninklijke Onderscheiding. Omdat ze zich al jaren inzetten binnen onze gemeenschap. Kent u zo iemand?

  Lees meer
 • Toerit A27 ter hoogte van Geertruidenberg in nachten 28 en 29 mei afgesloten

  In de nacht van 28 mei en 29 mei is de toerit op de A27 ter hoogte van Geertruidenberg van 20.30 uur tot 06.00 uur afgesloten vanwege een spoedreparatie waarbij onder andere de asfaltdeklaag wordt vervangen. Onder aan de toerit staat beide nachten een tekstwagen die het verkeer omleid via aansluiting Hank. (21).
   

 • Dongemond College terug in de tijd

  Op donderdag 30 mei gaan de leerlingen van het Dongemond College in Raamsdonksveer terug in de tijd en nemen de virtuele handschoen op tegen de Spanjaarden. In de social en urban game 'Slag om Dondervoort' maken leerlingen kennis met het leven in een vestingstad tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Als afsluiting spelen zij het stadsspel dat speciaal voor de vestingstad Geertruidenberg is gemaakt.

  Lees meer
 • Expositie Conny van Beuningen

  Conny van Beuningen exposeert op de 1e verdieping van het gemeentehuis van eind mei t/m eind  november. Expositie is alleen op afspraak te bezichtigen.  Hiervoor kunt u het algemene nummer van het gemeentehuis bellen (14 0162)  en vragen naar A. van Gils.

  Lees meer
 • Spookfacturen

  Spookfacturen zijn valse facturen en vaak niet van echte te onderscheiden. Het zijn facturen voor nooit geleverde diensten of goederen. De oplichter hoopt dat u deze in de drukte van een administratie betaalt.

  Lees meer
 • Open Dag Overdiepse Polder

  De werkzaamheden in het rivierverruimingsproject Overdiepse Polder zijn in volle gang. Het water van Nederland veiliger maken komt zo steeds dichterbij.

  Lees meer
 • Kroningsdeksel

  Voor het gemeentehuis ligt een speciale Kroningsdeksel. De deksel bevat een afbeelding van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima,een gouden kroon en het jaartal 2013.

  Lees meer
 • Lintje voor Gerard Molenaar

  Op woensdag 15 mei ontving Gerard Molenaar uit handen van burgemeester Van Hees een Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten voor de samenleving met name op het gebied van sport.

  Lees meer
 • Ridders en kanonnen tijdens de Vestingstedendagen in Geertruidenberg!

  In 1213 verleende Graaf Willem I stadsrechten aan Geertruidenberg. Daar staan wij 800 jaar later graag bij stil. Feest mee tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen 2013. Een heel weekend gratis genieten van historisch spektakel!

  Lees meer
 • Beantwoording technische vragen Onderzoekscommissie Raad

  Belangstellenden zijn in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen over het rapport "Raadsonderzoek "Dongeburgh" en "Bouwen binnen Strakke Contouren"".

  Lees meer
 • Bezichtiging torenuurwerk

  Op zaterdag 11 mei heeft iedereen de unieke kans het gerestaureerde torenuurwerk van de Geertruidskerk te komen bewonderen. Dit kan tussen 13.30 en 15.30 uur. Op deze dag is ook de officiële overdracht van het torenuurwerk aan de gemeente. Een mooi moment in het jubileumjaar Geertruidenberg 800!

  Lees meer
 • Accomodatiebeleid

  Het college van B&W heeft het accommodatiebeleid “Samen Presteren Accommodatiebeleid Geertruidenberg 2013” vastgesteld. Dit beleid stelt de gemeente in staat beslissingen over accommodaties in onderlinge samenhang te beoordelen. De gemeente wil daarbij nadrukkelijk sturen op functies van de accommodaties en niet op de gebouwen zelf.

  Lees meer
 • Vorderingen Centrumplan

  Het Centrumplan vordert gestaag. Meer weten?

 • Sluiting gemeentehuis

  Het gemeentehuis is op de volgende datum gesloten:

  Lees meer
 • Diamanten bruidspaar Broer-den Hollander

  Op 2 mei heeft burgemeester Van Hees een bezoek gebracht aan de heer en mevrouw Broer-den Hollander om hen van harte te feliciteren met hun 60-jarige bruiloft.  

  Lees meer
 • Dodenherdenking

  De burgemeester legt dit jaar een krans in Raamsdonk. In de overige kernen zullen de wethouders een krans leggen.

  Lees meer
 • Praat mee over de Wim Boonsstraat

  Op maandag 13 mei is er een informatieavond over de plannen rondom de  Wim Boonsstraat in Raamsdonk.  Deze avond is voor alle direct omwonenden en iedereen die interesse heeft.

  Lees meer
 • Wie verdient een lintje?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld een vrijwilliger, die vaak op de achtergrond belangrijk werk levert voor een organisatie of vereniging? Of iemand die altijd belangeloos klaarstaat voor een ander (zoals voor de buren, voor familieleden of collega’s)?

  Lees meer
 • Seniorenraad druk aan de slag

  De zeven enthousiaste leden van de Seniorenraad zijn na hun installatie in 2012 voortvarend aan de slag gegaan. Eén keer per maand vergaderen zij onder leiding van de vicevoorzitter. Onderwerpen als het voorzieningenniveau in Raamsdonk, de buurt- en dorpshuizen en huiselijk geweld bij ouderen passeren de revue.

  Lees meer
 • Dankbetuiging prinses en felicitatie koningspaar

  Het gemeentebestuur van de gemeente Geertruidenberg bedankt Prinses Beatrix voor haar 33 jaar trouwe dienst aan ons land. Daarnaast feliciteert zij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Wilt u Prinses Beatrix ook bedanken of Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima feliciteren? Kijk dan op  www.koninklijkhuis.nl > nieuws > troonswisseling > register dankbetuigingen en felicitaties.

  Vanaf 1 mei ligt er in de hal van het gemeentehuis een register waarin u tijdens openingstijden uw dankbetuigingen en felicitaties kunt schrijven.

 • Nieuwe zoekmachine

  Met ingang van 29 april heeft de gemeente een nieuwe zoekmachine voor deze site. Het resultaat van een zoekopdracht is nu dat u de resultaten gepresenteerd krijgt zoals dat ook in Google gebeurt. 

  Lees meer
 • Lintjesregen 2013

  Dit jaar zijn bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) 13 inwoners uit onze gemeente gedecoreerd. Twee dames en tien heren ontvingen de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Hees.

  Lees meer
 • Vragen aan de gemeente?

  Het kan voorkomen dat u een vraag heeft aan de gemeente. Of misschien heeft u een klacht? Uw gemeente staat hiervoor open!

  Lees meer
 • Geertruidenberg viert feest!

  De allerlaatste Koninginnedag wordt in onze gemeente bijzonder feestelijk! Deze dag staat natuurlijk in het teken van de abdicatie en kroning. Wilt u Prinses Beatrix bedanken en Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima feliciteren? Kijk dan op www.koninklijkhuis.nl Vanaf 1 mei ligt er in de hal van het gemeentehuis een register, waarin u uw dankbetuiging en felicitatie kunt schrijven.

  Lees meer
 • Schoonmaken herdenkingsmonumenten

  Lees meer
 • Diamanten bruidspaar Heijmans-van Dinteren

  Op 22 april vierden dhr. & mevr. Heijmans-van Dinteren hun diamanten huwelijk. Burgemeester Van Hees bezocht het gelukkige huwelijkspaar.

  Lees meer
 • Uitreiking Oorkonde van Verdienste voor André Telderman

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Meijers

  Op donderdag 18 april reikte burgemeester Van Hees een Koninklijke onderscheiding tot lid in de orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw Wil Meijers-Broeders.

  Lees meer
 • Op reis in de meivakantie?

  Vergeet dan niet op tijd uw paspoort en/of identiteitskaarten en die van uw gezinsleden te verlengen!

  Lees meer
 • Subsidieregeling leefbaarheid Provincie

  Vergrijzing, ontgroening en arbeidsmigratie hebben hun invloed op de leefbaarheid in dorpen en wijken. Hoe zorgt u ervoor dat het goed gaat met de leefbaarheid? De provincie kan u hierbij helpen. Hoe zij dit kan doen staat beschreven in het uitvoeringsprogramma.

  Lees meer
 • De wijk begint bij jou!

  Op www.ikbengeertruidenberg.nl laten de wijkraden van de wijken in onze gemeente regelmatig van zich horen.

  Lees meer
 • Voorkom een natuurbrand

  Ondanks de afgelopen vorstperiode is het momenteel erg droog in de natuurgebieden. Door deze droogte kan ieder vuurtje in een natuurgebied uitlopen op een allesverwoestende brand. Natuurbranden kunnen zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen.  

  Lees meer
 • Filmavond bij dementiecafé

  Tijdens het dementiecafé op dinsdag 23 april kunt u kijken naar een film over het dementieproces. Het dementiecafé is in Zorgcentrum Het Hoge Veer en begint om 19.30 uur.

  Lees meer
 • Uitreiking Penning van Verdienste

  Op woensdag 3 april ontving de heer Joop Janssens de Penning van Verdienste van de gemeente Geertruidenberg. Burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Wim Quirijnen overhandigden de Penning van Verdienste als blijk van waardering voor zijn langdurige inzet op verschillende gebieden in onze gemeente, in het bijzonder in Raamsdonk.

  Lees meer
 • Speciale editie digitale nieuwsbrief

  Half april verschijnt voor het eerst een speciale editie van onze digitale nieuwsbrief met als thema: veiligheid. Deze nieuwsbrief hebben wij in samenwerking met de politie gemaakt. U kunt er van alles in lezen over bijvoorbeeld: inbraakpreventie, Amber Alert, de wijkagenten in uw gemeente en het gebruik van telefoonnummer 1-1-2.

  Lees meer
 • Klaar voor de match van het jaar!

  Voor de tweede keer organiseren de gemeente en het Dongemond College een maatschappelijke stagemarkt. Op 24 april 2013  kunnen eerstejaars leerlingen van 16.00 uur -19.30 uur kennismaken met vrijwilligersorganisaties uit de gemeente. Deze keer is als locatie gekozen voor de grote aula van het Dongemond College in Raamsdonksveer.  Net als afgelopen jaar hopen we weer op veel matches tussen de leerlingen en de organisaties.

  Lees meer
 • Gemeente en Thuisvester tekenen prestatieafspraken

  De gemeente Geertruidenberg en Thuisvester hebben prestatieafspraken gemaakt over de gezamenlijke aanpak van de woningmarkt in de periode van 2013 tot en met 2017.  De focus van deze afspraken ligt op de doelgroep starters, onderhoud en duurzaamheid van woningen en een leefbare leefomgeving.

  Lees meer
 • Bavo project scholen Geertruidenberg

  Op 2 april start het project Van basisschool naar voortgezet onderwijs (Bavo project). Ongeveer 235 leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg doen hieraan mee. Het project loopt van 2 t/m 23 april.

  Lees meer
 • Afspraak maken met de gemeente Geertruidenberg

  De gemeente Geertruidenberg wil haar dienstverlening nog verder verbeteren. Daarom kunt u vanaf nu ook in de middaguren op afspraak bij ons terecht. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 140162.

  Lees meer
 • Bewonersavond 3 april 2013 Centrumplan Raamsdonksveer

  Informatie over het Definitief Ontwerp voor ondernemers en belangstellenden. U krijgt de tekeningen te zien en een korte presentatie. Ook de architecten zijn aanwezig.

  Lees meer
 • Bomen planten in de kou

  Tijdens de viering van Nationale Boomfeestdag op 20 maart trotseerden heel wat kinderen de kou. De lente was nog ver te zoeken maar de kinderen stonden te trappelen om bomen te mogen planten. Dit deden ze samen met wethouder Verschuren op drie verschillende locaties.

  Lees meer
 • Rioolreiniging en -inspectie Geertruidenberg Noord en West

  Er is kans op verkeershinder in de straten waar we inspecteren en reinigen.

  Lees meer
 • Illegale ophaalactie oud ijzer gaat niet door

  Mogelijk heeft u een flyer gehad met het verzoek uw oud ijzer op 21 maart buiten te zetten. Helaas gaat het hier om een illegale actie. Uw oud ijzer wordt niet opgehaald!

  Lees meer
 • Week van de Lentekriebels

  Met de jaarlijkse campagne ‘De Week van de Lentekriebels’ stimuleert Rutgers WPF het basisonderwijs om lessen te geven over relaties en seksualiteit. Deze projectweek vindt plaats van 18 t/m 22 maart. Meer informatie: www.weekvandelentekriebels.nl

 • Gratis compost

  Inwoners van de gemeente Geertruidenberg kunnen op onderstaande data gratis compost ophalen.

  Lees meer
 • Instructieavond verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij verkeersregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en truckruns.

  Lees meer
 • Prestatieafspraken Thuisvester - Geertruidenberg 2013-2017

  Woningcorporatie Thuisvester en de gemeente Geertruidenberg hebben op 15 maart prestatieafspraken ondertekend.  Dit zijn afspraken over de gezamenlijke aanpak van de woningmarkt in de periode van 2013 t/m 2017. U kunt hierbij denken aan de woningvoorraad van Thuisvester, het doelgroepenbeleid en de betaalbaarheid van de woningen. 

  Lees meer
 • Steekproef objectkenmerken

  Ieder jaar ontvangen eigenaren en gebruikers van niet-woningen een aanslag/beschikking op basis van de WOZ-waarde van hun pand. De gemeente wil geen te hoge WOZ-waardes opleggen. Daarom bezoeken wij via een steekproef jaarlijks een aantal bedrijven, kantoren en winkels. 

  Lees meer
 • Denk mee over de transitie AWBZ

  In de Dongemondgemeenten (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem) bereiden betrokken ambtenaren, aanbieders van zorg en welzijn, Wmo-raden en vertegenwoordigers van cliëntengroepen zich samen voor op de overgang (transitie) van delen van de AWBZ naar de Wmo.

  Lees meer
 • Nota van uitgangspunten Structuurvisie Geertruidenberg vastgesteld

  De nota van uitgangspunten voor de Structuurvisie Geertruidenberg is op 29 januari 2013 vastgesteld door de gemeenteraad. Met de vaststelling van deze nota krijgt de nieuwe structuurvisie steeds meer vorm.

  Lees meer
 • Joep Struyk maakt kunstwerk Geertruidenberg 800 jaar

  Op 21 september 2013 wordt het kunstwerk ter ere van Geertruidenberg 800 jaar onthuld. Er waren 3 ontwerpen waaruit gekozen kon worden. Aan de inwoners is gevraagd hun stem uit te brengen. Een grote meerderheid gaf de voorkeur aan een ontwerp van Joep Struyk.

  Lees meer
 • Wilt u weten hoe u rugklachten kunt voorkomen?

  Wilt u ook informatie en tips over hoe u als mantelzorger rugklachten kunt voorkomen? Kom dan op 27 maart of 3 april naar één van de gratis voorlichtingsbijeenkomsten van Hoom, Kasteelweg 1 in Zevenbergen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u uitleg over hoe u als mantelzorger het beste mensen in of  uit bed kunt helpen, hoe u mensen kunt helpen met aankleden, etc. Daarnaast worden deze handelingen ook direct met u geoefend in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

  Lees meer
 • Woningwaarde gedaald, belasting verhoogd

  Eind februari heeft u van ons een aanslag ontvangen met de nieuwe WOZ-waarde van uw woning en/of bedrijfspand. Op deze aanslag staat ook het bedrag dat u dit jaar aan onroerendezaakbelasting (OZB) moet betalen. Mogelijk vraagt u zich af:  ‘De WOZ-waarde van mijn huis is lager dan vorig jaar en toch moet ik dit jaar meer OZB betalen. Hoe kan dat?’

  Lees meer
 • Opschoondag 2013

  Op zaterdag 9 maart vond de landelijke opschoondag plaats. Ondanks het slechte weer meldden zich 40 deelnemers om de omgeving van het wandelpark, de Omschoorweg en De Haven in Raamsdonksveer eens goed schoon te maken.

  Lees meer
 • Toekomst winkelgebieden

  Eind januari hebben wij diverse workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops is met de aanwezigen de wensen en meningen besproken over de winkelgebieden in onze gemeente. Aan de hand van de besproken wensen en meningen hebben wij een voorlopig plan opgesteld voor de gewenste structuur van de winkelgebieden en de haalbare ambities.

  Lees meer
 • iDOP actieplan

  Zoals eerder vermeld is in 2011 en 2012 hard gewerkt aan het opstellen van integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP’s) voor Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk. Bewoners en sociaal-maatschappelijke partners hebben hun wensen en behoeften op het gebied van leefbaarheid aangegeven. 

  Lees meer
 • Geluidshinder van buren

  Geluidshinder van buren is één van de grootste ergernissen. Het is heel vervelend als uw buren zoveel geluid produceren dat u hierdoor niet meer prettig kunt wonen. Vaak is dit probleem op te lossen door een rustig gesprek met elkaar te voeren. Het liefst in een ontspannen sfeer. Met eenvoudige maatregelen en begrip voor elkaar is het probleem meestal snel opgelost. Als er maatregelen als burenbemiddeling of woningisolatie nodig zijn, kost het meer tijd om de geluidsoverlast te verhelpen. De politie bellen is een laatste redmiddel.

  Lees meer
 • Openbare zitting adviescommissie bezwaarschriften

  Op woensdag 20 maart 2013 om 19.00 uur houdt de Vaste adviescommissie voor bezwaarschriften een openbare zitting in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom.

  Lees meer
 • Nieuwe website regionaal dementienetwerk

  De website www.dementiezorg.nl is vernieuwd. Vanaf 1 maart kunt u hier terecht voor informatie over dementie. 

  Lees meer
 • Voorkom auto-inbraak en autodiefstal

  In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari 2013 is er aan de Karel V laan in Geertruidenberg een VW Transporter gestolen. Helaas gebeurt dit vaker, ook in onze gemeente. Binnen een week zijn op verschillende plaatsen in onze gemeente drie VW Transporters vol met gereedschap gestolen. De daders zijn spoorloos en de gestolen voertuigen nog niet teruggevonden. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie? Laat het de politie weten, tel. 0900-8844.

  Lees meer
 • Waarschuwing voor spooknota’s

  Onlangs ontving een vereniging uit onze gemeente een nota van het CentraleBedrijvenRegister. Dit bleek een ‘spooknota’ te zijn. 

  Lees meer
 • Ons verleden tot leven

  Van 4 maart tot half juni exposeert fotograaf Joep Rijk van Rijkinbeeld een beeldcanon.
  Naar aanleiding van het 800 jaar bestaan van de stadrechten in Geertruidenberg kwam hij op het idee om met behulp van de inwoners beelden te vormen die een mooie tijdslijn geven van diverse gebeurtenissen en locaties.
  De collectie beelden kunt u zien in de hal van het gemeentehuis.
   

  Lees meer
 • Gemeentelijke belastingen

  U ontving onlangs de aanslag gemeentelijke belastingen voor het jaar 2013. Dit is ook uw WOZ-beschikking voor 2013. U ontvangt hiervoor geen aparte beschikking. U ontvangt bij het  aanslagbiljet ook de belastinggids 2013.

  Lees meer
 • Controle adresgegevens

  Het Ministerie van Binnenlandse zaken heeft gemeenten verzocht mee te werken aan een onderzoek naar de kwaliteit van de gegevens gemeentelijke basisadministratie (GBA).

  Lees meer
 • Opknapbeurt speeltuin Rijvoortshoef

  De speeltuin aan de Rijvoortshoef in Raamsdonksveer krijgt een opknapbeurt. Voor de omwonenden organiseren wij op dinsdag 26 februari een bijeenkomst.

  Lees meer
 • Maak ook uw omgeving een beetje mooier

  Op zaterdagmiddag 9 maart organiseert de gemeente Geertruidenberg een zwerfafvaldag. De middag staat dit jaar in het teken van sport en spel in de groene omgeving van de gemeente Geertruidenberg. 

  Lees meer
 • Schoonspoelen drinkwaterleidingen

  Het schoonhouden van het waterleidingennet draagt bij aan het vers houden van water. Daarom wordt in Geertruidenberg tot en met 29 maart het leidingennet straat voor straat schoongespoeld. Als Brabant Water bij u in de buurt de leidingen schoonmaakt, kan het zijn dat de waterdruk wat varieert of dat er bruin water uit uw kraan komt.

  Lees meer
 • Digitale dienstverlening tijdelijk buiten gebruik

  In verband met onderhoud aan de website, is de digitale dienstverlening op dinsdagmiddag 19 februari van 13.30 tot 17.30 uur buiten gebruik. Dit betekent dat deze middag geen formulieren via de website kunnen worden verstuurd, aanvragen kunnen worden gedaan, etc.

 • Vrijwilligers Allemanshil krijgen bezoek van wethouder Verschuren

  Al een aantal jaren zijn de bewoners van de appartementencomplexen aan de Allemanshil in Geertruidenberg actief om hun woonomgeving schoon en leefbaar te houden.

  Lees meer
 • Waarschuwing voor incassoactie

  De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) meldt dat burgers diverse gemeenten hebben benaderd over een incasso voor Gemeentelijke heffing 2013. Via automatische incasso wordt een bedrag van € 49,95 met de omschrijving 'Gem. heffing 2013' van rekeningen van inwoners gehaald. Deze incasso is echter niet van de gemeente afkomstig. De incasso’s worden in opdracht van een particulier bedrijf uitgevoerd.

  Lees meer
 • Steekproef woningen

  Eind februari ontvangen huiseigenaren een aanslag/beschikking op basis van de WOZ-waarde van hun huis. Wij willen geen te hoge WOZ-waardes opleggen aan onze inwoners. Daarom bezoeken wij via een steekproef jaarlijks een aantal woningen.

  Lees meer
 • De gelegenheid maakt de dief!

  Onlangs hebben in Geertruidenberg drie pogingen tot inbraak plaatsgevonden. Bij alle inbraakpogingen is de inbraakmethode ‘gaatjes boren’ gebruikt. Door goede sloten op deuren en is het ook bij pogingen gebleven. Hieruit blijkt het belang van goed hang- en sluitwerk, want een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen. 

  Lees meer
 • Run op kennismakingscursussen Sjors Sportief

  Vanaf de start op 6 februari om 13.00 uur werd de website www.sjorssportief.nl zeer druk bezocht. Binnen een uur waren er al 200 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete sport en na een dag inschrijven stond de teller al op ruim 400 inschrijvingen voor de schoolsport kennismakingscursussen. 

  Lees meer
 • Wethouder Verschuren op bezoek bij Allemanshil

  De bewoners van de appartementencomplexen aan de Allemanshil in Geertruidenberg zetten zich graag in om hun woonomgeving schoon en leefbaar houden. Zij onderhouden zelf het groen, zorgen voor het verwijderen van het onkruid en voor het vegen van sneeuw. In overleg met de gemeente is een aantal bloembakken geplaatst, die door de enthousiaste bewoners wordt onderhouden.

  Lees meer
 • Resultaten bekend van quick scan toekomstperspectief WAVA/!GO

  WAVA heeft de afgelopen jaren succesvol de omslag van productiebedrijf naar mensontwikkelbedrijf gemaakt. Deze ontwikkeling moet verder worden doorgevoerd, zodat mensen sneller doorstromen naar reguliere werkgevers. Dit verbetert het rendement van de WAVA. Ook door de toekomstige ontwikkelingen in wetgeving en bezuinigingen vanuit het Rijk is het noodzakelijk de bedrijfsvoering aan te passen. 

  Lees meer
 • Programmaraad Breda

  U bent van harte welkom tijdens de vergadering van de Programmaraad op dinsdag 19 februari. De vergadering vindt plaats in Chaam, Raadhuisplein 1. 

  Lees meer
 • Begraafplaats Raamsdonk

  De “oude” begraafplaats naast de Lambertuskerk in Raamsdonk, heeft een monumentaal karakter. In de afgelopen jaren is de staat van onderhoud van een groot aantal graven helaas verslechterd. De gemeente wil de begraafplaats graag in ere herstellen en is daarom op zoek naar nabestaanden van de graven.

  Lees meer
 • Voorkom identiteitsfraude

  Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Bijvoorbeeld als u een huurcontract of telefoonabonnement afsluit. Maar ook bij het afgeven van een kopie bestaat het gevaar van het stelen van uw identiteit. U kunt dit tegengaan.
   

  Lees meer
 • Interviews raadsonderzoek afgerond

  Op 26 januari 2012 besloot de raad van de gemeente Geertruidenberg een onderzoek ex artikel 155a van de Gemeentewet in te stellen naar het door het college gevoerde bestuur.  

  Lees meer
 • Stem op uw favoriete kunstwerk!

  Er wordt een kunstwerk gerealiseerd ter ere van Geertruidenberg 800 jaar aan het einde van de Venestraat. De gemeente Geertruidenberg wil haar inwoners graag betrekken bij de keuze van het kunstwerk. Twee kunstenaars hebben een schetsontwerp gemaakt. 

  Lees meer
 • Burgernet, dat bent u!

  De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. In uw eigen buurt kunt u immers zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Daarom is Burgernet op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. 

  Lees meer
 • Ga sporten!

  Op 4 februari krijgt iedere basisschoolleerling vanaf groep 3 een Sjors Sportief Schoolsportboekje. Hierin staan verenigingen uit onze gemeente met een toffe kennismakingscursus. Al deze kinderen mogen en kunnen zich vanaf 6 februari 13.00 uur inschrijven op www.sjorssportief.nl 

  Lees meer
 • Felle fiets voor Evi

  Maandagmiddag 29 januari was het feest op het Gemeentehuis. De 13-jarige Evi van Dijk uit Geertruidenberg heeft een felgekleurde fiets gewonnen. Deze is door Veilig Verkeer Nederland ter beschikking gesteld in de  Fietsverlichtingsactie.

  Lees meer
 • Nachtelijke afsluiting linker rijstrook A27 Gorinchem richting Breda

  Spoedreparatie wegdek tussen Geertruidenberg en Hooipolder als gevolg van vorstschade

  Lees meer
 • Informatie- en aanmelddagen basisscholen 2013

  Lees meer
 • Start met werkzaamheden Achter de Hoeve

  De werkzaamheden voor het park Achter de Hoeve zijn begonnen.

  Lees meer
 • Heereplein/Haven 1 en 2 februari afgesloten voor verkeer

  Op vrijdag 1 februari en zaterdag 2 februari is het gebied  Heereplein/Haven in Raamsdonksveer afgesloten voor alle verkeer. Dit vanwege de herdenking 60 jaar Watersnoodramp 1953. Het gebied wordt vanaf 07.00 uur s-morgens afgesloten. Voertuigen die dan nog op het Heereplein/Haven geparkeerd staan worden verwijderd.

 • Aangepaste openingstijden

  Tijdens carnaval is het gemeentehuis op maandag 11 en dinsdag 12 februari geopend van 8.30 tot 13.00 uur. 

 • Gezellig en alcoholvrij carnaval

  De gemeente Geertruidenberg en de horeca-ondernemers willen jongeren tijdens carnaval een prettige en veilige omgeving bieden. Net als in 2012 werken de horecagelegenheden en de gemeente samen om carnaval een echt feest te laten zijn. Gezellig, veilig, maar ook alcoholvrij voor jongeren onder de 16 jaar. 

  Lees meer
 • Opening carnaval

  Ieder jaar start carnaval met de gezellige opening op vrijdag. Omdat het dit jaar precies 800 jaar geleden is dat Geertruidenberg stadsrechten kreeg, vindt de officiële opening dit jaar plaats bij Fort St. Gertrudis, Haven 54 in Geertruidenberg. 

  Lees meer
 • Hulp nodig bij evenementen?

  De gemeente Geertruidenberg heeft het participeren in de maatschappij hoog in het vaandel staan. In deze tijden van crisis kan het u overkomen dat u uw baan kwijtraakt en na een periode van een werkloosheidsuitkering, een bijstandsuitkering bij de gemeente moet aanvragen.

  Lees meer
 • Overtredingen uitkeringsregels strenger bestraft

  Vanaf 1 januari 2013 worden overtredingen van de uitkeringsregels strenger bestraft. De overheid en het Nederlandse publiek vinden het belangrijk dat geld bestemd voor uitkeringen alleen terechtkomt bij mensen die hier recht op hebben. 

  Lees meer
 • Dongemond-gemeenten geven samen vorm aan begeleiding

  De zes Dongemond-gemeenten willen zorgen voor een soepele overdracht van de AWBZ-taken van het Rijk aan de gemeenten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om dagbesteding en begeleiding bij zelfstandig wonen voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking.

  Lees meer
 • Uitslag kerstboomversnippering

  Op 9 januari zijn in onze gemeente kerstbomen ingezameld. Deze kerstbomen worden versnipperd. Voor iedere boom die u heeft ingeleverd, heeft u een lot ontvangen. 

  Lees meer
 • Praat mee over de visie detailhandel!

  Momenteel wordt de structuurvisie voor de gemeente Geertruidenberg voorbereid. Een onderdeel van dit integrale beleidsdocument is een visie op de detailhandel. Vanwege het belang van het onderwerp hebben wij ervoor gekozen om een op zichzelfstaande visie voor de detailhandel op te stellen. 

  Lees meer
 • Start werkzaamheden Park “Achter de Hoeven”

  Burgemeester van Hees zal op 23 januari om 15.00 uur de werkzaamheden aan het Park “Achter de Hoeven” op een ludieke wijze aftrappen.

  Lees meer
 • Oorkonde van Verdienste voor mevrouw Bloemsaat

  Op donderdag 10 januari 2013 ontving mevrouw A.G.F. Bloemsaat-Meijman uit handen van wethouder Albert Smit een oorkonde van verdienste.

  Lees meer
 • Verplaatsen raadsvergadering

  De raadsvergadering van 31 januari is verzet naar 29 januari.

  Lees meer
 • Jaarwisseling 2012-2013

  De jaarwisseling in onze gemeente is relatief rustig verlopen. De politie meldde dat er enkele incidenten zijn geweest met vuurwerk. Hierbij is onder andere schade ontstaan aan bushokjes, speeltoestellen en een verkeersspiegel. De brandweer is op oudejaarsdag twee keer uitgerukt voor kleine brandjes. 

  Lees meer
 • Alle kinderen moeten kunnen meedoen!

  De gemeente Geertruidenberg heeft een nieuwe verordening gemaakt; de verordening “Bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen.” Met deze verordening wil de gemeente de deelname van schoolgaande kinderen aan het maatschappelijke proces bevorderen. De verordening gaat 1 januari 2013 van kracht. De gezinnen die willen deelnemen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Lees meer
 • Vuurwerk

  Het is bijna zover. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van feestjes met als klap op de vuurpijl de jaarwisseling. Al sinds jaar en dag hoort daar vuurwerk bij.
  Naast de vrolijkheid die vuurwerk met zich meebrengt, zitten hier ook gevaren aan vast.  

  Lees meer
 • Gewijzigde afvalkalender 2013

  Vorige week heeft u van ons een pakketje ontvangen met hierin containerstickers, een plattegrond van onze gemeente en de afvalkalender 2013. Helaas zijn op de afvalkalender in de maanden april en juli de lediging van de verkeerde containers vermeld.

  Lees meer
 • Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling!

  Lees meer
 • Kerstboominzameling

   Op woensdag 9 januari zamelt de gemeente kerstbomen in.

  Lees meer
 • Nieuwbouw brandweerkazerne

  Op maandag 10 december heeft burgemeester Van Hees in het bijzijn van wethouder Verschuren het aannemerscontract getekend voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne.  

  Lees meer
 • Pak die tweede kans!

  De afdeling Basiseducatie van het Kellebeek College verzorgt laagdrempelig onderwijs aan volwassenen. Het doel van de cursussen is om uw algemene taal- en rekenvaardigheden te verbeteren.  

  Lees meer
 • Inbrekers actief tijdens feestdagen

  Gaat u gezellig op visite bij vrienden of familie tijdens de kerstdagen of jaarwisseling? Kijkt u dan voordat u van huis gaat of uw woning goed is afgesloten en of er in de auto die u thuis laat staan, niets van waarde ligt. Vorig jaar is er namelijk tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling regelmatig ingebroken in huizen en auto's.  

  Lees meer
 • Burgemeester en wethouder openen Kasteellaan met klassieker

  Donderdag 13 december heeft burgemeester Van Hees samen met wethouder Verschuren de Kasteellaan (Raamsdonksveer) geopend. Na het doorknippen van een lint bij het beeldje “de Rietsnijder”, reden de dames, samen met een bewoonster van de Kasteellaan, met een klassieke auto over de nieuwe laan.

  Lees meer
 • Vuurwerkoverlast en vandalisme

  Jaarlijks wordt met vuurwerk overlast veroorzaakt. Door het verkeerd gebruiken van vuurwerk wordt veel vernield, met name aan openbare eigendommen. Vorige jaarwisseling is in onze gemeente voor € 8.380,-- aan openbare eigendommen vernield.

  Lees meer
 • Bouwhal tijdelijke huisvesting Bergsche Battery

  Foto van Fort LunetteDe restauratie van Fort Lunette in Raamsdonksveer is op 1 oktober 2012 gestart en wordt eind 2013 afgerond. Voor de restauratie moet tenminste de helft van het fort leeg zijn. Het college van B&W heeft daarom begin december 2012 besloten om een deel van de bouwhal aan de Werfkampenseweg in Raamsdonksveer te huren als tijdelijke locatie voor enkele gebruikers van het fort, namelijk de Bergsche Battery en de Stichting Vestingfeesten Geertruidenberg

  Lees meer
 • Huldiging sportkampioenen 2012

  Afgelopen maandag 10 december hebben ongeveer 80 kinderen een medaille ontvangen tijdens de huldiging van de sportkampioenen

  Lees meer
 • Informatieve bijeenkomst sportverenigingen

  De Sportimpuls is een nieuwe regeling waarmee het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil bijdragen aan een hogere en meer duurzame sportdeelname en een gezonde en actieve leefstijl. De Sportimpuls ondersteunt in de vorm van subsidies lokale sport- en beweegaanbieders (waaronder verenigingen) bij de opstart van de uitvoering van hun lokale actieplannen.

  Lees meer
 • Openingstijden tijdens feestdagen

  Tijdens de komende feestdagen zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast. Op maandag 24 december is de Gemeentewinkel van 10.00 tot 11.00 uur geopend voor aangiftes van geboorte en overlijden. 

  Lees meer
 • Een dagje ouder, maar met een veilig gevoel

  Tijdens de bijeenkomsten "een dagje ouder, maar met een veilig gevoel" zijn veel vragen aan bod gekomen over veiligheid. De meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden staan op deze site.

  Lees meer
 • Foto's gouden huwelijken

  Beter laat dan nooit. De foto's van de bijeenkomst in juni met de gouden bruidsparen.

  Lees meer
 • Meld klussen aan bij NLdoet

  Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 9e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Kan uw vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie hulp gebruiken bij een klus?

  Lees meer
 • Veranderingen rijbewijscategorieën per 19 januari 2013

  De Europese Unie wil de regels voor rijbewijzen per 19 januari 2013 in alle lidstaten gelijktrekken. De bedoeling hiervan is dat bestuurders in alle lidstaten hetzelfde weten en kunnen. En dat overal dezelfde eisen worden gesteld. Dat vergroot de veiligheid op de weg. De afspraken hierover zijn vastgelegd in de derde Europese rijbewijsrichtlijn.

  Lees meer
 • Energiebesparen? Doe mee aan de decemberactie!

  Veel huishoudens in de regio West-Brabant hebben met hulp van het regioloket ‘Steek energie in je huis’ het afgelopen jaar stappen gezet om het energieverbruik te verlagen en het wooncomfort te verbeteren.

  Lees meer
 • Meld misdaad anoniem (M.) 0800-7000

  De anonieme meldlijn wordt onder andere vaak gebeld om gevaarlijke situaties met vuurwerk door te geven.

  Lees meer
 • Verkeersveiligheid op kruispunten

  Verkeersveiligheid is een veel besproken onderwerp in onze gemeente. Om de verkeersveiligheid te verbeteren hebben we een aantal verkeersveiligheidsaudits uitgevoerd. Hieruit blijkt dat we op enkele locaties een aantal zaken moeten aanpassen.

  Lees meer
 • Mevrouw Van Rijn wint vakantievoucher

  Mevrouw Cokky van Rijn is de gelukkige winaar van de vakantievoucher van stichting Zorgchalet. Zij mag een weekend of midweek van genieten in een zorgchalet op recreatiepark De Kurenpolder. Mevrouw Van Rijn is zorgbehoevend en krijgt thuiszorg van Thebe.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering 2013

  De gemeente Geertruidenberg heeft ook voor 2013 met zorgverzekeraar VGZ een overeenkomst afgesloten. Hierin wordt een collectieve zorgverzekering geregeld voor personen en gezinnen met een laag inkomen en geen of weinig eigen vermogen.

  Lees meer
 • Deeltaxi West-Brabant

  Wilt u tijdens de feestdagen gebruikmaken van de Deeltaxi West Brabant? Reserveer uw rit dan voor 21 december. Tijdens de feestdagen rijden de deeltaxi’s op aangepaste tijden.

  Lees meer
 • Burgernet en NL Alert

  Regelmatig ontvangen wij vragen over het verschil tussen NL Alert en Burgernet. Beide systemen hebben te maken met veiligheid, maar inhoudelijk zijn ze zeer verschillend. Hieronder vindt u een korte uitleg over beide middelen.

  Lees meer
 • Filmimpressie en speech installatie burgemeester Van Hees

  Op dinsdag 6 november 2012 is de nieuwe burgemeester van Geertruidenberg, Willemijn van Hees, officieel geïnstalleerd. Haar speech is hier nog na te lezen. Van de installatie is een sfeervol filmpje gemaakt, dat een mooi en persoonlijk beeld geeft van de bijeenkomst:

  Lees meer
 • Controle hondenbezit

  Iedereen die een hond heeft, is verplicht hondenbelasting te betalen. Gewoon volgens de regels, zoals het hoort. Toch is een regelmatige controle noodzakelijk om tot een goede uitvoering van de hondenbelasting te komen.

  Lees meer
 • Meld u aan bij NL Alert

  Iedere eerste maandag van de maand hoort u de alarmsirene. Als er gevaar dreigt en de sirene gaat, is dit voor de meeste mensen een teken om naar binnen te gaan, ramen en deuren te sluiten en de radio op de regionale zender af te stemmen voor meer informatie. Als aanvulling op de sirene is er nu NL Alert.

  Lees meer
 • Sjors Sportief in Geertruidenberg!

  Het is belangrijk om voldoende te sporten. Wij willen kinderen dan ook graag laten kennismaken met sportverenigingen en sportorganisaties in onze gemeente. Daarom organiseren wij het project Sjors Sportief, de vervanger van Sportieve School.

  Lees meer
 • Militaire oefening

  Op donderdag 22 november vindt er een militaire geneeskundige oefening plaats in de omgeving van het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Er zijn deze dag dus militairen ter plaatse.

 • Afschaffing seniorenkorting

  Om met de deeltaxi te reizen heeft u een wmo-, senioren of vrije reizigerspas nodig. Voor iedereen met een seniorenpas gaat er iets veranderen.

  Lees meer
 • Gratis compost

  Inwoners van onze gemeente kunnen op onderstaande data gratis compost ophalen bij groencomposteerdinrichting De Hillen, Statendamweg 100 in Oosterhout.

  Lees meer
 • Energiezuinig de winter door

  Het regioloket ‘Steek energie in je huis’ informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik en verbetering van het wooncomfort. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.

  Lees meer
 • Startersleningen

  Vanaf 15 november 2012 kan stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) tijdelijk geen nieuwe aanvragen voor een Starterslening in behandeling nemen. Deze beslissing is nodig vanwege het nieuwe belastingregime.

  Lees meer
 • Werk aan de weg

  Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 november voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 en A59.

  Lees meer
 • 30 November voorlichtingsbijeenkomst 'Een dagje ouder, maar met een veilig gevoel!'

  Raamsdonk is heel erg veilig! Dat zeggen de politiecijfers. Er gebeurt relatief weinig op crimineel gebied. Er zijn weinig woninginbraken, overvallen, straatroven enzovoorts. Dat is natuurlijk erg prettig. Maar voelt u zich hierdoor ook veilig? Uw gevoel wordt immers niet alleen gevoed door deze cijfers.

  Lees meer
 • Onderzoek blauwe zone

  De gemeente is van plan een blauwe zone in te voeren in het centrum van Raamsdonksveer. In een blauwe zone kan niet langer worden geparkeerd dan twee uur. Als u langer wilt parkeren, moet u buiten blauwe zonegebied op zoek naar een locatie.

  Lees meer
 • Gladheidsbestrijding

  De wintermaanden staan weer voor de deur. Sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden leiden dan vaak tot gladheid. Dit betekent veel ongemak voor het autoverkeer, de fietser en de voetganger. Strooiwagens met zout en sneeuwschuivers worden ingezet om die gladheid te bestrijden. Wij vragen hierbij ook uw hulp om uw eigen trottoir sneeuw- en ijsvrij te houden.

  Lees meer
 • Foto-impressie installatie burgemeester Van Hees

  Op dinsdagavond 6 november is Willemijn van Hees officieel geinstalleerd als burgemeester van Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Vergadering programmaraad

  Op donderdag 22 november vergadert de Programmaraad in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 in Breda. De Vergadering begint om 19.30 uur.

  Lees meer
 • Balie politiebureau Geertruidenberg weer open

  Vanaf maandag 5 november kunt u voor advies en hulp weer terecht aan de balies van de het politiebureau in Geertruidenberg. Van maandag 9.00 uur t/m vrijdag 17.00 uur bemannen vrijwilligers de balie van het bureau.

  Lees meer
 • Ophalen huisvuil Kasteellaan weer normaal

  De bewoners van de Kasteellaan in Raamsdonksveer kunnen hun huisvuil weer gewoon aan straat zetten. Dit was eerder niet mogelijk ivm de reconstructie.

 • 15 November dag voor mantelzorgers Geertruidenberg

  Bent u mantelzorger? Dan kunt u zich tot 9 november aanmelden voor deelname aan de Dag van de Mantelzorg.   HOOM organiseert deze dag voor alle mantelzorgers in onze gemeente. Door het zorgen voor een ander komt u vaak niet toe aan uzelf. Vandaar het landelijke thema: Nu even niet! Tijd nemen voor uzelf betekent immers ook zorgen voor uzelf, waardoor u de mantelzorg beter volhoudt. 15 November is dus een middag voor ú.

  Lees meer
 • Kunstwerk 800 jaar stad

  Op 21 september 2013 is het precies 800 jaar geleden dat Geertruidenberg van graaf Willem I van Holland een aantal privileges en rechten ontving. Ter ere van 800 jaar Geertruidenberg wordt er een kunstwerk gerealiseerd. Hiervoor zijn al schetsontwerpen gemaakt. Graag willen wij onze inwoners betrekken bij de keuze van het ontwerp. Deze ontwerpen worden op donderdag 15 november om 19.30 uur gepresenteerd in Cultureel Centrum De Schattelijn in Geertruidenberg. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Medische ritten Wmo-pashouders

  Heeft u een Wmo-deeltaxipas? Dan mocht u tot nu toe niet tegen het lage Wmo-tarief van € 0,60/strip met deeltaxi naar of vanaf medische afspraken (ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut etc.) reizen. U betaalde hiervoor het hogere seniorentarief of het vrije reizigerstarief. Per 1 november verandert dit. Voor ritten die u vanaf die dag bestelt, betaalt u het lage Wmo-tarief.

  Lees meer
 • Schuldhulpverlening

  Bent u inwoner van de gemeente Geertruidenberg en maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Neem dan contact op met de gemeente. Wij voeren de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening uit die op 1 juli 2012 in werking is getreden.

  Lees meer
 • Gratis lezing Overdiepse Polder

  Op maandag 19 november om 20.00 uur geeft Marius Heideveld in het informatiecentrum in de Overdiepse Polder een lezing getiteld ‘De strijd om Kapelsche Veer’.

  Lees meer
 • Kennismakingsreceptie burgemeester

  Tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt mevr. drs. W. van Hees door de Commissaris van de Koningin beëdigd tot burgemeester van de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Gewijzigde opening Gemeentewinkel

  Op woensdag 7 november is de Gemeentewinkel geopend vanaf 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 20.00 uur.

 • Digitale dienstverlening

  Een aangifte doen van een verhuizing, een uittreksel aanvragen uit de gemeentelijke basisadministratie of burgerlijke stand. Deze zaken kunt u allemaal al vanachter uw pc regelen. Voor wie dat wenst, blijven ook niet-digitale alternatieven bestaan. U kunt hierbij denken aan telefonisch contact, maar ook aan de balies van de Gemeentewinkel.

  Lees meer
 • Willemijn van Hees nieuwe burgemeester Geertruidenberg

  Met ingang van 1 november 2012 is mevrouw drs. W. (Willemijn) van Hees benoemd tot burgemeester van de gemeente Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Huldiging sportkampioenen

  Op maandag 10 december huldigt de gemeente Geertruidenberg haar jeugdige sportkampioenen tot 16 jaar in het gemeentehuis. De huldiging vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur. Om deze dag succesvol in te vullen, vragen wij u uw jeugdige kampioenen van het afgelopen seizoen uitsluitend schriftelijk op te geven. Uw opgave ontvangen wij graag uiterlijk 1 december.

  Lees meer
 • Jumbo in Raamsdonksveer bereikbaar

  Op korte termijn wordt er gestart met wegwerkzaamheden aan de Boterpolderlaan in Raamsdonksveer. Deze werkzaamheden vinden in fasen plaats.

  Lees meer
 • Bladkorven geplaatst

  De herfst is net begonnen.... De bladeren, die in de lente en zomer als grote luchtfilters fungeerden, vertonen nu prachtige herfstkleuren. Omdat de bladeren al beginnen te vallen, zijn er weer bladkorven geplaatst op diverse vaste plaatsen in onze gemeente. De korven blijven tot half december staan.

  Lees meer
 • Omgevingsloket online

  In nacht van 25 op 26 oktober van 24.00 tot 1.00 uur is het Omgevingsloket online niet beschikbaar.

 • Platform Hoogspanning

  De gemeente Geertruidenberg is lid van het Platform Hoogspanning. Het platform Hoogspanning is een netwerk van gemeenten die te maken hebben met vraagstukken over hoogspanningsverbindingen. De gemeenten die lid zijn van het Platform willen met Het Rijk en netwerkbeheerder Tennet samenwerken aan oplossingen voor woningen nabij hoogspanningslijnen.

  Lees meer
 • Leerling De Peuzelaer wint posteractie

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeente Geertruidenberg organiseerde tijdens de week van de opvoeding een posteractie. Bijna 100 kinderen deden enthousiast mee. Uiteindelijk werd Ruud (5 jaar) van basisschool De Peuzelaer tot winnaar uitgeroepen.

  Lees meer
 • Gezond bewegen valt mee

  Op woensdagavond 24 oktober om 19.00 uur wordt in het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk een informatieavond gehouden over gezond bewegen voor alle 65-plussers uit Raamsdonk.

  Lees meer
 • Ik wil je zien

  Onder het motto ‘Ik wil je zien’ controleert de politie de komende maanden intensief op het juiste gebruik van fietsverlichting.

  Lees meer
 • Modder op de weg

  Het oogstseizoen is weer begonnen. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers. Maar ook een periode van kans op verkeersonveiligheid op de wegen rond boerderijen en akkers.

  Lees meer
 • Acquisitie plattegrond en afvalkalender

  Er komen weer een nieuwe plattegrond en een nieuwe afvalkalender aan. De acquisitie hiervoor is inmiddels begonnen.

  Als u ondernemer bent, kan het zijn dat u benaderd wordt door LokaalTotaal. Zij maakt in opdracht van de gemeente de nieuwe plattegrond en de afvalkalender.

 • Informatiebijeenkomst ”Centrum” Raamsdonksveer

  De gemeente organiseert op donderdag 18 oktober een informatiebijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum van Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • 30 Oktober bijeenkomst 'Duurzaam ondernemen'

  Op dinsdag 30 oktober organiseren ondernemersvereniging VOG, de gemeente Geertruidenberg en COS Brabant de bijeenkomst ‘Duurzaam ondernemen’. Doel hiervan is ondernemers te inspireren, van elkaar te laten leren om effectiever en daarmee winstgevender te ondernemen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden aan het riool

  In opdracht van de gemeente is het bedrijf RIOSONIC vandaag begonnen met het opzoeken van foute aansluitingen in de riolering. Het bedrijf is begonnen in de wijk ‘Achter de Hoeve’ in Raamsdonkveer.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Kerkplein Raamsdonk deze week klaar

  In de afgelopen periode zijn de werkzaamheden aan het Kerkplein in Raamsdonk goed opgeschoten. Er zijn paaltjes verwijderd en er is nieuwe beplanting aangebracht. Deze week (week 41) wordt het straatwerk aangepast. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het eind van deze week klaar zijn.

 • Wonen onder een hoogspanningslijn

  Het Platform Hoogspanning is een netwerk van gemeenten die zich inzetten voor inwoners die in de directe nabijheid van een hoogspanningslijn wonen. De gemeente Geertruidenberg maakt deel uit van dit Platform.

  Lees meer
 • Omgaan met honden

  Honden kunnen prima samengaan met kinderen, maar het kan ook fout gaan. Nog te vaak gebeurt het dat kinderen worden gebeten.

  Lees meer
 • Rondetafelgesprek

  Op dinsdag 9 oktober vindt om 20.00 uur een rondetafelgesprek plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Het thema van deze bijeenkomst is de Winkeltijdenverordening Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Jongeren op gezond gewicht

  Op zaterdag 15 september was het promo-team "Jongeren op gezond gewicht" aanwezig op de Veerse Dag.

  Lees meer
 • Vertrek gemeentesecretaris gemeente Geertruidenberg

  Na ruim zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente Geertruidenberg, gaat dhr. Ad van Oudheusden, een nieuwe uitdaging aan. Dhr. Van Oudheusden wordt met ingang van 1 december 2012 regiodirecteur bij de GGD Hart voor Brabant.
   

  Lees meer
 • Instructieavond verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven.

  Lees meer
 • Voordracht Mevr. Drs. W. van Hees voor burgemeesterspost

  De gemeenteraad heeft mevrouw Drs. Willemijn van Hees voorgedragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van Geertruidenberg. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering op maandag 1 oktober.

  Lees meer
 • Afscheidsreceptie burgemeester

  U hebt het waarschijnlijk al gehoord: De heer Matthieu Meijer stopt als burgemeester van Geertruidenberg. Hij heeft besloten om te gaan genieten van meer vrije tijd.

  Lees meer
 • Gemeentelijk archief toegankelijk

  Wethouder Van den Belt en een aantal medewerkers van de gemeente Geertruidenberg zijn op bezoek geweest bij het Regionaal Archief Tilburg.

  Lees meer
 • Geertruidenberg wint aanmoedigingsprijs Dataland

  DataLand verzamelt periodiek de vastgoedgegevens van 390 gemeenten. Deze gegevens worden door DataLand beoordeeld op actualiteit, juistheid en volledigheid. Wethouder Van den Belt ontving op 27 september een eervolle vermelding als snelste stijger in de ranglijst van gemeenten die hun rapporten kwalitatief goed en op regelmatige basis aanleveren. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van DataLand.

  Lees meer
 • Bijzondere openbare vergadering

  Op maandag 1 oktober om 21.00 uur vindt er in het gemeentehuis in Raamsdonksveer een bijzondere openbare vergadering plaats. Tijdens deze vergadering  wordt de eerste kandidaat aanbeveling voor het ambt van burgemeester van de gemeente Geertruidenberg bekendgemaakt.

 • Kermis Geertruidenberg

  De kermis in Geertruidenberg staat weer voor de deur. Van vrijdag 5 oktober tot en met dinsdag 9 oktober is het weer feesten geblazen op de Markt in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Warm in de winter

  Het regioloket ‘Steek energie in je huis’ informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik en verbetering van het wooncomfort. Nu de winter voor de deur staat, is het verstandig om de mogelijkheden op een rij te zetten.

  Lees meer
 • Week van de opvoeding

  De week van 1 tot en met 8 oktober is de landelijk week van de opvoeding. Tijdens deze week wordt op een positieve manier aandacht gegeven aan opvoeden en opgroeien. Het thema is ‘Luister ’s naar me’.

  Lees meer
 • Geluidsscherm Rijksweg A59

  Vanaf 27 september starten de voorbereidingen voor de aanleg van het geluidsscherm langs de Rijksweg A59 ter hoogte van Raamsdonk. Daarna krijgt het speelveldje aan de Regentenstraat in Raamsdonk een opknapbeurt.

  Lees meer
 • Telefonische bereikbaarheid gemeente

  Het 6-cijferige centrale telefoonnummer van de gemeente,14 0162,  wordt op dinsdag 25 september overgezet naar een ander telefoonplatform. In principe hebben deze werkzaamheden geen invloed op de bereikbaarheid van het 14 0162-nummer. Mocht u toch hinder ondervinden en het klantcontactcentrum niet kunnen bereiken, dan kunt u ons ook bereiken via 0162-579 579.
   

  Lees meer
 • Blijf cool als het heet wordt!

  De brandweer in de gemeente Geertruidenberg (post Raamsdonksveer en Geertruidenberg) zoekt versterking. Mannen én vrouwen zijn van harte welkom als vrijwilliger bij het korps. Treed toe tot die wereld, leer het vak van brand bestrijden en hulpverlenen en zet je in voor je eigen samenleving.

  Lees meer
 • Digitale nieuwsbrief een succes!

  De eerste digitale nieuwsbrieven zijn verstuurd. Ruim 1700 mensen hebben de afgelopen twee weken de nieuwsbrief in hun mailbox ontvangen.

  Lees meer
 • Vrijwilligersdag

  Op woensdagmiddag 26 september gaan medewerkers van de gemeente Geertruidenberg verschillende organisaties in onze gemeente ondersteunen als vrijwilliger.

  Lees meer
 • Schilderwerken van Erica Nass

  Tot en met 1 maart 2013 zijn er op diverse plaatsen in de gangen van het gemeentehuis schilderwerken van kunstenares Erica Nass te bewonderen.

  Lees meer
 • Werken op afspraak

  Bij de gemeente Geertruidenberg staat de klant centraal. Daarom is het nu mogelijk om op afspraak te werken. Het werken op afspraak geldt voor vergunningen. Op deze manier kunt u sneller en beter geholpen worden.

  Lees meer
 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  verkiezingenOp 12 september vonden de Tweede Kamerverkiezingen der Staten Generaal plaats. De uitslag van deze verkiezingen voor de gemeente Geertruidenberg vindt u hieronder.

  Lees meer
 • Workshop “Omgaan met hangjongeren”

  In iedere gemeente zijn hangjongeren te vinden. Inwoners geven weleens aan overlast te hebben van hangjongeren.

  Lees meer
 • Uitnodiging iDOP-actieplan

  Bureau BRO heeft op 9 mei de uitkomsten van het iDOP-traject aan de inwoners en de gemeente gepresenteerd.

  Lees meer
 • Herinrichting Markt/Venestraat

  De voorbereidingen voor de herinrichting/onderhoud van de Venestraat en Markt in Geertruidenberg zijn afgerond. Het werk wordt uitgevoerd door Gebr. Voets uit Rosmalen. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in het werken met natuursteen.

  Lees meer
 • Controle basisgegevens

  De gemeente beschikt over basisgegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Deze gegevens vallen onder de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

  Lees meer
 • Amerstreek-gemeenten onderzoeken samenwerking

  De drie colleges van de zogeheten Amerstreek-gemeenten – Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout – onderzoeken de mogelijkheden tot samenwerking tussen de drie gemeenten. De drie colleges hebben hierover op dinsdag 11 september 2012 een voorgenomen besluit genomen.

  Lees meer
 • Gezond gewicht op Veerse Dag

  Het promo-team “Jongeren op gezond gewicht” is zaterdag 15 september aanwezig op de Veerse Dag. Vanuit de kraam van “Van Beek & Bloemsaat, Centrum voor Fysiotherapie en Beweging” aan de Haven, moedigt het team jongeren aan om in beweging te komen.

  Lees meer
 • Ouders geïnformeerd over zaak Fijnaart

  Woensdag 5 september is in de gemeente Moerdijk een 21-jarige man opgepakt op verdenking van ontucht met twee meisjes van destijds 11 en 12 jaar oud. Eerder deze week werd van beide zaken aangifte gedaan door de ouders. De zaak werd in de media in verband gebracht met een basisschool in Raamsdonksveer, waar de verdachte (vrijwilligers)werk zou verrichten.

  Lees meer
 • Startsein natuurbeleving Biesboschregio

  Woensdag 29 augustus vond in de Overdiepse Polder de officiële aftrap plaats van het natuurbelevingsprogramma Wijde Biesbosch Zuid.

  Lees meer
 • Dienstverlening stappen vooruit!

  U heeft waarschijnlijk regelmatig contact met de gemeente. Dit kan telefonisch, persoonlijk aan de balie, maar ook via internet. Steeds meer inwoners geven er de voorkeur aan om zaken volledig digitaal te regelen. Ook dat kan! Wij doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onlangs hebben wij een aantal stappen vooruit gemaakt.

  Lees meer
 • Informatie subsidie monumentenzorg

  Tijdens de open monumentendag op zaterdag 8 september vindt u een informatiestand in cultureel Centrum ‘De Schattelijn” in Geertruidenberg. U kunt hier van 10.00 tot 14.30 uur terecht voor informatie over subsidiemogelijkheden voor monumenten(zorg).

  Lees meer
 • Installatie seniorenraad

  Woensdag 29 augustus installeerde wethouder Albert Smit de Seniorenraad van de gemeente Geertruidenberg. Deze raad adviseert het college van B&W over Ouderenbeleid en -participatie.

  Lees meer
 • Snoeien populieren oosterhoutseweg

  Maandag 3 september is begonnen met het snoeien van de populieren aan de westzijde van de Oosterhoutseweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 9.00 en 16.00 uur en duren waarschijnlijk vijf werkdagen.

  Lees meer
 • Verrassingsacties hinderlijk parkeren rondom basisscholen

  Het parkeergedrag rondom basisscholen binnen onze gemeente levert in de “schoolspitsperiodes” vaak problemen op. Hinderlijk parkeergedrag, vaak veroorzaakt door ouders, zorgt voor verkeersonveilige situaties voor kinderen! Daarom gaat de gemeente Geertruidenberg in samenwerking met het Politieteam Geertruidenberg/Drimmelen en de basisscholen de parkeeroverlast rondom scholen aanpakken.

  Lees meer
 • Actuele informatie rond tijdelijke sluiting Het Schrijverke en De Biekorf

  De werkzaamheden aan de plafonds van de lokalen in de basisscholen vorderen goed. Dit betekent dat de kinderen, zoals verwacht, op dinsdag 4 september weer gewoon naar school kunnen gaan (update 01-09-2012).

  Lees meer
 • Sluiting Gemeentewinkel

  De Gemeentewinkel is op 26 september 's middags en 's avonds gesloten in verband met de vrijwilligersdag.

  Lees meer
 • Modder op de weg

  Binnenkort start het oogstseizoen weer. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers.

  Lees meer
 • Servicepunt Raamsdonk sluit haar deuren

  Twee jaar geleden werd het servicepunt Raamsdonk in de Leohoeve geopend. Het afgelopen jaar nam de belangstelling voor het servicepunt helaas steeds verder af.

  Lees meer
 • Vacature klantmanager

  Momenteel hebben wij een vacature voor klantmanager. Meer informatie vindt u in de vacaturetekst/functiebeschrijving.

 • Let op: Misleidende advertentieverkopers voor de gemeentegids!!

   De gemeente heeft diverse meldingen ontvangen van bedrijven die zijn benaderd door malafide advertentieverkopers.

  Lees meer
 • Laagvliegende helikopters en propellervliegtuigen

  Vliegbasis Gilze-Rijen is maandag 20 augustus begonnen met het jaarlijkse avondvliegprogramma.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden A27/Keizersveerse brug geopend

  Rijkswaterstaat voert van vrijdag 24 tot maandag 27 augustus en van vrijdag 31 augustus tot maandag 3 september, elke keer van 21.00 tot 06.00 uur, asfalteringswerkzaamheden uit aan de A27.

  Lees meer
 • Werkzaamheden A27, week en weekendafsluitingen knooppunt Hooipolder

  Er zijn weekendafsluitingen gepland op 17-20 aug, 24-27 aug en  31 aug-3 sept tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem richting Utrecht:

  Lees meer
 • Fietspaden Maasdijk

  Tijdens de zomervakantie zijn de fietspaden rondom het Dongemond College in de richtingen Hank en Made geoptimaliseerd. Er ligt nu een volwaardig fietspad en op drie plaatsen zijn de verkeerslichten vervangen.

  Lees meer
 • Pomp in de Vest tegen blauwalg

  Er zit blauwalg in de Vest. Daarom is dinsdag 14 augustus een pomp in de Vest geplaatst.

  Lees meer
 • Toegangswegen Dombosch klaar voor de toekomst

  10 Augustus, aan het eind van de dag, is het kruispunt Maasdijk-Zalmweg-Essenboom weer volledig open voor het verkeer. 

  Lees meer
 • Herbestraten Venestraat en Markt

  In oktober (na de kermis) wordt gestart met de herbestrating van de Venestraat en de Markt in Geertruidenberg. De werkzaamheden zijn naar verwachting in december klaar.

  Lees meer
 • Opening molen d’Onvermoeide

  Op zaterdag 1 september is de officiële opening van de gerestaureerde molen d’Onvermoeide in Raamsdonksveer. Daarom organiseert stichting Veers Erfgoed een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud.

  Lees meer
 • Presentatie conceptplan Donge-Oevers

  Op dinsdag 14 augustus om 19.30 uur presenteert de gemeente in samenwerking met Bureau Buiten het conceptplan Donge-Oevers. De presentatie is in het gemeentehuis in Raamsdonkveer.

  Lees meer
 • Vergadering Programmaraad

  Op 21 augustus vergadert de Programmaraad in het gemeentehuis in Oosterhout, Slotjesveld 1 (zijingang). De vergadering begint om 19.30 uur.

  Lees meer
 • Stempas in de brievenbus

  Op 12 september 2012 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Kiezers krijgen de stempas rond 18 augustus in de brievenbus.

  Lees meer
 • Weekendafsluitingen knooppunt Hooipolder

  Rijkswaterstaat voert asfalteringswerkzaamheden uit aan de A27 op de volgende dagen:

  Lees meer
 • Fietstocht SWOG 7 augustus

  Op dinsdag 7 augustus 2012 staat er weer een nieuwe fietstocht gepland van de SWOG. Start: Groentehandelaar Dank in Raamsdonksveer, vertrek 10.00 uur.

  Lees meer
 • Veranderingen in de bijstand voor gezinnen. Hoe zit dat?

  Het kan zijn dat u recht heeft op een bijstandsuitkering maar deze uitkering niet heeft aangevraagd. U deed dat omdat u door de huishoudtoets in de Wet werk en bijstand (WWB) dacht geen uitkering te krijgen. De huishoudtoets is afgeschaft en daarom kunt u wellicht alsnog een bijstandsuitkering krijgen. Hieronder leest u wat er is veranderd en wat u moet doen.

  Lees meer
 • Tips voor een frisse GFT-bak

  Een GFT-bak kan erg stinken, vooral in de zomer. Soms komen er vliegjes of zelfs maden (larven van vliegen) uit. U kunt dit grotendeels voorkomen door op het volgende te letten:

  Lees meer
 • Inzameling oud papier

  • Raamsdonksveer : 31 augustus
  • Raamsdonk en Geertruidenberg : 24 augustus
  Lees meer
 • Landelijke registratie gehandicaptenparkeerkaarten

  Vanaf 1 augustus 2012 registreren wij alle uitgegeven gehandicaptenparkeerkaarten in het nationaal parkeerregister (NPR) van de RDW. Het doel van deze landelijke registratie is misbruik en diefstal van de gehandicaptenparkeerkaart te voorkomen.

  Lees meer
 • Blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg

  Waterschap Brabantse Delta constateert blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg. Blauwalgen zijn bacteriën die giftige stoffen afscheiden. Mensen en dieren kunnen jeuk krijgen bij contact met het water. Ook kunnen buikkrampen ontstaan wanneer zij het water binnenkrijgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden.

  Lees meer
 • Filmopnames JONG in De Biesbosch en omgeving

  Mogelijk lichte overlast tussen 25 juli en 25 augustus

  Lees meer
 • Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!!

  Op korte termijn beginnen wij met de verzending van een digitale nieuwsbrief.

  Lees meer
 • Flyeractie veilig wonen

  Op woensdag 4 juli hebben de politie en de gemeente een flyeractie gehouden in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Er zijn 2 flyers verspreid: 1 met tips om auto- en woninginbraken te voorkomen en 1 met de vakantiekaart.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Maasdijk

  Van maandag 16 juli tot 17 augustus wordt het fietspad parallel aan de Maasdijk, tussen de Collegeweg en de Bergsebrug, gereconstrueerd.

  Lees meer
 • Afsluiting kruispunt Maasdijk-Zalmweg-Essenboom

  Vanaf maandag 16 juli tot en met vrijdag 10 augustus is het kruispunt Maasdijk-Zalmweg-Essenboom volledig afgesloten voor verkeer.

  Lees meer
 • Extra raadsvergadering

  Op donderdag 12 juli 2012, om 20.30 uur vindt een extra raadsvergadering plaats in het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Bezoekers geven de medewerkers van de Gemeentewinkel een ruime 8

  In onze Gemeentewinkel kunt u terecht voor onder andere een paspoort, een Wmo-voorziening, een bijstandsuitkering en een Wabo-vergunning. In mei 2012 hebben wij aan onze bezoekers gevraagd wat zij van de dienstverlening vinden.

  Lees meer
 • Geertruidenberg voldoet aan de kwaliteitseisen persoonsgegevens

  Een belangrijke kerntaak van de gemeente is het beheren van de persoonsgegevens van de inwoners.

  Lees meer
 • Ombouw dierenweide naar hertenkamp

  Veel inwoners van de gemeente Geertruidenberg bezoeken regelmatig met hun (klein)kinderen de dierenweide bij molen d’Onvermoeide in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Bijna alle ondergrondse containers al geplaatst

  Deze week worden de laatste ondergrondse containers al geplaatst.

  Lees meer
 • Waterschap en gemeenten sluiten afvalwaterakkoord

  Op vrijdag 29 juni ondertekenden wethouder Verschuren van de gemeente Geertruidenberg, wethouder Stoop van de gemeente Drimmelen en de heer Van der Kallen, dagelijks bestuurslid van waterschap Brabantse Delta een afvalwaterakkoord. Het afvalwaterakkoord voorziet in een verregaande samenwerking tussen de drie partijen om te komen tot een doelmatige afvalwaterketen in deze gemeenten. Met het afvalwaterakkoord geven waterschap en de gemeenten invulling aan de steeds intensievere samenwerking op het gebied van water in West- en Midden-Brabant.

  Lees meer
 • Aanpak parkeeroverlast

  Op veel verjaardagsfeestjes is ‘parkeren’ een terugkomend gespreksonderwerp. Bijna iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat zijn nu precies de regels rondom het parkeren van auto’s in woonwijken?

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme en recreatie

  In de zomermaanden zijn er weer leuke dingen te doen in de gemeente.

  Lees meer
 • De politie zoekt vrijwilligers

  De politie is op zoek naar een gastvrouw of gastheer, die bezoekers van het politiebureau in Geertruidenberg te woord kan staan.

  Lees meer
 • Individuele gehandicaptenparkeerplaats

  Als inwoner van de gemeente Geertruidenberg kunt u onder bepaalde voorwaarden een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen.

  Lees meer
 • Woensdag 27 juni start plaatsing ondergrondse containers voor glas, textiel en kunststof

   De gemeenteraad heeft besloten glas, textiel en kunststof via ondergrondse containers in te zamelen.

  Lees meer
 • Bloeiende bermen door ecologisch maaibeleid

  Dit voorjaar is de gemeente Geertruidenberg begonnen met de uitvoering van het raadsbesluit ”Ecologisch maaibeleid” van juni 2011. Door minder vaak te maaien én een andere aanpak komen er minder grassen en meer bloeiende kruiden in de bermen te staan. Ook insecten en andere kleine dieren zoals kikkers profiteren van de nieuwe aanpak.

  Lees meer
 • Subsidieregeling zonnepanelen

  Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bereidt momenteel een subsidieregeling voor om particulieren te stimuleren duurzame elektriciteit te produceren met zonnepanelen (zon-PV).

  Lees meer
 • Conclusies Integrale Veiligheidsmonitor 2011 Geertruidenberg

  Inwoners van de gemeente Geertruidenberg voelen zich relatief veilig in hun buurt. Dit is één van de conclusies uit de Integrale Veiligheidsmonitor die in 2011 is gehouden in de gemeente. Dit geldt overigens ook voor vergelijkbare gemeenten in de regio.

  Lees meer
 • Behandeling Kadernota op zaterdag 23 juni.

  Op zaterdag 23 juni wordt de Kadernota behandeld in een openbare raadsvergadering.

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonksveer

  De kermis in Raamdsonksveer staat weer voor de deur. Van vrijdag 22 juni tot en met  dinsdag 26 juni is het weer feesten geblazen bij de grootste kermis van onze gemeente.

  Lees meer
 • Ronde Tafelgesprek: Themabijeenkomst Donge-oevers

  Dinsdagavond 12 juni om 20.00 uur vindt in de raadszaal van het gemeentehuis het Rondetafelgesprek met als thema Donge-oevers plaats.

  Lees meer
 • Paspoort of rijbewijs kwijt?

  Inwoners waarvan de Nederlandse Identiteitskaart, het paspoort of het rijbewijs gestolen of vermist is, kunnen de aangifte van deze vermissing direct bij de gemeente doorgeven.

  Lees meer
 • Nieuwe werkwijze Wmo

  Vanaf 1 juni 2012 verandert de werkwijze voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Keken wij eerst nog of u recht had op een bepaalde Wmo-voorziening, voortaan proberen wij te achterhalen waarom u precies een beroep doet op de Wmo. Is de gewenste voorziening echt nodig of zijn er ook andere oplossingen waarmee u beter geholpen bent. Om tot oplossingen te komen, gaat de Wm- consulent voortaan een uitgebreid gesprek met u aan. Een gesprek thuis aan de keukentafel.

  Lees meer
 • 5 jarig jubileum Kunstroute

  De Stichting Kunstroute Geertruidenberg (SKG) organiseert dit jaar voor de vijfde keer de kunstroute in onze gemeente.

  Lees meer
 • Gratis excursie Overdiepse Polder

  In april organiseerde Waterschap Brabantse Delta excursies in de Overdiepse Polder in Waspik.

  Lees meer
 • Buurtfeesten, tijdens het EK voetbal

  Het Europees Kampioenschap voetbal staat weer voor de deur. Dé tijd voor buurtfeesten en evenementen. Om het EK veilig en vlekkeloos te laten verlopen hebben politie Midden- en West-Brabant en de gemeente Geertruidenberg afspraken gemaakt.

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonk

  De kermis in Raamsdonk staat weer voor de deur! Dit jaar begint deze kermis op zaterdag 2 juni en eindigt hij op dinsdag 5 juni. Het is een heel leuke en gezellige kermis, die staat opgesteld aan De Oude Melkhaven.

  Lees meer
 • Participatie schoolgaande kinderen geregeld in verordening

  Schoolgaande kinderen mogen in hun kansen en mogelijkheden tot ontwikkeling niet worden belemmerd door de slechte financiële positie van hun ouders. Om dit goed te regelen heeft de gemeente Geertruidenberg de verordening ‘Participatie schoolgaande kinderen Wet werk en bijstand 2012’ opgesteld.

  Lees meer
 • EK-voetbal: risico op mazelen!

  Gaat u komende zomer naar het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in Polen en Oekraïne? De GGD West-Brabant adviseert voetbalfans zich te laten vaccineren tegen de mazelen. In het westen van Oekraïne tegen de Poolse grens heerst namelijk een mazelenepidemie.

  Lees meer
 • Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!

  Een steeds groter deel van de bevolking is gewend om zaken digitaal te regelen en informatie digitaal te ontvangen. Als gemeente willen we bij deze ontwikkeling aansluiten. Daarom starten we binnenkort met een digitale nieuwsbrief.

  Lees meer
 • Vrijwilligersmiddag 2012

  Ieder jaar organiseert de gemeente Geertruidenberg een teammiddag voor het personeel. Ook dit jaar staat de personeelsmiddag in het teken van vrijwilligerswerk. Wij hopen dat uw organisatie / vereniging met ons wil meedenken om invulling te geven aan deze middag. Misschien kunt u extra handen gebruik bij een klus? Het thema is 'Voor Elkaar'.

  Lees meer
 • Meld u aan bij Burgernet!

  Wilt u meer informatie over Burgernet, of ondervindt u problemen bij het aanmelden? Wij helpen u graag!

  Lees meer
 • Militaire oefening

  Binnen de gemeente vindt op 24 mei een militaire oefening plaats.

  Lees meer
 • Regio West-Brabant onderzoekt voedselverspilling

  Jaarlijks gooien we grote hoeveelheden voedsel weg. De regio West-Brabant neemt deel aan een landelijke campagne om huishoudens bewust te maken van hun weggooigedrag.

  Lees meer
 • Oproep voordrachten Cultuurprijs, Ondernemersprijs en Vrijwilligersprijs

  De gemeente Geertruidenberg roept inwoners op om kandidaten voor te dragen voor de Cultuurprijs, Ondernemersprijs en Vrijwilligersprijs.

  Lees meer
 • Oorkonde van Verdienste voor mevrouw C.M. van Disseldorp-Schellekens

  Afgelopen dinsdag 15 mei ontving mevrouw C.M. van Disseldorp-Schellekens namens het gemeentebestuur een Oorkonde van Verdienste.

  Lees meer
 • Buurtfeesten, tijdens het EK voetbal

  Het Europees Kampioenschap voetbal staat weer voor de deur. Dé tijd voor buurtfeesten en evenementen. Om het EK veilig en vlekkeloos te laten verlopen hebben politie Midden- en West-Brabant en de gemeente Geertruidenberg afspraken gemaakt.

  Lees meer
 • Wijziging inzameling GFT-afval

  De inzameling van GFT-afval vervalt op maandag 28 mei (tweede pinksterdag). Deze inzameling vindt plaats op zaterdag 26 mei

  Lees meer
 • Omgevingsloket buiten gebruik

  Het omgevingsloket is niet beschikbaar in de nacht van 11 op 12 mei a.s tussen 24.00 uur en 01.00 uur. 
   

 • Uw mening telt

  De komende weken wordt in de Gemeentewinkel een onderzoekje uitgevoerd naar de gemeentelijke dienstverlening.

  Lees meer
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Op vrijdag 27 april 2012 vond de Lintjesregen plaats. Bij deze “Algemene Gelegenheid” zijn er 8 inwoners (zeven dames en één heer) van onze gemeente met een Koninklijke Onderscheiding geëerd.

  Lees meer
 • Levertijd reisdocumenten

  De levertijd van paspoorten en identiteitskaarten is op dit moment afhankelijk van de landelijke vraag en de productiecapaciteit van de leverancier. Dit heeft te maken met het per 26 juni 2012 vervallen van de kindbijschrijving(en) op paspoorten.

  Lees meer
 • Weekendafsluiting kruising Maasdijk/Collegeweg/Vondellaan

  Van vrijdag 11 mei 19.00 uur tot maandag 14 mei 05.00 uur is het kruispunt Maasdijk/Zalmweg/Essenboom afgesloten. Het doorgaande verkeer richting A27 en de kernen Raamsdonksveer/Geertruidenberg wordt omgeleid via omleidingsroutes.

  Lees meer
 • Herstelwerkzaamheden Schoutenlaan

  Van 1 tot 18 mei 2012 is de Schoutenlaan in Geertruidenberg afgesloten voor doorgaand verkeer.

  Lees meer
 • Seniorenraad Geertruidenberg

  In 2011 heeft de gemeenteraad de Verordening Seniorenraad Geertruidenberg vastgesteld.

  Lees meer
 • Bewonersavonden uitvoering iDOP’s

  In 2011 zijn de integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP's) voor Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer opgesteld.

  Lees meer
 • Werkzaamheden kruising Maasdijk/Collegeweg/Vondellaan

  Vrijdag 4 mei is in verband met werkzaamheden aan de kruising Maasdijk/Collegeweg/Vondellaan alleen verkeer mogelijk vanaf Geertruidenberg richting A27.

  Lees meer
 • Reizen met kinderen

  Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

  Lees meer
 • 7 Mei inloopavond over Kerkplein Raamsdonk

  Op maandag 7 mei 2012 organiseert de gemeente een inloopavond over de (groen)inrichting van het Kerkplein. Op deze avond kunnen de aanwezigen het plan bekijken. Wethouder Verschuren is samen met enkele medewerkers aanwezig om vragen over het plan te beantwoorden.

  Lees meer
 • 8 Koninklijke onderscheidingen

  Dit jaar zijn bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) 8 inwoners uit onze gemeente gedecoreerd. Zij ontvingen de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester M.J.A. Meijer. De acht gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Lambertuskerk in Raamsdonk.

  Lees meer
 • Onderhoudswerkzaamheden omgevingsloket

  Het omgevingsloket is niet beschikbaar in de nacht van 1 op 2 mei a.s. tussen 24.00 en 01.00 uur. Dit in verband met onderhoudswerkzaamheden.

 • Fiets kwijt?

  Als u uw fiets kwijt bent en u heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie MWB, kunt u op woensdag 3 mei van 13.00 tot 15.00 uur langskomen bij de gemeentewerf aan de Julianalaan 103 in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Nieuwe invulling speeltuintje Loddersweer en Smalweer

  Een aantal weken geleden hebben wij gevraagd om ideeën voor een mogelijke nieuwe invulling van de speelterreintjes aan de Smalweer en Loddersweer. Wij hebben hier verschillende reacties op ontvangen.

  Lees meer
 • Vooraankondiging presentatie iDOP´s

  Eind maart 2012 heeft de gemeenteraad de integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP´s) vastgesteld.

  Lees meer
 • Dodenherdenking 4 mei

  Rectificatie 

  De herdenkingsdienst in Raamsdonksveer vindt op 4 mei om 18.30 uur plaats in de Nederlands Hervormde Kerk, Emmastraat 13.

 • Wijziging inzameling afval

  Op maandag 30 april, Koninginnedag, wordt er geen GFT-afval ingezameld. De vervangende route vindt plaats op zaterdag 28 april.

 • Verkeersdrukte Maasdijk

  Op bedrijventerrein Dombosch is het revitaliseringsproject Kwaliteitsimpuls Dombosch in uitvoering. Eén van de onderdelen is de vervanging van de verkeerslichten op de Maasdijk.

  Lees meer
 • Dodenherdenking 4 mei

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden

  In verband met de komende feestdagen is het gemeentehuis op de volgende data gesloten:

  Lees meer
 • Werkzaamheden Maasdijk

  Momenteel worden de verkeerslichten (Steurweg/Maasdijk en Vondellaan/Collegeweg/Maasdijk) in Raamsdonksveer vervangen. Meer informatie: ondernemer > ondernemersloket > projecten > Revitalisering Dombosch. Hier vindt u de planning van de werkzaamheden van week tot week.

  Lees meer
 • Bijzondere verhuur

  In de wijk Sandoel heeft Thuisvester een hoekwoning in de verhuur. Deze woning aan de Laurierstraat 1 is bijzonder geschikt voor mensen met een beperking; op de begane grond vindt u een extra slaapkamer en badkamer.

  Lees meer
 • Diefstal putdeksels op industrietterrein Dombosch

  De afgelopen week is op industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer een aantal putdeksels van de riolering gestolen. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties.

  Lees meer
 • Wijkagenten twitteren

  Sinds kort twitteren wijkagenten Kim Wauben, Geeske de Meulder en Mirjam Verhoef over activiteiten en gebeurtenissen in hun werkgebieden Raamsdonk, Raamsdonksveer, Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Aanleg bushalte

  Vanaf maandag 16 april wordt gestart met de aanleg van de nieuwe bushalte aan de Oude Stadsweg in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Maatschappelijk ondernemersschap en Duurzaamheid

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid staan hoog op de agenda's van bedrijven en overheid.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Kasteellaan

  In week 15 vinden diverse werkzaamheden plaats aan de Kasteellaan:

  Lees meer
 • 17 April Dementiecafé in Het Hoge Veer

  Dinsdag 17 april wordt een dementiecafé gehouden voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg. Het thema van dit voorjaar is respijtzorg, ofwel vervangende zorg. Zorg die de mantelzorger lucht biedt.

  Lees meer
 • Digitaal indienen omgevingsvergunning

  Als u uw omgevingsvergunning digitaal wilt indienen via www.omgevingsloket.nl, ondervindt u mogelijk problemen bij het uploaden van bijlagen bij uw aanvraag. Dit kan worden veroorzaakt door het gebruik van spaties in de bestandsnaam. Bij de nieuwe versie van het omgevingsloket is dit niet meer toegestaan.

 • Open dagen Overdiepse Polder

  Op 13 en 14 april houdt het waterschap gratis excursies in de Overdiepse Polder. U kunt zich hiervoor aanmelden via: www.brabantsedelta.nl

 • Vergadering Programmaraad

  Op 10 april vergadert de Programmaraad in het praathuis van het gemeentehuis in Made, Park 1. De vergadering begint om 19.30 uur. Onder andere de volgende onderwerpen worden besproken: Uitspraak Raad van State, Tv-radioadvies 2012-2013.

 • Wijziging inzameling restafval

  In verband met Pasen wordt het restafval (grijze container) ingezameld op zaterdag 7 april in plaats van maandag 9 april.

 • Bezoek Landelijke VVD

  Ondanks een drukke periode zag een kleine delegatie van de VVD gelegenheid om Geertruidenberg met een bezoek te vereren. De heer Stef Blok, fractievoorzitter, werd vergezeld door Malik Azmani, lid van de tweede kamer en twee beleidmedewerkers.

  Lees meer
 • Instructieavonden verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven.

  Lees meer
 • Meld uw klacht

  Tijdens de opschoondag in maart is de natuur in de omgeving weer grondig aangepakt en schoongemaakt.

  Lees meer
 • Opheffen speelterreintjes Smalweer en Loddersweer

  Aan de Smalweer en de Loddersweer liggen twee speelterreintjes die om verschillende redenen niet langer ideaal zijn om op te spelen. Daarom worden beide terreintjes opgeheven. Het houten speeltoestel aan de Smalweer is aan het einde van zijn levensduur. De ondergrond bij de Loddersweer houdt na regen teveel water vast waardoor het terrein drassig wordt.

  Lees meer
 • Voorkom diefstal

  Elke twee minuten breekt een dief een auto open. En een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen in uw huis te komen. Misschien is het u of iemand uit uw omgeving wel eens overkomen? De volgende tips helpen u een auto- of woninginbraak te voorkomen:

  Lees meer
 • Onthulling Biesbosch gebiedsborden langs A27

  Op 2 april onthullen wethouders Wim de Jong van gemeente Werkendam en Lida Verschuren van gemeente Geertruidenberg, de gebiedsborden ‘Biesbosch’ langs de A27. Deze borden wijzen mensen op de snelweg op het unieke landschap.

  Lees meer
 • Reclamefolder bouwmarkt niet van gemeente afkomstig

  Onlangs ontving u wellicht een reclamefolder in de brievenbus van een bekende bouwmarkt. In de folder wordt de suggestie gewekt dat deze afkomstig is van de gemeente. Dit is echter niet het geval.

 • Nieuwsbrief A27

  Het projectteam A27 van Rijkswaterstaat wil de inwoners van de gemeenten langs de A27 op de hoogte houden van de plannen rond de A27.

  Lees meer
 • Vergadering Programmaraad

  Op 10 april vergadert de Programmaraad in het praathuis van het gemeentehuis in Made, Park 1.

  Lees meer
 • Bavoproject Geertruidenberg

  Voor de veertiende keer nemen circa 255 leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg van 26 maart t/m 19 april deel aan het project Van basisschool naar voortgezet onderwijs (Bavo-project).

  Lees meer
 • 10 April instructieavond verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij verkeersregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en truckruns.

  Lees meer
 • Kinderbijschrijving paspoort vervalt op 26 juni

  Met ingang van dinsdag 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van alle kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen.

  Lees meer
 • Kledinginzameling

  Op dinsdag 27 maart wordt er huis-aan-huis textiel opgehaald. Hiervoor ontvangt u een speciale kledingzak van KledingInzameling Nederland (KIN).

  Lees meer
 • Omgevingsloket buiten gebruik

  Van zaterdag 31 maart 00.00 tot 24.00 uur is het omgevingsloket online, www.omgevingsloket.nl, niet bereikbaar. U kunt dan geen omgevingsvergunning aanvragen. 

 • Meld uw klacht

  Tijdens de opschoondag van 10 maart is de natuur in de omgeving weer grondig aangepakt en schoongemaakt. Nu is het natuurlijk de bedoeling dat dit zo blijft.

  Lees meer
 • Leefbaarheid in de stad Geertruidenberg, wat vindt u?

  Woont u in Geertruidenberg? Voelt u zich betrokken bij wat er in uw buurt gebeurt? En heeft u ideeën voor verbetering van uw leefomgeving? Dan is het Bergsch klankbord op zoek naar u!

  Lees meer
 • Trek de stekker uit hoge eindafrekening

  Bij veel huishoudens valt binnenkort weer de onvermijdelijke eindafrekening van de energiemaatschappij op de deurmat. Bent u benieuwd wat u bespaart heeft of wilt u het u het bedrag onder aan de streep eigenlijk liever niet weten?

  Lees meer
 • Succesvolle opschoondag

  Zaterdag 10 maart was de landelijke opschoondag. Inwoners van onze gemeente hebben hier hun steentje aan bijgedragen. Met grijpers en vuilniszakken hebben inwoners De Zandput en de Donge-oevers vrijgemaakt van zwerfafval.

  Lees meer
 • Profielschets vacature burgemeester overhandigd aan Wim van de Donk

  Op maandagavond 12 maart heeft commissaris van de Koningin Wim van de Donk de profielschets voor de nieuwe burgemeester ontvangen uit handen van Jan van Brummelen. De profielschets is op 1 maart door de gemeenteraad vastgesteld.

  Lees meer
 • 19 Maart informatie-avond ontwerp-welstandsnota

  Op 19 maart om 19.30 uur wordt in het gemeentehuis in Raamsdonksveer een informatieavond gehouden over de ontwerp-welstandsnota.

  Lees meer
 • Indrinkende jeugd

  Op vrijdagavond 2 maart hebben de politie en medewerkers van de gemeente Geertruidenberg een actie uitgevoerd naar indrinkende jeugd.

  Lees meer
 • Reconstructie Kasteellaan

  Vanaf 12 maart start het project Reconstructie Kasteellaan.

  Lees meer
 • Project 'Kwaliteitsimpuls Dombosch' van start

  Wethouders Lida Verschuren en Albert Smit hebben op 1 maart het startsignaal gegeven voor de uitvoering van het project ‘Kwaliteitsimpuls Dombosch’. Onder toeziend oog van de aanwezigen ondernemers bediende Lida Verschuren de kraan en maakte een eerste geul voor de aanleg van het fietspad aan de Ramgatseweg op bedrijventerrein Dombosch.

  Lees meer
 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2012

  De aanslag gemeentelijke belastingen voor het jaar 2012 is deze week verzonden. Dit is ook uw WOZ-beschikking voor 2012. U ontvangt hiervoor geen aparte beschikking. 

  Lees meer
 • Geluidshinder van buren

  Geluidshinder van buren is één van de grootste ergernissen. Het is heel vervelend als uw buren zoveel geluid produceren dat u hierdoor niet meer prettig kunt wonen.

  Lees meer
 • Help de natuur een handje

  Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de gemeente Geertruidenberg een zwerfafvaldag.

  Lees meer
 • Voortgang integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP’s)

  In 2011 is hard gewerkt om voor de 3 kernen binnen de gemeente Geertruidenberg een integraal dorpsontwikkelingsplan op te stellen.

  Lees meer
 • Kerstbomenloterij

  In januari zijn de lotnummers bekendgemaakt van de kerstboomversnippering. Een aantal prijzen is nog niet afgehaald.

  Lees meer
 • Spelregels voor een gezellig en alchoholvrij carnaval

  De gemeente Geertruidenberg en de horeca-ondernemers willen jongeren tijdens carnaval een prettige en veilige omgeving bieden.

  Lees meer
 • Ondernemersplannen herbestemming Fort Lunette

  Voor het toekomstig gebruik van Fort Lunette wordt onderzocht of het gebruik versterkt kan worden op toeristisch, recreatief, cultuurhistorisch en economisch gebied.

  Lees meer
 • Raadsonderzoek WSG: Onderzoekscommissie van start

  In de vergadering van 26 januari stelde de gemeenteraad van Geertruidenberg een commissie in om op basis van artikel 155a van de gemeentewet onderzoek (in de volksmond: een raadsenquête)  te verrichten.

  Lees meer
 • Actieve kennismaking tussen school en sport(vereniging)!

  Op 20 februari  aanstaande start voor de leerlingen van de deelnemende basisscholen aan het NSA-project 'Sportieve School' in de gemeente Geertruidenberg,

  Lees meer
 • Wilt u ook een lagere energierekening?

  Het afgelopen jaar hebben wij deelgenomen aan het project ‘Steek energie in je huis’. Speciaal voor dit project is een informatieloket opgericht. Daar kunnen inwoners terecht met vragen over maatregelen die de woning energiezuiniger kunnen maken. 

  Lees meer
 • Stop de Carnavalskraker!

  Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsvakantie? Zorg er dan voor dat uw woning goed is afgesloten.

  Lees meer
 • Openingstijden Gemeentewinkel

  Tijdens Carnaval zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast. Het gemeentehuis is geopend op de volgende data:

  Lees meer
 • Think Before You Drink en Carnaval

  Carnaval 2012 het is bijna zo ver. Het feest van lol, verkleden en gek doen staat weer voor de deur. Een prachtige gelegenheid om de boodschap van ons regionale alcoholproject 'Think before you drink' zowel bij jongeren als hun ouders onder de aandacht te brengen.

  Lees meer
 • Help de natuur een handje. Schrijf 10 maart in uw agenda!

  Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de gemeente Geertruidenberg een zwerfafvaldag. De middag staat dit jaar in het teken van de natuur. We ruimen het zwerfafval op, maar er gaat ook een gids mee die allerlei boeiende weetjes over de ‘schoonheid’ van de natuur vertelt. Hierdoor wordt het een gezellige, actieve en leerzame middag! Leuk voor jong én oud.

  Lees meer
 • Help de natuur een handje

  Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de gemeente Geertruidenberg een zwerfafvaldag.

  Lees meer
 • Openingstijden Gemeentewinkel

  Tijdens Carnaval zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast. Het gemeentehuis is geopend op de volgende data:

  Vrijdag 17 februari van 8.30 tot 10.00 uur

  Maandag 20 februari van 8.30 tot 13.00 uur

  Dinsdag 21 februari van 8.30 tot 13.00 uur

 • Rooien aangetaste paardenkastanjes

  Veel paardenkastanjes zijn aangetast door de bloedingsziekte. Deze ziekte verspreidt zich de laatste jaren razendsnel over Nederland.

  Lees meer
 • Informatieavond Rijksweg A59

  Wij zijn al geruime tijd bezig met de voorbereiding voor de realisatie van een geluidsscherm langs Rijksweg A59 ter hoogte van Raamsdonk. Het is de bedoeling om in de eerste helft van dit jaar het geluidsscherm te gaan plaatsen.

  Lees meer
 • Werklink

  Sinds kort nemen wij actief deel aan werkgeversbenadering WerkLink. Naast de reguliere bemiddelingswerkzaamheden voor de gemeente is werkmakelaar Karin Janssen twee dagen per week aangesloten bij het team van WerkLink. Dit betekent dat u voor uw vacatures nu ook terecht kunt via emailadres karin.janssen@werk-link.nl

  Lees meer
 • Praat mee over de speeltuin aan de Gijselsweer

  Dit jaar wordt de speeltuin aan de Gijselsweer opgeknapt. Op dinsdagavond 14 februari om 19.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Brom Effe Normaal

  In 2011 zijn meerdere Brom-effe-Normaal controles gehouden. Op verschillende dagen, tijdstippen en locaties zijn deze controles uitgevoerd.

  Lees meer
 • Word lid van de Cliëntenraad Sociale Zekerheid!

  De Cliëntenraad Sociale Zekerheid is op zoek naar enthousiaste en betrokken personen die de raad willen komen versterken.

  Lees meer
 • 14/2 Bewonersavond Gijselsweer

  Dit jaar wordt de speeltuin aan de Gijselsweer in Raamsdonksveer opgeknapt. Op dinsdagavond 14 februari om 19.30 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Meldpunt Wmo in Geertruidenberg

  Maakt u gebruik van de individuele voorzieningen in de Wmo zoals huishoudelijke hulp? En bent u daar niet tevreden over? Of krijgt u minder hulp dan voorheen? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Wmo.

  Lees meer
 • Ronde Tafelgesprek 7 februari 2012

  Op dinsdag 7 februari 2012 om 20.30 uur vindt een Rondetafel gesprek plaats met als thema Criminaliteit en Openbare Orde.

  De raadsleden worden op deze avond door de districtschef en de teamchef van de politie bijgepraat.

  Doel van de bespreking is: inzicht in de lokale veiligheidsthema's zoals drugsoverlast, openbare orde problematiek, interpersoonlijk geweld en inbraken.

  U bent van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen.

 • Wijziging melden storing straatverlichting

  Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de straatverlichting. Meldingen over defecte verlichting, ondeugdelijke verlichting en beschadigde lantaarnpalen kunt u indienen bij de gemeente.

  Lees meer
 • Meld u aan voor Burgernet

  Vanaf 26 januari 2012 neemt de gemeente deel aan ‘Burgernet’. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet vervangt SMS-Alert. 

  Lees meer
 • Vergadering programmaraad

  U bent van harte welkom bij de openbare vergadering van de Programmaraad op woensdag 8 februari om 19.30 uur in het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Onder andere het tv-radioadvies 2012-2013 wordt besproken.

 • Activiteiten toerisme & recreatie

  28-1: Voorstelling Schattelijn: Brokstukken

  5-2: Stadswandeling met torenbeklimming

  Tot 31-3: Expo Ingeborg de Groot: Ecce Homo

  Tot 30-4: Wisselexpo de Roos: bijbelse afbeeldingen op tegels 

  Een overzicht van alle evenementen in onze gemeente vindt u op www.vvvgeertruidenberg.nl

 • Maatschappelijke stagemarkt succesvol verlopen.

  Afgelopen woensdag 25 januari heeft de maatschappelijke stagemarkt succesvol plaatsgevonden in het Henricusgebouw.

  Lees meer
 • Profielschets nieuwe burgemeester Geertruidenberg

  Burgemeester M.J.A. Meijer van Geertruidenberg heeft, via de commissaris van de Koningin, Hare Majesteit gevraagd hem per 15 oktober 2012 ontslag te verlenen. Daarom zoeken wij een nieuwe burgemeester.

  Lees meer
 • Maatschappelijke stagemarkt

  2de Jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs moeten vanaf september 2012 een maatschappelijke stage van 30 uur te vervullen.

  Lees meer
 • Uitslag verloting kerstboomversnippering

  Op 4 januari 2012 zijn in Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk de kerstbomen verzameld om verwerkt te worden.

  Lees meer
 • Woning bijzondere verhuur

  In de wijk Sandoel heeft Thuisvester een 2-onder-1 kap woning in de verhuur.

  Lees meer
 • Vrijwilligerswerk

  Als gemeente Geertruidenberg zijn wij ons bewust van de maatschappelijke veranderingen op het gebied van vrijwilligerswerk.

  Lees meer
 • Instructieavonden verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij verkeersregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en truckruns.

  Lees meer
 • Incident OWT Services B.V. in Geertruidenberg

  In de avond en nacht van 11 op 12 januari 2012 heeft er een incident plaatsgevonden bij het bedrijf OWT Services B.V., Centraleweg 11E in Geertruidenberg. Bij dit incident is een hoeveelheid chemische stoffen vrijgekomen die in aanvang een hoeveelheid damp veroorzaakten. 

  Lees meer
 • Levertijd identiteitskaarten voor kinderen

  Als u tussen 19 en 30 december 2011 een identiteitskaart heeft aangevraagd voor kinderen jonger dan 13,5 jaar, worden deze later geleverd dan aangekondigd.

  Lees meer
 • Jaarwisseling 2011-2012

  De jaarwisseling in onze gemeente is relatief rustig verlopen. De politie meldde dat er enkele incidenten zijn geweest met vuurwerk.

  Lees meer
 • Afvalkalender 2012

  Eind december heeft u de gemeentegids ontvangen. Hierin is ook de afvalkalender 2012 opgenomen.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding

  Op zondag 8 januari om circa 11.30 uur ontving de heer J.H.G.C.M. van Buul uit Sprang-Capelle (gemeente Waalwijk) een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn totale verdiensten als dirigent van verschillende koren.

  Lees meer
 • Weg- en rioolonderhoud Koestraat en Emmaweg

  In de Koestraat en Emmaweg is weg- en rioolonderhoud gepland met een herinrichting.

  Lees meer
 • Gewijzigde route buslijn 126

  Het vervoersbedrijf heeft besloten om met ingang van zondag 8 januari de bushaltes aan het Schonckplein en de Centrale weg in Geertruidenberg voor de buslijn 126 richting Breda te laten vervallen. Aan de Oude Stadsweg ter hoogte van de Mauritsweg wordt een halte geplaatst. 

  Lees meer
 • Steek je vuurwerk veilig af

  Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Iedereen zou het inmiddels wel moeten weten. Helaas lopen elk jaar mensen toch weer verwondingen op door verkeerd gebruik van vuurwerk. Pas daarom de tips toe en ga 2012 gezond en knallend in!

  Lees meer
 • Vuurwerkoverlast/vandalisme

  Jaarlijks veroorzaakt vuurwerk overlast en wordt door het verkeerd gebruiken van vuurwerk veel vernield, met name aan openbare eigendommen. Vorige jaarwisseling is voor €18.000 aan openbare eigendommen vernield in de gemeente Geertruidenberg. 

  Lees meer
 • Kerstboominzameling 4 januari

  Gezellig en sfeervol, een kerstboom in huis. Maar na de feestdagen wordt de kerstboom weer afgetuigd en verdwijnen de kerstspullen naar zolder.

  Lees meer
 • De Wet Werk en Bijstand verandert

  Vanaf januari 2012 verandert er een aantal dingen in de Wet werk en bijstand (WWB).

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Let op wijziging in ophaaldatum!

  Er is een wijziging in de ophaaldatum voor de groene afval minicontainer. 

  Feestdag: Tweede kerstdag

  Vervallen route: Maandag 26 december

  Er wordt ingezameld op: Zaterdag 24 december

 • Integrale dorpsontwikkelingsplannen

  In het voorjaar 2011 zijn wij begonnen om samen met bewoners en betrokken partijen integrale dorpsontwikkelingen (IDOP’s) voor alle drie de kernen op te stellen.

  Lees meer
 • Nieuwe tarieven reisdocumenten

  Op 1 januari 2012 wijzigen de tarieven voor een paspoort en Nederlandse identiteitskaart.

  Lees meer
 • Prettige feestdagen en gelukkig geen druppel!

  Kerstgala op school, kerstfeest met de hele familie, oudejaarsavond. Kinderen feesten mee, maar drinken zij ook mee?

  Lees meer
 • Meld bommenmakers anoniem

  Vuurwerk is mooi en maakt Oud & Nieuw speciaal. Helaas werken sommigen onveilig met vuurwerk. Ze maken hiervan bommen en blazen andermans spullen op.

  Lees meer
 • Beëindiging ambtstermijn burgemeester Meijer

  Vandaag (21 december 2011) heeft burgemeester Meijer, via de Commissaris van de Koningin, Hare Majesteit gevraagd hem per 15 oktober 2012 ontslag te verlenen, na beëindiging van zijn 2e ambtstermijn als burgemeester van Geertruidenberg. Op 22 november 2011 bracht burgemeester Meijer de fractievoorzitters van de gemeenteraad al van dit voornemen op de hoogte.

  Lees meer
 • Veiligheid rond de jaarwisseling

  Het is bijna zover. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van feestjes en gezelligheid, met als klap op de vuurpijl de jaarwisseling.

  Lees meer
 • UWV Werkbedrijf Oosterhout gaat verhuizen

  In verband met een verhuizing is het UWV op 22 en 23 december gesloten. Op dinsdag 27 december 2011 bent u vanag 09.30 uur welkom in de nieuwe vestiging. 

  Lees meer
 • 28 en 29 december geen rijbewijzen

  Op woensdag 28 en donderdag 29 december kunnen er geen rijbewijzen worden aangevraagd.

  Vanaf vrijdag 30 december bent u weer van harte welkom in de Gemeentewinkel voor het aanvragen van een rijbewijs.

 • Gemeentegids 2012-2013

  Van vrijdag 16 december t/m zaterdag 31 december wordt de nieuwe gemeentegids 2012-2013 huis-aan-huis verspreid.

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijd Gemeentehuis

  Op dinsdag 20 december is het gemeentehuis gesloten van 12.00 tot 14.00 uur.

 • Ondergrondse containers voor glas en textiel

  Voor de zomer van 2012 worden de containers voor glas en textiel in de gemeente Geertruidenberg vervangen door ondergrondse containers.

  Lees meer
 • Bijzondere verhuur

  In de wijk Sandoel heeft Thuisvester een 2-onder-1 kap woning in de verhuur.

  Lees meer
 • Hank-O-Motief rijdt tijdens ’t Veers IJsplein

  In week 51 en 52 wordt het toeristische treintje de “Hank-O-Motief” in het centrum van Raamsdonksveer ingezet om vervoer te regelen van- en naar de locaties/parkeerplaatsen rondom het centrum.

  Lees meer
 • Wijziging datum inzameling groene minicontainer

  Vervallen route: Maandag 26 december. Er wordt ingezameld op: Zaterdag 24 december.

  Lees meer
 • Vuurwerkoverlast/vandalisme

  Jaarlijks veroorzaakt vuurwerk overlast en wordt door het verkeerd gebruiken van vuurwerk veel vernield, met name aan openbare eigendommen.

  Lees meer
 • Brandveilig, ook tijdens de feestdagen!

  Het klinkt altijd wat flauw, om te vertellen dat onvoorzichtigheid met kerstbomen, kaarsen en versiering een gezellig avondje danig kan verstoren.

  Lees meer
 • 5 december: gewijzigde opening gemeentehuis

  Op maandag 5 december is het gemeentehuis om 15.30 uur gesloten.

 • omgevingsloket tijdelijk uit de lucht

  Omgevingsloket online www.omgevingsloket.nl is niet beschikbaar in de nacht van 7 op 8 december a.s. tussen 24.00 en 06.00 uur.

  Dit in verband met onderhoudswerkzaamheden.

 • Sinterklaas op de markt

  Wil je met de sint en zijn pieten op de foto? Kom dan op vrijdag 2 december naar de weekmarkt in Geertruidenberg. De sint en zijn gevolg zijn hier dan de hele middag te vinden!

 • Gemeente Geertruidenberg vanavond bij Hart van Nederland

  SBS6 heeft vandaag opnames gemaakt op de Markt in Geertruidenberg. Het onderwerp van de reportage is: 'Welke gemeente is de oudste stad van Holland, Geertruidenberg of Dordrecht. De reportage wordt uitgezonden om 22.30 uur bij 'Hart van Nederland".  Meer informatie: 800 jaar stadsrechten Geertruidenberg

 • Nieuwe tarieven reisdocumenten

  Op 1 januari wijzigen de tarieven voor een paspoort en Nederlandse identiteitskaart. Een paspoort en Nederlandse identiteitskaart worden goedkoper, maar de kosten voor een Nederlandse identiteitskaart voor jongeren tot en met 13 jaar stijgen. Deze stijging wordt veroorzaakt door de grotere aanvraag dan bij de invoering hiervan was voorzien. De nieuwe tarieven zijn vindt u in onderstaande tabel.

  Lees meer
 • Extra raadsvergadering

  Op donderdag 1 december om 19.30 uur vindt er een extra besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering wordt het "Feitenrelaas garantstelling Rivierzicht gemeente Geertruidenberg” van de heer A. de Jongh besproken.

 • Maatschappelijke stage

  Met ingang van het schooljaar 2011-2012 zijn alle middelbare scholieren verplicht een maatschappelijke stage van 30 uur te vervullen.

  Lees meer
 • Woninginbraak: de gelegenheid maakt de dief!

  Een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan loopt hij het risico om gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Veilig wonen is dan ook vooral een kwestie van bewust wonen. Een goed, stevig slot op een deur helpt niet, als u tegelijkertijd een raam open laat staan.

  Lees meer
 • Reconstructie Kasteellaan

  Op 29 november organiseren wij van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis. Tijdens deze avond kunt u het ontwerp van de reconstructie Kasteellaan in Raamsdonksveer inzien.

  Lees meer
 • Gratis compost

   Op onderstaande data kunnen alle inwoners van onze gemeente weer gratis compost ophalen bij De Hillen, Statendamweg 100 in Oosterhout.

  Telefoon: 0162 - 42 53 57. Maximaal 3 kuub per inwoner. Legitimatie verplicht.

  Vrijdag 25 november, zaterdag 26 november.

  Openingstijden op vrijdag: 08.00 tot 16.00 uur. Op zaterdagen bent u welkom van 08.00 tot 14.00 uur. Openingstijden op vrijdag: 08.00 tot 16.00 uur . 

  Lees meer
 • Participatieproject

  In 2011 zijn wij gestart met het plaatsen van mensen in een participatieproject, ook wel werkervaringsplaatsen genoemd.

  Lees meer
 • Informatieavond reconstructie Kasteellaan

  Op 29 november organiseren wij van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis. Tijdens deze avond kunt u het ontwerp van de reconstructie Kasteellaan in Raamsdonksveer inzien.

  Lees meer
 • Geluidshinder van buren

  Geluidshinder van buren is één van de grootste ergernissen. Het is heel vervelend als uw buren zoveel geluid produceren dat u hierdoor niet meer prettig kunt wonen. Vaak is dit probleem op te lossen door een rustig gesprek met elkaar te voeren. Het liefst in een ontspannen sfeer.

  Lees meer
 • Monumentale Linde gekapt

  Vrijdag 4 november is er een monumentale Linde op de hoek van de Markt en de Venestraat in Geertruidenberg gekapt.

  Lees meer
 • Vergadering Programmaraad

  De Programmaraad vergadert op 1 december om 19.30 uur in het oude Raadhuis, Markt 1 in Etten-Leur. U bent hierbij van harte welkom. De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld: Presentatie MTV en Euronews, Beroepszaken Ziggo/advies 2012 en het besluit gemeente Drimmelen afbouwen financiële bijdrage.

 • Gladheidbestrijding door gemeente én inwoners

  Sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden kunnen de komende maanden leiden tot gladheid. Dit betekent veel ongemak voor het autoverkeer, de fietser en de voetganger.

  Lees meer
 • Dit is het moment

  Er is een koude winter voorspeld. Uw huis, als een warme jas, zullen weer zwaar op de proef worden gesteld. Wanneer het comfort in uw huis in de afgelopen winter wat laag was en uw energierekening duidelijk niet, dan is het tijd om energiebesparende maatregelen te treffen.

  Lees meer
 • Huldiging sportkampioenen

  Op 12 december december huldigt de gemeente Geertruidenberg zijn jeugdige sportkampioenen in het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Brom Effe Normaal controle

  Op woensdag 2 november en vrijdag 4 november zijn er twee Brom-effe-Normaal controles gehouden.

  Lees meer
 • Viewmaster one & two onthuld

  Op donderdag 27 oktober is het kunstwerk Viewmaster one & two in de Donge tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer officieel onthuld.

  Lees meer
 • Openbare zitting adviescommissie bezwaarschriften

  Op woensdag 16 november houdt de vaste adviescommissie voor bezwaarschriften een openbare zitting.

  Lees meer
 • Genootschap van de handschoen daagt u uit….

  Op 21 september 1213 gaf de Hollandse graaf Willem I een aantal rechten en privileges aan de inwoners van Geertruidenberg. Hiermee werd Geertruidenberg de oudste stad van Holland.

  Lees meer
 • Natuurlijk spelen bij Zandput

  Bij de zandput aan de Beelaertsweg in Raamsdonksveer staan sinds kort zes ‘natuurlijke’ trimtoestellen. U vindt deze toestellen in de buurt van het Millennium kunstwerk.

  Lees meer
 • Themabijeenkomst veranderingen in de zorg

  Op maandag 7 november van 19.30 tot 21.00 uur organiseert Servicebureau Mee Brabant Noord een themabijeenkomst over de veranderingen in de zorg.

  Lees meer
 • Borstelen en vegen

  In de week van 24 t/m 28 oktober worden in de hele gemeente de locaties geborsteld waar door onkruidgroei overlast is ontstaan op de bestrating.

  Lees meer
 • Informatieavond over herinrichting Markt en Venestraat

  Op maandag 31 oktober om 19.30 uur organiseren wij een informatieavond over de herinrichting van de Markt en Venestraat in Geertruidenberg. Deze avond vindt plaats in Cultureel Centrum De Schattelijn.

  Lees meer
 • Opening centrum Jeugd en Gezin

  Op dinsdag 11 oktober opende het nieuwe Centrum Jeugd & Gezin haar deuren. Een mooi moment voor deze opening, omdat van 10 t/m 16 oktober ook de eerste ‘nationale opvoedweek’ wordt gehouden.

  Lees meer
 • Realisatie parkeerplaatsen

  Van maandag 17 t/m 31 oktober worden er extra parkeerplaatsen aangelegd aan de Van de Waalstraat, Fort Nassau en Ravelijn in Geertruidenberg. Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen voertuigen worden geparkeerd in eerdergenoemde straten.

  Lees meer
 • De vlag uit voor verkeer!

  Basisschool De Wilsdonck uit Raamsdonksveer heeft iets te vieren! De school heeft op 17 oktober 2011 tien jaar het Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Reden voor de provincie Noord-Brabant om op deze dag een nieuwe verkeersvlag te introduceren.

  Lees meer
 • Enquete klanttevredenheid inwoners

  De gemeente Geertruidenberg houdt de komende weken een klanttevredenheidsonderzoek. We horen graag of u tevreden bent over de dienstverlening van de gemeente. En hoe wij onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.  

  Lees meer
 • Geen problemen bij website

  Zaterdagavond 8 oktober is bekendgemaakt dat de beveiliging van circa 50 sites van verschillende Nederlandse gemeenten lek bleek te zijn. Dit is gemeld door de websites GeenStijl en Webwereld.

  Lees meer
 • Afdeling BOR wint de pluim

  Op woensdagavond 5 oktober vond een interactieve bijeenkomst met het platform, wethouders, raadsleden, ambtenaren en burgers plaats op het gemeentehuis. Op deze avond werd de Pluim door het GPG weer in ere hersteld.

  Lees meer
 • Rookvrij! Ook jij?

  In samenwerking met Sinefuma organiseert GGD West-Brabant een groepstraining Rookvrij! Ook jij?

  Lees meer
 • Instructieavonden verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij verkeersregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en truckruns.

  Lees meer
 • De strippenkaart verdwijnt

  Vanaf 3 november is het niet meer mogelijk om te reizen met een strippenkaart. Ook stopt dan de verkoop van ster-abonnementen. Abonnementen worden bij Veolia Transport en Arriva nog geaccepteerd totdat de geldigheid ervan afloopt. Alleen in de regio Zuidoost-Brabant blijven ook na 3 november ster-abonnementen voorlopig verkrijgbaar en geldig op de bussen van Hermes. Het dalurendagkaartje verdwijnt gelijktijdig met de strippenkaart. Het blijft wel mogelijk een kaartje te kopen bij de buschauffeur voor een enkele busrit (€ 3, zonder overstap). 

  Lees meer
 • Omgevingsloket online niet beschikbaar

  Zaterdag 1 oktober a.s. werkt  het omgevingsloket online van 7.00 uur tot 16.00 uur niet. De servers worden dan overgezet naar andere hardware en een ander rekencentrum. Ook vrijdag 7 oktober van 08.00 uur tot zaterdag 8 oktober 08.00 uur zal het loket niet werken.

  Lees meer
 • Grote belangstelling open dag Overdiepse polder

  De eerste open dag in de Overdiepse Polder trok dit weekend zo’n tweeduizend belangstellenden. Bezoekers konden na het bekijken van een film over de polder al fietsend, steppend, varend, wandelend of met de paardentram de terpen bekijken.  

  Lees meer
 • Landelijke banenmarkt in Breda

  Op donderdag 6 oktober vindt van 12.00 tot 18.00 uur in het NAC-stadion in Breda de landelijke banenmarkt plaats. Deze middag is onder andere bedoeld voor werkzoekenden uit de gemeente Geertruidenberg.  

  Lees meer
 • Dementiecafé op 4 oktober

  Dinsdag 4 oktober is het dementiecafé voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg. Gastspreker voor die avond is huisarts dokter Liesbeth Smits. Het dementiecafé vindt plaats in Zorgcentrum Het Hoge Veer,  Hoge Veer 1 in Raamsdonksveer. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur.

  Lees meer
 • Foto-expositie vrijwilligers Geertruidenberg

  In Nederland zijn zo’n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Het jaar 2011 is uitgeroepen tot Europees jaar van het vrijwilligerswerk om deze mensen in het zonnetje te zetten. Ook in de gemeente Geertruidenberg is een grote groep vrijwilligers actief. Zij zitten zich in voor bijvoorbeeld de zorg voor een ander, voor het milieu, een sportvereniging of cultuurbehoud.

  Lees meer
 • Bromfietscontrole op 6 september

  Op dinsdag 6 september 2011 is er weer een Brom-effe-Normaal controle gehouden. In totaal zijn 15 bromfietsen gecontroleerd, waarvan twee bromfietsers te hard reden.

  Lees meer
 • Onze jeugd op gezond gewicht

  Op dinsdag 13 september vonden de Amerspelen op het Sportpark in Raamsdonksveer plaats. Daar waren ook de GGD en Sportfondsen namens de projectgroep “Onze jeugd op gezond gewicht” vertegenwoordigd. De GGD liet de schooljeugd van alle basisscholen in Geertruidenberg het Eet en Beweegspel spelen. De jeugd leert zo om in beweging te komen en gezonde keuzes te maken.  

  Lees meer
 • Kermis in Geertruidenberg

  En er valt weer veel te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen. Een greep uit de vele attracties: draaimolen, lucky cranes, rupsbaan, cake walk, para jump, autoscooter en buggybaan. De kermis in Geertruidenberg staat weer voor de deur. Van vrijdag 30 september tot en met dinsdag 4 oktober is het weer feesten geblazen op de markt in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Vacatures voor vrijwilligers bij Servicepunt Vrijwilligers

  Het Servicepunt Vrijwilligers, een onderdeel van Trema Welzijn, is de vrijwilligerscentrale voor gemeente Werkendam en gemeente Geertruidenberg. Op dit moment staat een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk open. Een greep uit het aanbod:

  Lees meer
 • Opening Centrum Jeugd en Gezin

  Op dinsdagmiddag 11 oktober opent het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de locatie Gijselsweer 26 in Raamsdonksveer. U kunt bij dit centrum terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Ook als u zich zorgen maakt over uw kind of wilt weten hoe u de opvoeding anders kunt aanpakken, kunt u hier terecht. 

  Lees meer
 • Identiteitskaart niet meer gratis

  Vanaf donderdag 22 september is de Identiteitskaart niet meer gratis. Bij de aanvraag moet u kosten betalen. De aanvraag wordt meteen verzonden naar de producent. Het kan zijn dat de levertijd langer is dan 5 werkdagen; dit vanwege de grote hoeveelheid aanvragen die de afgelopen 1,5 week zijn ingediend.  

 • Prijzenregen tijdens de Aanloop

  Tijdens het jaarlijkse evenement 'De Aanloop' in Fort Gertrudis zijn gisteravond de ondernemersprijzen, vrijwilligersprijzen, sportprijs en cultuurprijs uitgereikt.  

  Lees meer
 • Openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk

  Van 2008 – 2011 zijn alle bushaltes toegankelijk gemaakt conform de eisen van de Provincie en de landelijke richtlijnen. De laatste haltes in onze gemeente zijn in juni aangepast.

  Lees meer
 • Werk aan de weg

  Van 16 t/m 19 september veel werkzaamheden in Brabant .

  Lees meer
 • Vrijwilligers maken het verschil!

  In Nederland zijn zo’n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Het jaar 2011 is uitgeroepen tot Europees jaar van het vrijwilligerswerk om deze mensen in het zonnetje te zetten. 

  Lees meer
 • Extra raadsvergadering

  Op maandag 19 september om 19.30 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats in het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Tijdens deze vergadering wordt de informatievoorziening aan de gemeenteraad door het college over het WSG-dossier besproken. 

 • Vrijwilliger bij de brandweer: pak die kans!

  De brandweer in de gemeente Geertruidenberg (post Raamsdonksveer en Geertruidenberg) zoekt versterking.

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  04-09: Demonstratie Bergsche Battery

  Tot 30-09: Wisselexpositie “Centsprenten” 

  www.vvvgeertruidenberg.nl vindt u een overzicht van alle evenementen in onze gemeente.

 • Modder op de weg

  Het oogstseizoen begint weer bijna. Dit betekent een periode van hard werken voor agrariërs en loonwerkers. Maar ook een periode van kans op verkeersonveiligheid op de wegen rond boerderijen en akkers. We doen ons best om te voorkomen dat er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. 

  Lees meer
 • Onze jeugd op gezond gewicht n.a.v. Amerspelen activiteit 13 sept

  Tijdens de Amerspelen op het Sportpark in Raamsdonksveer op dinsdag 13 september zal de projectgroep “Onze jeugd op gezond gewicht” met het Eet en Beweegspel en de Calorie-checker de schooljeugd van alle basisscholen in Geertruidenberg verleiden om in beweging te komen en gezonde keuzes te maken.

  Lees meer
 • Open dag Overdiepse polder

  Wat betekent het project Overdiepse Polder voor Nederland? Waarom is het terpenplan bedacht, hoe vaak zal de polder overstromen, wat is het uitzicht vanaf een terp? Op al deze vragen krijgt u tijdens de open dag op zaterdag 24 september tussen 11.00 en 16.00 uur een antwoord. 

  Lees meer
 • Veiligheid website gemeente Geertruidenberg

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft problemen geconstateerd bij het gebruik van DigiD op een aantal overheidswebsites. U heeft hierover mogelijk al wat gelezen in de media.

  Lees meer
 • Audioverslag raadsvergadering

  Van de raadsvergadering van 30 juni 2011 wordt geen schriftelijk verslag gemaakt. Bij wijze van proef is van deze vergadering een audioverslag gemaakt. U kunt de vergadering beluisteren via geertruidenberg.notubiz.nl (geen www ervoor). Selecteer gemeenteraad en vervolgens 30-6-2011. U kunt de hele vergadering beluisteren, maar het is ook mogelijk per agendapunt of spreker te selecteren.

 • Fietspad Maasdijk

  Vanaf eind augustus is het fietspad aan de Maasdijk sterk verbeterd. Hiermee zijn de eerste stappen gezet naar een verkeersveilige fietsroute aan de Maasdijk.

  Lees meer
 • Omgevingsloket

  Omgevingsloket online is vrijdag 2 september van 22.00 uur tot 23.00 uur niet beschikbaar.

  Er worden veranderingen doorgevoerd voor de eHerkenning van bedrijven.

 • Vergadering Beeldende Kunstadviescommissie

  U bent van harte welkom tijdens de vergadering van de Beeldende Kunstadviescommissie op maandag 5 september van 16.00 tot 17.30 uur in het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Als u interesse heeft, kunt u de agenda aanvragen bij Marjolijn van Oosterhout (0162-579 583).

 • Oorkonde van Verdienste voor dhr. Van Gils

  Op dinsdag 30 augustus heeft Dhr. Van Gils een oorkonde van verdienste ontvangen uit handen van wethouder Verschuren-van Strien. De heer Van Gils is al 25 jaar actief voor zijn (oudere) medebewoners van het Klein Prinsenhof in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Verwijdering fietspaden gedeelte Vondellaan

  Op woensdag 31 augustus organiseren wij van 19.30 tot 21.00 uur een informatieavond over de werkzaamheden. U kunt deze avond vrij inlopen voor meer informatie over de werkzaamheden.  

  Lees meer
 • Start onderzoek naar veiligheid

  Begin september ontvangen 950 inwoners een brief met het verzoek deel te nemen aan de veiligheidsmonitor door het invullen van een enquête. Met de uitkomsten van deze enquête krijgen wij een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente en de mogelijkheden tot verbetering. 

  Lees meer
 • Annulering vergaderingen

  Vanwege een zeer gering aantal vergaderstukken is besloten om vergaderingen van de raad te schrappen. 

  Het gaat om de volgende vergaderingen:

  - Discussieraad op 18 en 22 augustus

  - Rondetafelgesprek op 23 augustus

  - Raadsvergadering op 8 september

 • Jonge mantelzorger-dag

  De gemeente Geertruidenberg en het jongerenwerk van Trema Welzijn, willen jonge mantelzorgers die in onze gemeente wonen graag in het zonnetje zetten.

  Lees meer
 • Informatieavond werkzaamheden Vondellaan

  Op woensdag 31 augustus organiseren wij van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond in de raadszaal van het gemeentehuis. U krijgt tijdens deze avond informatie over het verwijderen van de fietspaden in een gedeelte in de Vondellaan. Deze werkzaamheden worden in de tweede helft van 2011 uitgevoerd. 

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  Tot 17-08: Rondvaarten door de Biesbosch

  11-08: Stadswandeling Geertruidenberg

  18-08: Stadswandeling en torenbeklimming

  Tot 03-09: Openstelling Geertruidskerk 

  Een overzicht van alle evenementen in gemeente Geertruidenberg is te vinden op www.vvvgeertruidenberg.nl.

   

 • Gemeente organiseert diverse informatieavonden

  Op 17 augustus is er een informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan Kom Geertruidenberg 2011”.

  Lees meer
 • Jonge mantelzorger-dag gemeente Geertruidenberg

  De gemeente Geertruidenberg en het jongerenwerk van Trema Welzijn, willen jonge mantelzorgers (woonachtend in de gemeente Geertruidenberg) graag in het zonnetje zetten. 

  Lees meer
 • In augustus geen raadsvergaderingen

  Vanwege een zeer gering aantal vergaderstukken is besloten om alle vergaderingen van de raad in augustus te schrappen.

   

  Lees meer
 • Bestemmingsplannen digitaal

  Vanaf nu is het mogelijk om digitale bestemmingsplannen direct te bekijken via gemeentelijkeviewer. Handig voor inwoners, maar ook voor medewerkers.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief Politie Midden- en Westbrabant

  De Politie Midden- en West Brabant heeft een nieuw middel gelanceerd om burgers te informeren: de digitale nieuwsbrief.  

  Lees meer
 • 17 augustus informatieavond "Kom Geertruidenberg 2011"

  Het college van B&W gaat een bestemmingsplan opstellen voor de kern van Geertruidenberg. 

  Lees meer
 • 29 augstus informatieavond Markt en Venestraat

  Op 29 augustus organiseert de gemeente een informatieavond over het middenterrein van de Markt en de rijloper van de Venestraat.

  Lees meer
 • Inloopavond Koestraat en Emmaweg

  Op 25 augustus organiseren wij inloopavond. Thema is het weg- en rioolonderhoud in 2012 in de Koestraat en Emmaweg in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Containers op straat

  Er komen diverse klachten binnen over containers die nog dagen na de inzameldag op straat staan. De container dient zo spoedig mogelijk na lediging terug op eigen terrein gezet te worden. Doe dit in ieder geval nog op de dag dat de container leeggemaakt is. Het niet tijdig terugzetten van de container op eigen terrein is strafbaar. 

 • Aftellen 800 begonnen

  Donderdag 14 juli 2011 was in meerdere opzichten een gedenkwaardige dag. De regen viel van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat met bakken uit de lucht en zorgde daarmee voor een record.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Maasdijk

  Het fietspad parallel aan de Maasdijk wordt gereconstrueerd. Het gaat om het deel tussen de Steurweg en Collegeweg. De reconstructie start op maandag 18 juli en duurt 6 weken.

  Lees meer
 • Loket MEE in gemeentewinkel

  Donderdag 14 juli opende MEE Brabant Noord haar loket in de gemeentewinkel. 

  Lees meer
 • Calamiteitenkaart

  Deze week ontvangt u de calamiteitenkaart. Op deze kaart staan belangrijke lokale en landelijke telefoonnummers, voorbereidingen die u kunt treffen op een noodsituatie en een risicokaart met een zo actueel en volledig mogelijk beeld van risico's in uw omgeving.

  Lees meer
 • Inzameling oud papier

  Raamsdonk en Geertruidenberg: 22 juli

  Raamsdonksveer: 29 juli

 • Blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg

  In een deel van de Vest in Geertruidenberg zijn blauwalgen aangetroffen.

  Lees meer
 • Het aftellen is begonnen!

  Op 21 september 2013 heeft Geertruidenberg 800 jaar stadsrechten. Het aftellen van de 800 dagen hieraan voorafgaand is op 14 juli 2011 begonnen!

  Lees meer
 • Snoeien laurier hooipolder

  Op diverse plaatsen in de wijk Hooipolder zijn in het verleden laurierhagen aangeplant in het openbaar groen. De laurierhagen zijn in de meeste gevallen aangeplant om achterkanten van woningen en schuurtjes aan te kleden. Veel van deze hagen zijn echter zodanig hard gegroeid dat een fikse snoeibeurt nodig is. De komende weken worden deze hagen door de groenmedewerkers gesnoeid op 1.20 meter hoogte.

 • Werkzaamheden fietspad Maasdijk

  Het fietspad parallel aan de Maasdijk wordt gereconstrueerd. Het gaat om het deel tussen de Steurweg en Collegeweg. De reconstructie start op maandag 18 juli en duurt 6 weken.

  Lees meer
 • Kunstwerk Dongeburgh op 8 juli geplaatst

  Vandaag (8 juli) wordt kunstwerk Dongeburgh, Viewmaster I en II, van Rob Sweere geplaatst. De twee objecten worden vroeg in de ochtend deels via het water en deels via land naar de locatie in de Donge gebracht. Het in elkaar zetten en plaatsen van de twee objecten duurt vermoedelijk één dag.
   

 • Mee Brabant Noord

  Donderdag 14 juli opent MEE Brabant Noord haar loket in de Gemeentewinkel. MEE is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische aandoening en voor hun omgeving.   

  Lees meer
 • Kermis; zo gewoon maar ook zo bijzonder

  De kermisexploitanten en de gemeente Geertruidenberg hebben iets bijzonders willen doen voor mensen die niet zo gauw naar de kermis toe gaan.   

  Lees meer
 • Kunt u extra handjes gebruiken?

  Ieder jaar organiseert de gemeente Geertruidenberg een teamdag voor het personeel. Ook dit jaar staat de personeelsdag in het teken van vrijwilligerswerk. Wij hopen dat uw organisatie/vereniging met ons mee wil denken om invulling te geven aan deze dag. Misschien kunt u extra handjes gebruiken bij een klus? Het thema is ‘Voor elkaar’.  

  Lees meer
 • Het aftellen kan beginnen!

  Op 14 juli duurt het nog precies 800 dagen totdat Geertruidenberg op 21 september 2013 acht eeuwen stadsrechten heeft.

  Lees meer
 • Oplaadpunt voor elektische auto's in Raamsdonksveer

  Op 22 juni 2011 is het eerste E-laadpunt in voor personenauto’s in de gemeente Geertruidenberg geopend door burgemeester Meijer en wethouder Smit. De gemeente Geertruidenberg is hiermee één van de eerste gemeenten in West-Brabant met laadpunten voor elektrische auto’s.

  Lees meer
 • Informatieavond Koestraat op woensdag 6 juli

  Op woensdag 6 juli 2011 wordt van 19.30 uur tot 22.00 uur, in sporthal de Veste, Schonckplein 2a te Geertruidenberg een informatieavond gehouden.Het betreft de gehele Koestraat van Markt tot Emmaweg en de Emmaweg van Koestraat tot Leerthouwerstraat.

  Lees meer
 • Kadernota 2012

  Op donderdag 23 juni vanaf 16.00 uur wordt de Kadernota 2012 behandeld.

  De algemene beschouwingen worden dit jaar bij de Kadernota uitgesproken in plaats van bij de begroting. 

  De reguliere raadsvergadering vindt plaats op donderdag 30 juni om 19.30 uur. 

  U bent van harte welkom om beide raadsvergaderingen bij te wonen

 • Bereikbaarheid omgevingsloket

  Van donderdag 30 juni 08.00 tot vrijdag 1 juli 08.00 uur is het Omgevingsloket niet digitaal bereikbaar.

 • Fietspontje Hermenzeil uit de vaart

  Het fietspontje in Raamsdonk bij watersportcentrum Hermenzeil vaart de komende jaren niet.

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonksveer

  De kermis in Raamdsonksveer staat weer voor de deur. Van vrijdag 24 juni tot en met  dinsdag 28 juni is het weer feesten geblazen op de grootste kermis van onze gemeente.

  En er valt weer veel te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen.

  Lees meer
 • Fietsveer buiten gebruik

  ’t Fietsveer, waarmee de oversteek gemaakt kan worden over ’t Oude Maasje in Raamsdonk, is voorlopig buiten gebruik wegens werkzaamheden Overdiepse Polder.  

 • Veranderingen Deeltaxi per 1 juli

  Per 1 juli gaat u voor lange deeltaxiritten meer betalen dan u gewend bent. Samen met alle 18 West-Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant heeft de gemeente besloten deze bezuinigingsmaatregel door te voeren. De prijsverhoging treft alle klanten, dus zowel de Wmo-pashouders, de senioren, als de overige deeltaxireizigers.

  Lees meer
 • Actuele vacatures

  De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar een:

 • Uw caravan snel van de openbare weg

  De vakanties komen er weer aan. Her en der staan de caravans verspreid, zodat ze kunnen worden geladen. Een caravan en dat geldt ook voor kampeerwagens en aanhangwagens, mag binnen de bebouwde kom maximaal drie dagen aaneengesloten elkaar blijven staan. Daarna moet hij weg.

  Lees meer
 • Enquête woononderzoek

  De gemeente Geertruidenberg werkt aan haar beleid op het gebied van het wonen. Om dit beleid zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van onze inwoners, houden we een onderzoek naar de woonwensen van onze inwoners.

  Lees meer
 • Sluiting gemeentehuis

  Op maandag 13 juni, tweede pinksterdag, is het gemeentehuis gesloten.

 • Wijkraad Noord zoekt versterking!

  Wijkraad Noord in Raamsdonksveer is op zoek naar extra leden. Wijkraden denken, praten en beslissen samen met de gemeente over de leefbaarheid in het dorp. Dat samen denken, praten en beslissen over de buurt kan variëren van de keuze voor de boomsoort in het nabijgelegen park tot het opnieuw betegelen van het voetpad, het bestrijden van vandalisme of het beveiligen van woningen.

  Lees meer
 • Sluitende kadernota ondanks forse bezuinigingen

   Een realistische benadering met een duidelijke regierol voor het college, daarvoor heeft het college van B&W gekozen bij de totstandkoming van de Kadernota 2012. De komende jaren krijgt de gemeente Geertruidenberg veel minder geld van het Rijk.  

  Lees meer
 • Kermis in Raamsdonk

  De kermis in Raamsdonk staat weer voor de deur! Dit jaar begint deze kermis op zaterdag 4 juni en eindigt op dinsdag 7 juni. U vindt deze gezellige kermis aan de Oude Melkhaven.

  Lees meer
 • Bijeenkomst regionaal bodembeleid

  In de regio Midden- en West Brabant heeft een groot aantal gemeenten samengewerkt om regionale uitwisseling en toepassing van grond mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Wijziging inzameling GFT-afval

  In verband met Hemelvaartsdag wordt de groene minicontainer op zaterdag 4 juni ingezameld in plaats van donderdag 2 juni.

 • Sluiting gemeentehuis

  I.v.m. Hemelvaart is het gemeentehuis op 2 en 3 juni gesloten.

 • Behoefte bewonersbijeenkomst Koloszaal

  Op 4 februari 2010 en 11 november 2010 heeft een bewonersbijeenkomst over evenementenhal Koloszaal plaatsgevonden.

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  Een beknopt overzicht van de evenementen in mei/juni in onze gemeente.

  Lees meer
 • Vergadering Beeldende Kunstadviescommissie

  De Beeldende Kunstadviescommissie houdt op maandag 16 mei van 14.00 tot 15.30 uur haar zesendertigste openbare vergadering in het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Als u interesse heeft, kunt u de agenda aanvragen bij Marjolijn van Oosterhout (0162 - 579 583).

 • Verrassingsacties hinderlijk parkeren

  Het parkeergedrag rond de basisscholen in onze gemeente levert vooral in de “schoolspitsperiodes” problemen op. Hinderlijk parkeergedrag zorgt voor verkeersonveilige situaties voor de eigen kinderen!

  Lees meer
 • Beschikbaarheid omgevingsloket.

  Op 13 mei 2011 is het Omgevingsloket online onbereikbaar in verband met het klaarmaken van het loket voor eHerkenning voor bedrijven. U kunt op 13 mei geen digitale aanvraag opstellen en indienen. Vanaf 14 mei is het loket weer beschikbaar. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf die datum aanvragen doen met een eHerkenningsmiddel. Voor burgers blijft het loket bereikbaar met de DigiDcode.

 • Rivier de Donge geen zwemwater

  Tijdens warme dagen zoeken veel mensen hun verkoeling aan het water. Sommigen nemen dan graag een verfrissende duik in rivier de Donge. Helaas is zwemmen in natuurwater niet altijd zonder risico.

  Lees meer
 • Als u het voor het zeggen heeft…

  iDOP (2)Integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP's)

  Wat vindt u van de leefbaarheid in het dorp waar u woont? Wat zijn uw wensen en ideeën voor de toekomst? En praat u mee over de toekomst van uw dorp/kern?!

  Lees meer
 • Woononderzoek

  De gemeente Geertruidenberg werkt aan haar beleid op het gebied van het wonen. Om dit beleid zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van onze inwoners, houden we een onderzoek naar de woonwensen van haar inwoners.

  Lees meer
 • Natuurbrandthermometer

  Op www.brandweermwb.nl staat een thermometer voor natuurbrandgevaar. Deze thermometer geeft aan in welke fase de droogte van de natuur in Midden- en West-Brabant zich bevindt, wat de bijbehorende risico’s zijn, hoe je natuurbranden kunt voorkomen en wat je moet doen als er brand is.

  Lees meer
 • Toegankelijk maken bushaltes

  Wij zijn al geruime tijd bezig met het toegankelijk maken van bushaltes. In mei en juni  worden de laatste zes haltes binnen de gemeente aangepast. Het gaat om de volgende haltes: Kanaalweg-Oost en Amerweg in Geertruidenberg en vier haltes in de Van Wijngaardenstraat in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Solar Days en energiemarkt

  Verlaging van het energieverbruik kan samengaan met het toepassen van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie. Bij zonne-energie wek je zelf stroom op, onafhankelijk van energieleveranciers. Tijdens de Solar Days, die plaatsvinden van 7 t/m 15 mei, wordt aandacht besteed aan zonne-energie.

  Lees meer
 • Als u het voor het zeggen heeft…

  Wat vindt u van de leefbaarheid in het dorp waar u woont? Wat zijn uw wensen en ideeën voor de toekomst? En praat u mee over de toekomst van uw dorp/kern?!

  Lees meer
 • Sluiting gemeentehuis

  Het gemeentehuis is op donderdag 5 en vrijdag 6 mei de hele dag gesloten. De milieustraat is op beide dagen geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

 • Lintjesregen 2011

  Vijf inwoners uit onze gemeente ontvingen op vrijdag 29 april een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester M.J.A. Meijer.

  Lees meer
 • Gemeentehuis gesloten

  Woensdag 4 mei is het gemeentehuis vanaf 17.00 uur gesloten.
  Donderdag 5 mei (bevrijdingsdag) en vrijdag 6 mei is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.
  De milieustraat is op 5 en 6 mei gewoon geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

 • Nieuwe pannen voor het Eetpunt

  Begin dit jaar besloot het college een bijdrage te verlenen aan het Eetpunt Raamsdonk voor de vervanging van hun kookpannen.

  Afgelopen woensdag vond de officiële overhandiging van deze pannen plaats door wethouder Albert Smit. Hij was te gast bij het wekelijks etentje op woensdagmiddag. Hij sprak zijn waardering uit voor het eetpunt en de bijdrage van alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat dit eetpunt al weer 8 jaar draait.

 • Ongekeurde tanks na 1 juni 2011

  Bij een agrarisch bedrijf kunnen oudere en ongekeurde tanks staan. Na 1 juni 2011 loopt het termijn van certificering of vervanging van de niet-gecertificeerde bovengrondse tanks af.

  Lees meer
 • Opening eerste losloopstrook voor honden in de gemeente Geertruidenberg

  Op donderdag 21 april 2011 is door Robin Eilbracht en wethouder Lida Verschuren de eerste paal geslagen voor de opening van een losloopterrein voor honden. Dit vond plaats in de Zoutmanstraat, nabij de Veste in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Een inbraakvrije meivakantie!

  De meivakantie staat voor de deur. De temperatuur stijgt, open ramen en deuren zorgen voor verkoeling.

  Lees meer
 • Brom Effe Normaal controle

  Op donderdag 14 april heeft de politie een Brom Effe Normaal controle gehouden aan de Kerklaan in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Terreplein beste Klimaatstraat van Geertruidenberg

  Bewoners Terreplein, Walgang en Roemer Visscherstraat winnen straatfeest in landelijke klimaatcampagne.

  Lees meer
 • Eerste paal losloopterrein voor honden

  Op 21 april 2011 rond 16.30 uur wordt door Robin Eilbracht en wethouder Lida Verschuren de eerste paal geslagen voor de opening van een losloopterrein voor honden. Dit vindt plaats in de Zoutmanstraat, nabij de Veste in Geertruidenberg.

 • Adreswijzigingen in het kader van de Wet BAG

  Met ingang van 1 juli 2009 is de wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) in werking getreden. Door de komst van deze wet is de gemeente Geertruidenberg verplicht een aantal wijzigingen door te voeren.

  Lees meer
 • Tuinafval is óók afval

  Nu het mooie weer aanbreekt worden schop en kruiwagen weer te voorschijn gehaald. De een om een mooie vijver aan te leggen, de ander die een paadje aanlegt. Met schop en kruiwagen haasten sommige inwoners zich met hun eigen grond of puin om de natuur hiermee te belasten. Ook dit is illegaal storten van afval. De boete van € 180,- kunt u vast beter besteden. 

  De Buitengewoon Opsporingsambtenaar

 • Uitnodiging programmaraad

  U bent uitgenodigd voor de eerstvolgende openbare vergadering van de Programmaraad op dinsdag 12 april om 19.30 uur in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, Kamer A0 24 in Breda.                        

 • Activiteiten toerisme en recreatie

  • 09-04 Kovvernacht
  • 13-04 Open deur Veers Erfgoed
  • 16-04 Rommelmarkt Raamsdonk
  • 19-04 Filmschatten Schattelijn 

  Een overzicht van alle evenementen in de gemeente Geertruidenberg is te vinden op www.vvvgeertruidenberg.nl

 • Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

  De Brandweer Geertruidenberg zoekt versterking voor de posten Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

  Ben je tussen de 18 en 40 jaar, woon en werk je in onze gemeente en zijn je gezondheid en conditie in orde, kom dan eens langs op de oefenavond iedere donderdag aan de Statenlaan in Geertruidenberg en de Julianalaan in Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Inloopavond concept mobiliteitsplan

  Op maandag 18 april van 18.30 uur tot 21.00 uur organiseren wij een inloopavond over het concept mobiliteitsplan in het gemeentehuis. Tijdens deze avond kunt u kennis nemen en vragen stellen over het concept Mobiliteitsplan.

  Lees meer
 • Uitvoering tegemoetkomingsregeling gewijzigd

  Bent u inwoner van de gemeente en heeft u een laag inkomen en geen of weinig eigen geld, dan kunt u een bijdrage voor sociale, culturele en/of sport-voorzieningen aanvragen.

  Lees meer
 • Aanmelding cultuur- en vrijwilligersprijs

  Inwoners uit de gemeente Geertruidenberg kunnen kandidaten voordragen voor de Cultuur- en Vrijwilligersprijs.

  Lees meer
 • Start Bavoproject

  Voor de dertiende keer nemen alle groepen 8 van de basisscholen in Geertruidenberg van 21 maart t/m 14 april deel aan het project van basisschool naar voortgezet onderwijs (Bavo-project).

  Lees meer
 • Omgevingsloket online

  Op vrijdag 18 maart wordt de nieuwe versie van Omgevingsloket online in productie gebracht. In verband daarmee is het loket van vrijdag 18 maart 08.00 uur tot zaterdag 08.00 uur niet beschikbaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu verzoekt u hier rekening mee te houden.

 • Cliëntenraad Sociale Zekerheid

  De Cliëntenraad Sociale Zekerheid is op zoek naar een enthousiaste en betrokken jongere van 18 tot 27 jaar die de raad wil komen versterken. 

  Lees meer
 • Belastingaftrek hoge zorgkosten

  Chronisch zieken en gehandicapten hebben jaarlijks gemiddeld 2000 euro aan extra kosten vanwege hun ziekte of beperking. Gelukkig zijn die kosten deels aftrekbaar via de Belastingdienst. Daarvoor geldt een wirwar aan regels. Om die inzichtelijk te maken, lanceerde de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) op 10 februari de site www.meerkosten.nl

  Lees meer
 • Gratis compost

  Alle inwoners van de gemeente Geertruidenberg kunnen op onderstaande data gratis compost afhalen bij Groencomposteerinrichting De Hillen, Statendamweg 100 in Oosterhout. Telefoon: 0162 – 42 53 57. U vindt De Hillen aan rechts onderaan, afslag 33 (Oosterhout) van de A59. U mag maximaal 3 kuub per inwoner ophalen. Legitimatie is verplicht.

  Lees meer
 • Wim Letschertbrug afgesloten

  De Wim Letschertbrug is van 14 t/m 18 maart gesloten voor alle verkeer, zowel fietsers als voetgangers. In deze periode worden er werkzaamheden uitgevoerd aan deze langzaamverkeersbrug over de Donge, tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

  Lees meer
 • Parkeergedrag ‘Keizersdijk’

  Het tracé Keizersdijk, bestaande uit de Wilhelminalaan, Prins Bernhardstraat en de Keizersdijk tussen de Beatrixlaan en Het Spant, is ingericht als parkeerverbodzone.

  Lees meer
 • Toekomst oude begraafplaats Raamsdonk

  De gemeente heeft in 1986 de ‘oude’ algemene begraafplaats in Raamsdonk (bij de Lambertuskerk) overgenomen van de Hervormde Kerk in Raamsdonk.

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden

  In verband met carnaval zijn de openingstijden van de gemeentewinkel en het gemeentehuis tijdelijk gewijzigd.

  Lees meer
 • Nieuwe mantelzorgcoördinator

  Ina Goud is vanaf heden de nieuwe coördinator mantelzorgondersteuning HOOM. Zij werkt sinds 3,5 jaar als coördinator mantelzorgondersteuning voor diverse gemeenten. U kunt haar bereiken op dinsdag t/m vrijdag. Telefoonnummer: 06-28 08 35 40.

  Lees meer
 • Aanleg grondwatermeetnet

  Sinds 1 januari 2008 is de Wet ‘Gemeentelijke watertaken’ van kracht.

  Lees meer
 • Verlichting Stationsweg Geertruidenberg

  Regelmatig is een aantal lampen van de openbare verlichting aan de Stationsweg defect.

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden Gemeentewinkel

  Op woensdag 2 maart vinden de provinciale verkiezingen plaats. Daarom is de Gemeentewinkel vanaf 14.00 uur gesloten. De avondopenstelling komt te vervallen.

  Lees meer
 • Carnaval in de gemeente Geertruidenberg 2011

  Voor meer informatie over alcoholvrij carnaval voor de jeugd, verkeersbesluiten tijdens de festiviteiten, openingstijden van het gemeentehuis, etc. verwijzen wij u naar de activiteitenkalender.

 • Parkeer in de vakken aan het tracé Keizersdijk!

  Wie na 14 maart a.s. buiten de parkeervakken parkeert aan het tracé Keizersdijk in Raamsdonksveer, riskeert een boete van € 70,00. Meer informatie hierover vindt u bij verkeer en vervoer.

 • Nieuwe pannen voor het Eetpunt

  Op 8 februari 2011 besloot het college een bijdrage te verlenen aan het Eetpunt Raamsdonk voor de vervanging van hun kookpannen.

  Lees meer
 • In memoriam

  1946-2011

  Joop Uitenhoven 

  Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Joop Uitenhoven. Van 1978 tot 1999 was Joop raadslid van de gemeente Geertruidenberg. In die periode, tussen ’86 en ’94 was hij wethouder van de toenmalige gemeente Geertruidenberg. Wij hebben Joop leren kennen als iemand met een grote betrokkenheid bij de gemeenschap. 

  Wij wensen de familie en mensen die hem na aan het hart lagen veel sterkte en troost toe. 

  College van burgemeester en wethouders

  Directieteam en medewerkers

  gemeente Geertruidenberg

 • Maak kans op een feestje met de hele straat!

  Ga nu de strijd aan om de titel ‘beste klimaatstraat’ van Nederland. Het doel van de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland is om samen met uw buren zoveel mogelijk energie te besparen.

  Lees meer
 • Vragen aan de gemeente?

  De gemeente is voortaan bereikbaar via het telefoonnummer 14 0162. Het is misschien even wennen, een telefoonnummer met slechts 6 nummers, maar wel gemakkelijk te onthouden.

  Lees meer
 • Wat levert energiebesparing u op?

  Het pilotproject “Informatiecentrum Duurzaam Bouwen regio Breda” is per 1 februari 2011 afgerond. Het is een gezamenlijk initiatief dat in oktober 2009 is gestart door 10 gemeenten in de regio Breda. De activiteiten die door het Informatiecentrum werden uitgevoerd blijven bestaan onder de naam “Steek Energie In Je Huis”.

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  12-02 Voorstelling Esther Groenenberg

  15-02 Filmschatten Schattelijn

  19-02 Halve finale Amsterdams Kleinkunst Festival

  Tot 01-05: Expositie Arthur Slenk 

  Een overzicht van alle evenementen in gemeente Geertruidenberg is te vinden op www.vvvgeertruidenberg.nl

 • Medewerker wegen gezocht

  Wil jij de nieuwe medewerker wegen worden en meewerken aan de toekomst van de openbare ruimte van onze gemeente? Kijk voor een uitgebreide functieomschrijving op www.geertruidenberg.nl > vacatures en schrijf nog dit weekend je sollicitatiebrief naar het College van B&W.

 • Met één flits op de nieuwe website

  Illustratie fotowedstrijd 4Uw foto op de homepage van de nieuwe website van onze gemeente? Nu is het mogelijk. Maak een mooie foto waarin de drie kernen van onze gemeente mooi en duidelijk herkenbaar naar voren komt en maak kans op een leuke prijs!

  Lees meer
 • Vacatures gezocht!

  De werkmakelaar begeleidt mensen bij het vinden van een geschikte baan.

  Lees meer
 • Vergadering Beeldende Kunstadviescommissie

  Lees meer
 • 7 Februari informatie-avond reconstructie Kasteellaan

  In de tweede helft van 2011 wordt de Kasteellaan in Raamsdonksveer in fases gereconstrueerd.
  Om de plannen voor de reconstructie toe te lichten, organiseren wij op maandag 7 februari om 19.30 uur een informatie-avond in het gemeentehuis.
  U kunt de tekening en het inrichtingsplan inzien in de Gemeentewinkel van 31 januari t/m 11 februari. De definitieve tekeningen komen voor de uitvoering ook ter inzage te liggen bij de Gemeentewinkel.
   

 • Groente- Fruit en tuinafval

  De groene container is bestemd voor groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en wordt één keer per twee weken leeggemaakt. Onder gft-afval wordt verstaan: resten van groente, fruit, aardappelen, etensresten, eierschalen, koffiefilters, bloemen, planten, stro en mest van kleine huisdieren en kattenbakkorrels met milieukeur. U mag in de gft-container alleen zakken gebruiken met het kiemplantlogo. Om het vastplakken van afval te voorkomen kunt u op de bodem van de gft-container een krant leggen.

 • Geertruidenberg heeft Antwoord

  Welke afdeling moet ik eigenlijk hebben? En welk telefoonnummer? U hoeft zich dit niet meer af te vragen.

  Lees meer
 • Het carillon buiten werking

  Het carillon in Raamsdonksveer is vanaf 3 februari tot en met 27 maart buiten werking
  Het carillon wordt in die periode gereviseerd.

 • Startersregeling

  Het college van B&W heeft op 11 januari 2011 besloten de raad voor te stellen om de gemeentelijke startersregeling (Verordening VROM Starterslening Geertruidenberg) aan te passen.

  Lees meer
 • Parkeren in de berm/groenstrook

  Wij hebben diverse meldingen ontvangen over het parkeren in de berm/groenstrook.

  De bermen en groenstroken worden bij het wegrijden kapotgereden. Het is verboden te parkeren in de groenstrook/groenstrook binnen de woonwijk en ook op het industrieterrein. De Buitengewoon Opsporingsambtenaar controleert de komende weken extra op het parkeren in de bermen/groenstroken. De controles worden zowel in de avonduren als overdag uitgevoerd.

 • Wijziging locatie instructieavonden

  Als uw aanstelling als evenementenregelaar (bijna) verlopen is of als u evenementenregelaar wilt worden, bent u hartelijk welkom op één van onderstaande data. Deze instructie-avonden worden verzorgd door de politie.

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag: 

  Geertruidenberg en Raamsdonk      : 21 januari 2011

  Raamsdonksveer                         : 28 januari 2011 

  Er wordt begonnen met de inzameling van oud papier om 7.30 uur.

  Lees meer
 • Dementiecafé weer van start

  In 2011 krijgt het dementiecafé een vervolg.

  Lees meer
 • Concept Woonvisie 2011-2015

  De gemeente Geertruidenberg is bezig met het opstellen van een nieuwe woonvisie.

  Lees meer
 • Rectificatie "Keizersdijk weer open".

  In het artikel van 30 december 2010 stond dat de doorsteek Keizersdijk naar parkeerplaats Touwbaan in maart 2011 aangelegd wordt. De gemeente wil zo spoedig mogelijk starten met de aanleg, maar een definitieve planning is nog niet bekend. Momenteel worden de werkzaamheden voorbereid om te kunnen bepalen op welke wijze en wanneer aanleg plaats kan gaan vinden. Zodra hier duidelijkheid over is zal dit worden gecommuniceerd.

 • Schade aan wegen door vorst en opdooi

  De afgelopen weken hebben we te maken gehad met winterse taferelen. Naast het plezier brengt de winter ons ook overlast in de vorm van schade door vorst en opdooi.

  Lees meer
 • Keizersdijk

  Het project Reconstructie Keizersdijk en omgeving is nagenoeg voltooid. Als gevolg van het winterweer konden de laatste puntjes nog niet op de i worden gezet.

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden

  In verband met de feestdagen zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd:

  • Vrijdag 31 december: vanaf 15.30 uur gesloten
  • Maandag 3 januari: vanaf 10.00 uur geopend
 • Textiel- en kunststofcontainers tijdelijk verwijderd

  De textiel- en kunststofcontainers worden in verband met het vuurwerk tijdelijk van straat gehaald. Maandag 3 januari worden de containers teruggeplaatst.

 • Gewijzigde datum voor beschikbaarheid omgevingsloket

  Anders dan voorgaande berichtgeving is het omgevingsloket niet beschikbaar op woensdag 29 december 2010 van 08.00 uur tot de volgende morgen 08:00 uur. Eerder is aangegeven dat op 22 december 2010 het loket niet beschikbaar is. Dit is een week uitgesteld.

  Lees meer
 • Geertruidenberg succesvol aangesloten op Basisregistratie

  Geertruidenberg is na een succesvolle kwaliteitstest aangesloten op de Landelijke Voorziening BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). De gemeente ontving hiervoor de felicitaties van het ministerie van VROM. De BAG biedt één landelijke registratie van alle gebouwen en adressen in ons land. Het doel: eenmalige registratie, meervoudig gebruik.

  Lees meer
 • Prettige feestdagen en gelukkig geen druppel!

  Alle ouders/verzorgers van kinderen van 13 en 14 jaar in West-Brabant ontvangen binnenkort een Kerstkaart met de boodschap ‘Prettige feestdagen en gelukkig geen druppel!’.

  Lees meer
 • De tien geboden van de brandweer

  Het klinkt altijd wat flauw. Wij hoeven u niet te vertellen dat onvoorzichtigheid met kerstbomen, kaarsen en versiering een gezellig avondje danig kan verstoren. Helaas vinden er jaarlijks toch talloze kleine en grote ongevallen plaats rondom de feestdagen. Leest u onze tips nog eens aandachtig door. Er zit vast iets tussen waar u nog niet direct aan gedacht heeft.

  Lees meer
 • Veiligheid rondom de jaarwisseling

  Het is bijna zover. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van feestjes met als klap op de vuurpijl de jaarwisseling. Al sinds jaar en dag hoort daar vuurwerk bij.

  Lees meer
 • Geertruidenberg aangesloten op landelijke BAG

  Taart BAG

  Geertruidenberg is na een succesvolle kwaliteitstest aangesloten op de Landelijke Voorziening BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). De gemeente ontving hiervoor de felicitaties van het ministerie van VROM. De BAG biedt één landelijke registratie van alle gebouwen en adressen in ons land. Het doel: eenmalige registratie, meervoudig gebruik.

  Lees meer
 • Kwaliteitsimpuls Dombosch gestart

  CA_101215_RAAMSDONKSVEER_GEMEENTE_GEERTRUIDENBERG_ONDERTEKENING_05

   

  Op woensdagmiddag 15 december is bij het bedrijf Atexlicht op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een kwaliteitsimpuls voor Dombosch. De VOG, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Brabantse Herstructureringsmaatschappij (BHB) en de gemeente Geertruidenberg werken samen bij deze revitalisering. Onder toeziend oog van zo’n zestigtal ondernemers hebben Ad van der Heijden (BOM/BHB), Henk Adriaanse (VOG) en burgemeester Meijer de overeenkomst getekend.

  Lees meer
 • Instructieavonden evenementenregelaars

  Evenementenregelaars (ook wel verkeersregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij evenementenregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en wielerwedstrijden. Binnenkort worden er weer een aantal instructieavonden georganiseerd voor evenementenregelaars.

  Lees meer
 • Goed rioolgebruik

  Veel mensen spoelen wel eens frituurvet door de wc, gooien een doekje of maandverband in het toilet, of spoelen hun verfkwasten uit in de gootsteen. Zonder daarbij na te denken.

  Lees meer
 • Beschikbaarheid omgevingsloket

  Voor het indienen van een omgevingsvergunning wordt het omgevingsloket gebruikt. Het omgevingsloket is niet beschikbaar op woensdag 22 december van 08.00uur tot de volgende morgen 08.00 uur.

  Lees meer
 • Energiemarkt goed bezocht

  Vanwege de actie ’10 voor energie’ organiseerde de gemeente eind november een energiemarkt.

  Lees meer
 • Verlichting Wim Letschertbrug maakt brug veiliger

  De wijk Rivierzicht Zuid is voor het overgrote deel klaar.

  Lees meer
 • Officiële aftrap Overdiepse Polder

  Eindelijk is het dan zover: de uitvoering van het project Overdiepse Polder gaat van start.

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag:

  Raamsdonk en Geertruidenberg      : 17 december

  Raamsdonksveer                         : 24 december

  Lees meer
 • Gladheidbestrijding door gemeente én inwoners

  De sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden kunnen de komende maanden leiden tot gladheid.

  Lees meer
 • Evenementen in het jaar 2013

  Organisaties en verenigingen die periodiek of incidenteel een evenement organiseren, hebben vorige week een brief van het college van B&W van de gemeente Geertruidenberg ontvangen.

  Lees meer
 • Keizersdijk gaat weer open

  Zoals het er nu uitziet, zal het gehele tracé Keizersdijk in Raamsdonksveer voor de kerst zijn opengesteld voor alle verkeer.

  Lees meer
 • Oorkonde van Verdienste

  De heer Bert Broeders uit Raamsdonksveer heeft uit handen van wethouder Albert Smit de Oorkonde van Verdienste van de gemeente Geertruidenberg gekregen. De heer Broeders (73) is gedurende lange tijd actief (geweest) op het gebied van onderwijs, vogelsport en politiek.

  Lees meer
 • Start Klimaatstraatfeest

  Van eind november tot mei 2011 is voor de derde maal de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland van start gegaan.

  Lees meer
 • Evaluatie speeltuin Strijenlaan

  Inmiddels is het een jaar geleden dat het speeltuintje aan de Strijenlaan in Geertruidenberg is gerealiseerd.

  Lees meer
 • Collecteren, mag dat zomaar?

  Geconstateerd is dat in de week van 14 tot en met 20 november 2010 uit naam van Sovak kerstkaarten te koop zijn aangeboden in Raamsdonksveer, zonder vergunning.

  Lees meer
 • Beschikbaarheid omgevingsloket

  Met ingang van 1 oktober kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, een vergunning aanvragen via www.omgevingsloket.nl. Momenteel wordt dit loket verbeterd. Daarom is het omgevingsloket niet beschikbaar op woensdag 22 december van 8.00 tot donderdag 23 december 8.00 uur.

 • Afvalberichten

  Wintertips

  Bij vorst kan het afval in uw minicontainer bevriezen. De inzamelaar kan uw container dan niet legen. Zorg er daarom voor dat het afval niet vast vriest.

  Lees meer
 • Brom Effe Normaal controle

  Op donderdag 25 november 2010 heeft de politie weer een Brom Effe Normaal controle gehouden.

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  01-12/30-04: Tentoonstelling “Kunst met een knipoog” museum de Roos

  06-12: Uittocht Sinterklaas

  11-12: Kerstmarkten

  11-12: Weihnachtsoratorium Cantate Corde

   Een overzicht van alle evenementen in gemeente Geertruidenberg is te vinden op www.vvvgeertruidenberg.nl.

 • Werkzaamheden Amerweg

  Als de weersomstandigheden het toelaten, verricht de firma Rasenberg op maandag 6 december werkzaamheden aan de Amerweg in Geertruidenberg.

  Lees meer
 • Kim Wauben nieuwe wijkagente Geertruidenberg

  Graag stel ik mij voor als de nieuwe wijkagente van Geertruidenberg.

  Lees meer
 • dienstverlening politie

  Aangifte doen vanuit huis
  De dienstverlening van de politie Midden en West Brabant verandert.Veel zaken kunt u voortaan telefonisch of via internet met de politie Midden en West-Brabant regelen.

  Lees meer
 • Kijkdag gevonden en verloren fietsen

  Bent u uw fiets kwijt en heeft u aangifte gedaan bij de politie MWB? Kom dan op woensdag 1 december naar de gemeentewerf aan de Julianalaan 103a in Raamsdonksveer. De kijkmiddag is van 13.00 tot 15.00 uur.

  Lees meer
 • Parkeren in de wijk

  Op veel verjaardagsfeestjes is ‘parkeren’ onderwerp van gesprek. Vrijwel iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat zijn nu eigenlijk de rechten en plichten rond het parkeren van auto’s in woonwijken?

  Lees meer
 • Geertruidenberg werkt samen met antidiscriminatiebureau RADAR.


  Wordt u gediscrimineerd? Bijvoorbeeld op school, werk of op straat? Of heeft u gehoord of gezien dat iemand anders werd gediscrimineerd?

  Lees meer
 • Rooien aangetaste paardenkastanjes

  Veel paardenkastanjes in Nederland zijn aangetast door de zogenaamde bloedingsziekte. Deze ziekte verspreidt zich de laatste jaren razendsnel. Vanaf 2006 worden binnen de gemeente Geertruidenberg alle paardenkastanje geregeld gecontroleerd.

  Lees meer
 • Energiebesparen en prijzen winnen!

  De gemeente Geertruidenberg geeft in het kader van de campagne 10 voor Energie tien excursies weg naar de Amercentrale van Essent in Geertruidenberg. Daarnaast maakt u kans op diverse andere prijzen.

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag:
  Raamsdonksveer : 26 november
  Raamsdonk en Geertruidenberg : 17 december

  Lees meer
 • Vergaderschema gemeenteraad december 2010

  Ma 29-11: Discussieraad
  Do 2-12 : Rondetafelgesprek in teken van het ouderenbeleid
  Di 7-12: Presidium
  Do 16-12: Besluitvormende raad

  Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis.
  De onderliggende agenda's kunt u raadplegen via onze website.

 • Afvalberichten

  Inzameling oud papier

  • Raamsdonk en Geertruidenberg 19 november
  • Raamsdonksveer 26 november
  Lees meer
 • Nieuwe website vestingsteden online

  Bent u op zoek naar een interessant en leerzaam dagje uit in een vestingstad of een mooie en sfeervolle locatie om te overnachten, dan kunt op de website van de vestingsteden uw hart ophalen.

  Lees meer
 • Energiemarkt ‘10 voor Energie’

  Op dinsdag 23 november organiseren wij van 16.00 tot 20.00 uur een energie informatiemarkt in het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Prijswinnaars puzzel Wabokrant

  In de speciale Wabokrant die huis-aan-huis verspreid is, stond een puzzel die ingevuld kon worden.

  Lees meer
 • Programmaraad gaat advies Tv-zenders wijzigen

  De programmaraad stelt jaarlijks een advies op voor het analoge pakket. De programmaraad vergadert op donderdag 2 december om 19.30 uur in het gemeentehuis in Made over het aangepaste advies. U bent hierbij van harte welkom.

  Lees meer
 • Agenda en verslagen van de Monumentencommissie

  De Monumentencommissie adviseert het College van burgemeester en wethouders over bouwplannen in een beschermd stadsgezicht en over (bouw)plannen die monumenten of beeldbepalende panden/zaken betreffen.

  Lees meer
 • Controle hondenbezit

  Voor zover bekend betalen vrijwel alle hondenbezitters in Geertruidenberg hondenbelasting.

  Lees meer
 • Opvoeden? Een hele kunst!

  Opvoeden van uw kinderen gaat de hele dag door.

  Lees meer
 • Huisregels voor bezoek aan gemeentehuis

  Met ingang van vandaag hanteert de gemeente Geertruidenberg huisregels bij het bezoek aan het gemeentehuis.
  Lees meer
 • Cursus energie besparen in huis

  Wilt u meer weten over energiebesparing in huis? Maakt u zich zorgen over de hoge energierekening? Of vindt u het juist een uitdaging om zuinig om te gaan met energie? Dan is de cursus energie besparen in huis wat voor u!

   

  Lees meer
 • Verplaatsing containers

  Op korte termijn zullen de afvalcontainers voor glas, kunststof en textiel aan de Oude Melkhaven in Raamsdonk verplaatst worden.

  Lees meer
 • De dag van de mantelzorg

  Afgelopen maandag opende wethouder Albert Smit de dag van de mantelzorg binnen de gemeente. Op deze dag, die door HOOM voor alle mantelzorgers in de gemeente Geertruidenberg werd georganiseerd, kregen ruim veertig mantelzorgers een leuk en gevarieerd programma aangeboden. Uit handen van de wethouder ontvingen zij allemaal een presentje als blijk van waardering.

   

 • Wijkgericht meedenken!

  Woon je in Raamsdonksveer-Zuid en wil je meedenken om jouw buurt te verbeteren? De gemeente Geertruidenberg biedt bewoners van de wijk Raamsdonksveer–Zuid de mogelijkheid actief mee te denken met de gemeente over onderwerpen die spelen in de directe woonomgeving.

  Lees meer
 • Audit Bag goed verlopen!

  Afgelopen dinsdag 9 november heeft de audit Bag (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) plaatsgevonden.
  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag

   

  Raamsdonk en Geertruidenberg

  19 november

  Raamsdonksveer

  26 november

  Lees meer
 • Wilt u een evenement organiseren?

  Houdt u er bij het organiseren van een evenement rekening mee dat u op tijd een aanvraag voor een vergunning indient bij de gemeente.
  Lees meer
 • Scoort u al een 10 voor energie?

  Tien weken lang staat onze gemeente in het teken van de campagne 10 voor Energie! Van 1 oktober tot 10 december dagen wij u uit om deel te nemen aan 10 voor Energie!
  Lees meer
 • Gladheidbestrijding door gemeente én inwoners

  De wintermaanden staan weer voor de deur. Sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden leiden dan vaak tot gladheid.
  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag

  Raamsdonksveer

  29 oktober

  Raamsdonk en Geertruidenberg

  19 november

   

  Lees meer
 • Controle-actie fietsverlichting

  Onder het motto ‘Val op, fiets verlicht. Daar kun je mee thuis komen’ zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.
  Lees meer
 • Reacties op begroting

  In de editie van De Langstraat vindt u de speciale begrotingsbijlage met hierin de reacties van de diverse raadsfracties op de onlangs gepresenteerde begroting 2011.
 • Huldiging sportkampioenen

  Op maandag 13 december huldigt de gemeente Geertruidenberg zijn sportkampioenen in het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Lasten eerlijk verdeeld in solide begroting.

  Ondanks het financieel en economisch zware weer slaagt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg er in een evenwichtige en sluitende begroting voor 2011 te presenteren.
  Lees meer
 • Op- en afrit 34 Raamsdonksveer afwisselend afgesloten

  Rijkswaterstaat voert van woensdag 27 oktober tot en met vrijdag 5 november schadeherstelwerkzaamheden uit aan viaduct Boterdijk. Het viaduct ligt op de kruising van de A59 met de Oosterhoutseweg, ter hoogte van Raamsdonksveer. Om het herstel uit te kunnen voeren, zijn de op- en afrit 34 Raamsdonksveer (A59) tijdens de werkzaamheden afwisselend afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder.Meer informatie?Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  26-10/27-10: Circusvoorstellingen Raamsdonksveer 5-11: Theatervoorstelling Cabaneel: Muzikanten & Bloedverwanten 16-11: Filmschatten theater de Schattelijn 21-11: Stadswandeling Geertruidenberg Een overzicht van alle evenementen in gemeente Geertruidenberg vindt u op www.vvvgeertruidenberg.nl
 • Afvalberichten

  Inzameling oud papier Raamsdonk en Geertruidenberg 22 oktober, Raamsdonksveer 29 oktober. Drankverpakkingen, luiers en piepschuim zijn geen oud papier, maar restafval.
 • Vergadering begroting 2011

  Op zaterdag 30 oktober 2010 zal de begroting 2011 door de gemeenteraad worden behandeld in een vergadering die om 9.00 uur begint in de raadszaal van het gemeentehuis.
   
  Lees meer
 • Afvalberichten

  Inzameling oud papier

  Raamsdonk en Geertruidenberg

   22 oktober

  Raamsdonksveer

   29 oktober

  Lees meer
 • Campagne ’10 voor Energie!’ van start

  Maandag 11 oktober 2010 heeft wethouder Albert Smit in het gemeentehuis met het aansnijden van een speciale taart het startsein gegeven voor de campagne ‘10 voor Energie!’.

  Lees meer
 • Regionale Dag van de Ontruimingsoefening

  Brandweer Midden- en west Brabant richt zich tijdens de nationale brandpreventieweken (1 t/m 31 oktober 2010) op het thema ontruimingsoefeningen bij zorginstellingen. 

  Lees meer
 • Twee weekendafsluitingen op A59 Hooipolder-Heusden

  Van 15 tot en met 18 oktober en van 22 tot en met 25 oktober

  Rijkswaterstaat voert van vrijdag 15 oktober 20.00 uur tot maandag 18 oktober 05.30 uur en van vrijdag 22 oktober 20.00 uur tot maandag 25 oktober 05.30 uur wegwerkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Hooipolder en oprit 42 Heusden richting ‘s-Hertogenbosch. Op de A59 zijn beide rijstroken richting ’s-Hertogenbosch afgesloten.

   

  Lees meer
 • Activiteiten toerisme & recreatie

  26-10/27-10: Circusvoorstellingen Raamsdonksveer

  5-11: Theatervoorstelling Cabaneel: Muzikanten & Bloedverwanten

  16-11: Filmschatten theater de Schattelijn

  21-11: Stadswandeling Geertruidenberg

   Een overzicht van alle evenementen in gemeente Geertruidenberg is te vinden op www.vvvgeertruidenberg.nl.

   

 • Afvalberichten

  Inzameling oud papier

  Raamsdonk en Geertruidenberg                Vrijdag 22 oktober

  Raamsdonksveer                                   Vrijdag 29 oktober

   

 • Servicepunt Raamsdonk

  Eind september heeft wethouder Albert Smit officieel het servicepunt in Raamsdonk geopend. Hij deed dit door het logo van het Servicepunt te onthullen.

  Lees meer
 • Werkmakelaar zoekt vacatures

  Vorig jaar november is het project 'werkmakelaar' gestart bij de gemeente. Inmiddels zijn er 40 plaatsingen verricht, waarbij slechts 5 kandidaten (vroegtijdig) gestopt zijn. Met deze resultaten in het achterhoofd is de werkmakelaar weer op zoek naar nieuwe vacatures en stageplekken.

   Het aanbod van werknemers van de werkmakelaar varieert van afgestudeerde ICT'ers tot productiemedewerkers.

  Als u vragen of opmerkingen heeft, of kennis wil maken met de werkmakelaar, kunt u contact opnemen met Karin Janssen, telefoonnummer 0162-579539 of via emailadres k.janssen@geertruidenberg.nl

 • Organiseren van een evenement

  Als u een evenement wilt organiseren, moet er ruim op tijd een aanvraag voor een vergunning worden ingediend.

  Lees meer
 • Paspoort kwijt? Doe telefonisch aangifte!

  Bij verlies of diefstal van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kunt u met ingang van 4 oktober telefonisch aangifte doen.

  Lees meer
 • Plaatsing bladkorven

  De herfst is weer begonnen .... de bladeren vertonen prachtige herfstkleuren. De eerste bladeren zijn al gevallen. Daarom zetten wij weer bladkorven op vaste plaatsen in onze gemeente.

  Lees meer
 • Brom-effe-normaal

  De politie heeft op woensdag 22 september in het kader van het project ‘Brom-effe-normaal’ een bromfietscontrole gehouden op de Reenweg (achterzijde Dongemond College). Tijdens deze controle zijn tien bekeuringen uitgedeeld. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het opvoeren van brom-/snorfietsen en voor het ontbreken van de linkerspiegel (sinds 01-01-07 verplicht).  

  Doelstellingen van het project ‘Brom-effe-normaal’ zijn het verhogen van het veiligheidsgevoel, het voorkomen van slachtoffers en het voorkomen van overlast door bewustwording bij jongeren en hun ouders.

 • Afvalsorteeranalyse

  De gemeente houdt twee keer per jaar een afvalsorteeranalyse. Steekproefsgewijs wordt een aantal grijze minicontainers/kliko's onderzocht op afval. De uitkomsten zijn volledig anoniem. De analyse geeft de gemeente informatie over het soort afval dat in de container zit. Deze informatie kan de gemeente gebruiken voor haar afvalbeleid. De containers worden tijdelijk naar de gemeentewerf gebracht, daar geleegd en dan z.s.m. dezelfde dag weer teruggebracht.Maandag 11-10, woensdag 13-10 en vrijdag 15-10 vindt de analyse plaats.

 • Uitreiking prijzen

  Uit handen van burgemeester Matthieu Meijer ontvingen Peter Span en Bert Kuijten van WSG woensdag 29 september een koninklijke onderscheiding. De heren Span en Kuijten zijn beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten voor de Woningstichting Geertruidenberg. De uitreiking gebeurde tijdens het gemeentelijke evenement De Aanloop, in Fort St. Gertrudis.  

  Tijdens het jaarlijkse evenement De Aanloop werd ook de ondernemersprijs uitgereikt aan de WSG. Walther de Groot mocht de cultuurprijs in ontvangst nemen. De vrijwilligersprijs ging dit jaar naar Ingmar Damen.

 • Vier gemeenten geven startschot invoering 14 0162

  Binnenkort kunnen burgers en bedrijven in de gemeenten Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout voor alle vragen aan de gemeente 14 0162 bellen. Op donderdag 30 september ondertekenden wethouders, namens Geertruidenberg Albert Smit, het Antwoord© Convenant.

  Lees meer
 • CNN weer op de kabel

  CNN en Euronews komen in de plaats van BBC2 en WDR3. De Programmaraad Breda e.o. heeft voor het voorzieningsgebied van kabelexploitant Ziggo een conceptadvies opgesteld voor de invulling van het radio- en televisie pakket voor het jaar 2011.

  Lees meer
 • Vier gemeenten geven startschot invoering 14 0162

  Binnenkort kunnen burgers, bezoekers en bedrijven in Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout voor alle vragen aan de gemeente 14 0162 bellen. Op donderdag 30 september ondertekenden wethouders van de vier gemeenten samen met Wiepke Maljers (ICTU) het Antwoord© Convenant.
  Lees meer
 • Instructieavonden verkeersregelaars

  Verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) zijn personen die bij een evenement het verkeer regelen door stop- en oprijtekens te geven. Voorbeelden van evenementen waarbij verkeersregelaars worden ingezet zijn onder andere optochten en truckruns.
  Lees meer
 • Dementiecafé

  Op dinsdag 05 oktober van 19.00 tot 21.00 uur vindt in de Mauritsstaete Stadsweg 9.01 in Geertruidenberg het Dementiecafé plaats.
  Lees meer
 • Toer de Boer

  Op zondag 26 september vindt Toer de Boer in Raamsdonk weer plaats. Dit evenement is dit jaar anders van opzet. Tussen 11.00 en 15.00 vinden er elk uur bij drie deelnemende bedrijven excursies plaats. Door deze opzet kan elke bezoeker een volledige rondleiding door het bedrijf krijgt. U kunt ook meerdere excursies bezoeken.

  Lees meer
 • Peiling behoefte bewonersbijeenkomst Koloszaal

  In februari is tijdens een bewonersbijeenkomst over evenementenhal Koloszaal afgesproken dat er na de zomer opnieuw een bijeenkomst komt als hier behoefte aan is.
  Lees meer
 • Kermis Geertruidenberg

  Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 oktober staat de jaarlijkse kermis weer op de Markt in Geertruidenberg.

  Bewoners en ondernemers die gebruik maken van de parkeergelegenheden op dit plein, worden vriendelijk verzocht hiermee rekening te houden.

 • 29 September opening Servicepunt Raamsdonk

  Met ingang van woensdag 29 september is Raamsdonk een servicepunt rijker. Bij het servicepunt kunnen ouderen onder andere terecht voor  het aanvragen van een deeltaxipasje, maaltijdvoorziening, personenalarmering, huishoudelijke hulp, verpleging en of verzorging.
  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag
  - Geertruidenberg en Raamsdonk : 17 september
  - Raamsdonksveer : 24 september

  Lees meer
 • Opening dementiepunt

  Wethouder Smit verricht op woensdag 22 september de officiële opening van het dementiepunt Geertruidenberg. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
  Lees meer
 • Afvalberichten

   Inzameling oud papier

  Geertruidenberg en Raamsdonk

  17 september

  Raamsdonksveer

  24 september

  Er wordt om 7.30 uur begonnen met de inzameling van oud papier. Drankverpakkingen, luiers en piepschuim behoren tot het restafval en moeten in de grijze minicontainer worden gedeponeerd.

   De afvalcontainers horen bij het huis. Als u verhuist moet u deze bij de woning laten staan, zodat de volgende bewoners ze kunnen gaan gebruiken. De containers zijn voorzien van een chip, die overeenkomt met het adres van de woning.

 • Stand Millenniumgemeente op de Veerse Dag!

  Net als vorig jaar vindt u de werkgroep Millenniumgemeente ook dit jaar weer met een stand op de Veerse Dag. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.00 uur.

  Lees meer
 • Monumentenschildje

  Onze gemeente heeft een groot aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden. Om deze meer herkenbaar te maken is er een monumentenschildje ontwikkeld. Dit schildje wordt gratis aangeboden aan alle eigenaren van monumenten en beeldbepalende panden in de drie kernen van onze gemeente. Het monumentenschildje heeft dezelfde afmetingen als de blauw/witte schildjes die op sommige rijksmonumenten hangen, 10 x 15 cm en heeft de kleuren van onze gemeente, oranje en donkergroen. Tijdens monumentendag op 11 september, wordt het monumentenschildje feestelijk onthuld in het Henricusgebouw in Raamsdonksveer.

 • Hinderlijk parkeren bij basisscholen

  Het parkeergedrag rondom de basisscholen levert vooral in de “schoolspitsperiodes” problemen op.

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Lees meer
 • Opknapbeurt Watervrees

  Op 27 augustus wordt het kunstwerk “Watervrees” dat in de vijver aan de Lindonklaan staat tijdelijk weggehaald om schoongemaakt en opnieuw gespoten te worden.

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Lees meer
 • Voortgang werkzaamheden Keizersdijk

  De werkzaamheden op het traject Wilhelminalaan, Prins Bernhardstraat, Keizersdijk in Raamsdonksveer zijn volop in uitvoering.

  Lees meer
 • Weg- en rioolonderhoud

  Er is weg- en rioolonderhoud aan de Kartuizerstraat, Sandoel en Landonk in Raamsdonksveer. Als gevolg daar van zijn er verkeersmaatregelen ter plaatse. Er is een wegafsluiting tot en met vrijdag 17 december 2010, maar de uitvoering gebeurt in fases. 

  Kartuizerstraat: van Landonk tot Sandoel 23 augustus t/m 8 oktober

  Sandoel: van Kadepad tot Landonk 23 september t/m 19 november

  Landonk: van Kartuizerstraat tot Landonk 78 28 oktober t/m 17 december

 • Onderhoud asfaltwegen

  Op de volgende locaties wordt in de periode van 23 augustus t/m 10 september onderhoud aan asfaltwegen uitgevoerd:
  Lees meer
 • Treurwilg Kerkplein omgevallen

  In de nacht van 9 op 10 augustus is de treurwilg op het Kerkplein in Raamsdonk omgevallen. De takken van de boom zijn gevallen op het Heilig Hart beeld, maar gelukkig is het beeld niet beschadigd. Het hekwerk wordt zo spoedig mogelijk hersteld door de gemeente. Verder zijn er geen voorwerpen of mensen geraakt. Bij de breuk is te zien dat de boom binnenin rot was.
  Lees meer
 • Uw huis op de foto voor WOZ

  Vanaf augustus worden alle woningen in de gemeente gefotografeerd voor het taxatieverslag WOZ.
  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag

  Geertruidenberg en Raamsdonk      : 20 augustus

  Raamsdonksveer                           : 27 augustus

   

  Lees meer
 • Aanbod vrijwilligerswerk 2010 week 31 Geertruidenberg

  Het Servicepunt Vrijwilligers, een onderdeel van Trema Welzijn, is de vrijwilligerscentrale voor Werkendam, Woudrichem en Geertruidenberg. Op dit moment staat een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk open.

  Lees meer
 • Fietstocht Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg

  Op dinsdag 3 augustus organiseert Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg een fietstocht. Vertrek is om 10.00 uur bij Groentehandelaar Dank in Raamsdonksveer. De fietstocht gaat richting De Heilige Driehoek, langs de IJzertijdboerderij naar Dongen. Vervolgens naar Rijen en via Oosterhout weer naar huis. Voor meer informatie: Jos Meijvis, 0162 – 51 26 03.

 • Vernielingen Halve Zolenpad

  Vanuit Raamsdonk kunt u heerlijk fietsen naar ’s Hertogenbosch over de voormalige spoorlijn. Veel fietsers maken dan ook gebruik van het Halve Zolenpad. Helaas worden er in de omgeving van het fietspad bijna ieder weekend vernielingen aangericht aan de openbare verlichting.

   

  Lees meer
 • 22-07-2010 Afvalberichten

  Lees meer
 • 22-07-2010 Geluidsoverlast van buurtfeesten

  Lees meer
 • HBO of MBO diploma behaald?

  Woon je in de gemeente Geertruidenberg en heb je onlangs je HBO- of MBO-diploma behaald en nog geen geschikte baan gevonden? Neem dan contact op met de werkmakelaar.
  Lees meer
 • Aanbod vrijwilligerswerk

  Het Servicepunt Vrijwilligers, een onderdeel van Trema Welzijn, is de vrijwilligerscentrale voor Werkendam, Woudrichem en Geertruidenberg.
  Lees meer
 • Afvalberichten

   

   

  Lees meer
 • Stageplaatsen gezocht

  De werkmakelaar heeft meerdere kandidaten in haar bestand die graag werkervaring willen opdoen in een administratieve functie of als receptionisten. Daarom is de werkmakelaar op zoek naar bedrijven binnen de gemeente die deze kandidaten een kans willen gunnen.

  Lees meer
 • Geertruidenberg ontvangt 1,5 miljoen voor Dombosch

  De gemeente Geertruidenberg heeft van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling een bijdrage ontvangen van ruim 1 miljoen euro in het kader van het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) voor een kwaliteitsimpuls voor bedrijventerrein Dombosch. De provincie Noord-Brabant draagt ook haar steentje bij en heeft vanuit het provinciale maatregelenpakket in het kader van de aanpak kredietcrisis een half miljoen beschikbaar gesteld.
  Lees meer
 • Onkruid op bestrating

  Door landelijke wetgeving is het de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden het onkruid op de bestrating te bestrijden. Wij gebruiken momenteel een elektronisch gestuurde spuitinrichting voor de onkruidbestrijding.

  Lees meer
 • Fietstochten SWOG

  Op dinsdag 20 juli organiseert Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg om 10.00 uur een fietstocht vanaf de Gereformeerde Kerk aan de Maasdijk in Raamsdonksveer. De tocht gaat dit keer naar Veen. Deelname is gratis. Meer informatie: de heer Nol Smits, 0416 - 39 22 79.

 • Oud papier containers; de meest gestelde vragen

  De folder over “papiercontainers ook in Raamsdonksveer en Geertruidenberg” is inmiddels bij alle huishoudens verspreid.
  Lees meer
 • Rectificatie

  In een voorgaande editie van De Langstraat stonden de verkeerde data vermeld voor koopzondagen in de maand december. De juiste data zijn: 

   

  - zondag 12 december (i.p.v. 11 december);

  - zondag 19 december (i.p.v. 21 december).

 • Gaan uw kinderen goed voorbereid op vakantie?

  Het is zover: uw kind gaat alleen op vakantie.
  Lees meer
 • Kermis voor iedereen

  Kermis zo gewoon, maar ook zo bijzonder. De kermisexploitanten hebben in samenwerking met de gemeente Geertruidenberg iets bijzonders gedaan voor kinderen die niet zo gauw naar de kermis gaan. Op maandagmiddag 28 juni waren de kinderen van ’t Overstapje uitgenodigd om de kermis te beleven.
  Lees meer
 • Meld je aan voor avond meerdaagselopers

  Wij organiseren op maandag 26 juli een gezellige avond voor de deelnemers en deelneemsters uit onze gemeente die hebben deelgenomen aan een meerdaags aaneengesloten wandelevenement en de eindstreep hebben behaald.
  Lees meer
 • Raadsvergadering

  U bent van harte welkom tijdens de besluitvormende raad op donderdag 22 juli om 19.30 uur in het gemeentehuis.
  Lees meer
 • Fietstocht Bike4Children van start

  logo Bike4ChildrenTien wielrenners zijn op 12 mei op pad gegaan voor twee goede doelen: Stichting Kika en hulpproject "Peter Pan". De wielrenners maken een tocht van 2000 km van CSI Raamsdonksveer naar CSI Romania. De tocht markeert het vijfjarig bestaan van de CSI-vestiging in Cluj-Napoca. Een mooi initiatief waarin aandacht wordt gevraagd voor kinderen met kanker in Nederland en een basisschool voor gehandicapte kinderen in Roemenië.

   

  Lees meer
 • Afvalberichten

  Datum papier ophaaldag:

   

  Raamsdonk en Geertruidenberg      : 21 mei

  Raamsdonksveer                             : 28 mei

  Lees meer
 • Avondopenstelling politie bureau Geertruidenberg-Drimmelen vervalt

  De avondopenstelling van het politiebureau aan de Amerweg 15 in Geertruidenberg komt per 15 mei 2010 te vervallen.

   

  Politie Nederland moet voldoen aan landelijke bezuinigingen, maar wil deze bezuinigingen niet ten koste laten gaan van agenten op straat.
  Lees meer
 • Milieuverslag 2009

  Jaarlijks brengt het college verslag uit aan de gemeenteraad over de uitvoering van de milieutaken in het afgelopen jaar.
  Er wordt gerapporteerd over de activiteiten die voortvloeien uit het milieuprogramma 2009.
  Lees meer
 • Nieuw vergadersysteem raad Geertruidenberg

  De nieuwe gemeenteraad heeft er voor gekozen om de vergadercyclus zo in te richten dat een proces ontstaat waarin aparte vergaderingen zijn voor de onderdelen orientatie, specificatie en besluitvorming.

  Lees meer
 • Oproep openbare verlichting

  De gemeente is bezig met het opstellen van een beleids- en beheersplan openbare verlichting. Daarin wordt vastgelegd wat de speerpunten zijn voor de komende tien jaar. Een belangrijk onderdeel van een efficiënte en duurzame verlichting is het voorkomen van lichthinder en lichtvervuiling. Voor een leefbare en sociaal veilige omgeving is het belangrijk dat de openbare ruimte goed verlicht is.
  Lees meer

Uitgelicht

 Logo iDOP